Hej mitt vinterland!

Nu har snön lagt sig ner över Gävle och den verkar inte försvinna i första taget. Det har varit snöstorm hela dagen och då menar jag s n ö s t o r m ! Gävle är ett riktigt blåshål där det ytterst sällan är vindstilla. På sommaren kan det vara ganska skönt med lite vindpustar som svalkar mig men på vintern är det riktigt kallt när vinden kastar upp snöflingorna rakt i anstiktet. Morgonpromenaden var iallafall väldigt uppskattad av min fyrbenta vän, hon fullkomligt älskar snön! Att köra ner nosen och halva ansiktet i snön och sedan springa full fart framåt verkar vara väldigt roligt. Jag borde testa de? Hur som helst är det underbart att se Svea så glad och sprallig, så lycklig! Love it! 

 
 

Torsdag

Igår kom vintern hit till Gävle, äntligen föll snön men tyvärr är det inte så mycket ännu. Vet ni vad som hände mer igår? Jo vi hade sista lydnadskurstillfället, i snön.. Hur som helst var Svea väldigt duktig och jag kunde gå hem med huvudet högt. Fast egentligen tror jag att hon var så duktig på grund av att hon hade täcket på sig. Annars skulle hon säkert levt rövare som hon gjorde gången innan de. Här kommer en bildbomb från dagens lilla promenad med min ko. Ni får leva med att jag inte får nog av att ta kort på Svea och att jag gärna delar med mig av bilderna här på bloggen :)


 
 

Älskade hund!

Inte kan väl den här lilla sockertoppen ställa till besvär? Jodå, skenet bedrar! 
 
Just nu är Svea inne i en ålder då hon är väldigt jobbig. Dragig på promenaderna och rastlös inomhus. Jag vet, det låter som att hon är understimulerad men hon får bra med promenader och stimulans för hjärnan. Det kanske snarare är 1-årstrotset? Jag har hört och läst om att det brukar komma en trotsperiod vid ett års ålder och många som vi mött tidigare har sagt att vänta bara tills hon är ett år, då är hon inte rolig! Nej, det ska gudarna veta. När vi kommit in från promenader tar det ett bra tag innan hon kan lugna ner sig, innan hon kan koppla av och sluta leta efter saker hon kan irritera oss med (lär få uppmärksamhet av). Jag längtar så otroligt mycket tills hon blir vuxen. Idag har jag kollat igenom lite valpbilder på Svea då hon var så liten så hon fick plats i knät och jag blev så sjukt sugen på en liten plutt till men så kom jag att tänka på att vi då ska gå igenom alla dessa trotsperioder igen och det är ingenting jag är sugen på just nu.  

Bus!

*
Igår kunde vi inte hålla oss längre. Nu är det julstämning hemma hos oss. Om ändå snön kunde falla ner och lägga sig på marken också så vi slipper det här gråa och trista vädret. 

Agility!

 
Idag har jag och Svea prövat på lite agility. Vid gävle brukshundsklubb har dom en agilitybana där nästan alla hinder är ute, eller det kanske är alla hinder förresten. Hur som helst åkte jag dit med Therse, Therese mamma och Doris nu på förmiddagen. Svea var så sjukt duktig. Hon var inte rädd för något hinder och hoppade genom däcken, sprang genom tunnlar, raka som böjda, hoppade hinder, gick på dom upphöjda hindrerna och gick slalom. Jag är så glad och jag hade kunnat stanna hela dagen lång men det är dumt att köra så mycket att hon tröttnar första gången vi prövar på agility. Det här blir definitivt en hundsport att börja Tyvärr hann jag inte med att ta några bilder men nästa gång vi åker lovar jag att ta bilder från agilityträningen. 

En vecka kvar till julpynt!

En typisk söndag. Igår var vi till Emil och Therese och festade lite vilket betyder att det varit en riktig slappsöndag och soffan har varit otroligt skön! Jag har kollat på one tree hill och T har kollat lite handboll och världscupen. Nu har vi precis klämt i oss lite sallad, mumma! Tog även en promenad med Svea till en hundrastgård som ligger här på Brynäs. Det är en gammal fotbollsplan som dom nu gjort om till hundrastgård. Sjukt bra med en så stor rastgård. Mer sånt åt alla hundar. Svea vart superlycklig över att få sträcka ut sig och bara springa så mycket hon orkade. Härligt att se! Nu är det snart Solsidan, Helenius hörna och Beck. Älskade söndag! 
 
 

Fredag.

Men hej allihopa, det var inte igår! Vart har jag varit någonstans? Jo jag har varit hemma men jag har haft en hel del att göra så jag har liksom inte haft tid för bloggen. Nu är det fredagseftermiddag och nu har jag tid. Dagarna har bestått av läsning utav min roman som jag ska analysera på hemtentan, kolla föreläsningar, tagit hand om Svea, mm. I onsdags fick jag svar på hemtentan som jag skickade in för drygt tre veckor sedan och jag blev godkänd! Nu kan jag släppa den och fokusera på kommande tenta. Sedan var det även lydnadskurs i onsdags där Svea spårade totalt! Hon som varit så duktig tidigare och inte visat sitt rätta jag på kurstillfällena visade nu sin riktiga sida. Hon sprang iväg och lekte med sina kurspolare istället för att lyssna på mig. Anna hjälpte mig med en metod som ska få Svea att lyssna bättre på oss när vi säger nej när vi t ex träffar på en annan hund eller liknande. Än så länge ska jag endast använda den metoden när hon drar i kopplet för att få in att ett skarpt nej betyder nej och inget annat. Hur som helst fungerar det hittills kanonbra! Hon får respekt för mig direkt när jag sagt ifrån ordentligt. 

Igår var vi på hockey och såg Brynäs - Färjestad. Fbk vann på sudden och jag fick med mig en nöjd pojkvän hem. Det är så mysigt att bryta vardagens trend och göra nå annat än sitta hemma på kvällarna och kolla på tv. Hockey var perfekt! Idag blev det morgonpromenad, plugga, gå och lämna en bok på bibblan i skolan, ut med Svea i skogen tillsammans med Tommy, iväg och handla fredagsmys och nu slappa i soffan. Nu är det fredagsmys. Dock ska jag försöka läsa några sidor ur min roman så jag slipper läsa så mycket imorgon när det är lördag. 


Lite bilder från dagens bus med Doris :)

- Haha Svea, du är för rolig! 

Måndag


Idag har jag äntligen haft skola, seminarium. Vi hade bästa lärarna och jag önskar verkligen att man fick välja lärare genom hela utbildningen, men icke! Nästa tillfälle i skolan är 29 November, tjoho! Nästan så att jag hinner glömma bort vägen till skolan. Jag fick även veta idag att läraren jag har sitter i göteborg, därav distanskurs. Men jag är inte bitter! Imorgon blir det förhoppningsvis en sväng till brukshundsklubben och agilitybanan med Therese och Doris. Håll tummar och tår för att det är uppehåll.

Valpmys

Igår agerade vi flytthjälp åt Tim och Nina på dagen och fick sedan besök på kvällen av Bella och Andreas som åt middag här samt spelade lite spel och hade det trevligt! Idag har vi busat med lilla Diego, en liten staffevalp som är 12 veckor! Tyvärr är inte bilderna dom bästa eftersom det hann mörkna lite innan vi sågs men dom är bättre än ingenting :) Svea var väldigt duktig. Hon har inte fått busa med en sån liten valp men hon skötte sig jättebra!
 

Breaking dawn

 
FREDAG!! Jag kan tänka mig att många av er känner så, dock är fredag ingen stor dag för mig längre. Jag är liksom alltid ledig känns det som. Igår hade vi visserligen föreläsning via datorn. Sofia och Therese kom hit och tittade på föreläsningen med mig, det blev mer snack och skratt än lyssna på vår fantastiska (läs ironin) lärare. När han hade lagt ut första föreläsningen som var en halvtimme lång fick vi ett mail där det stod att han har problem att lägga upp föreläsningarna så resten av dom skulle komma upp idag, woho liksom.. 

Nu ska jag sluta tjura över skolan, iallafall i det här inlägget. Jag och Therese gick på Twiligth - Breaking dawn igår. Den sista Twilightfilmen! Jag är egentligen inte så jättestort fan av dom filmerna och böckerna. Visst har jag sett dom och tycker att dom är bra men så plötsligt när jag och T hade sett 1a delen av Breaking dawn slog det bara till - Jag måste se sista filmen! Tur att Therese hörde av sig och frågade om vi skulle gå och se den igår. 

Hur gick det då hos veterinären för lilla Svea? Hon har svampinfektioner i både tassar och runt vulvan. Det visade sig även att hon har bakterier i urinet. Det blir penicillin i 10 dagar, tratt och schamponering varannnan dag. Svider i plånkan och i mitt hundhjärta när Svea försöker slicka sig med tratten på och piper för det kliar så mycket. Men det kommer förhoppningsvis bli bra snart så att tratten åker av och klådan försvinner :) 

Onsdag.

 
En promenad och läsning har hunnits med hittills, nu är det dags för lite träning, lunch, besök hos veterinären och sedan fortsätta läsa. Vi håller alla tummar som finns för att Svea inte har någon hudallergi men det återstår att se. Ironiskt nog kom Svea precis springandes med min sport-topp. Det är väl dags att köra ett träningspass med min vän Xbox kinect. 
 

Dom här tittade förbi oss idag..

Alltid trevligt med besök av familjen. Pappa och Lena stannade på middag hos oss innan dom åkte vidare till Stockholm. 

Morr..

Ännu en dag har snart passerat. T går i skolan hela dagarna och jag sitter hemma och försöker motivera mig själv till att läsa den engelska boken men det går sådär. Alla som jag pratat med har panik och ångest över den här kursen. Vi förstår liksom inte vår lärare och läraren verkar inte förstå oss heller. Den enda dialogen vi har med honom är via mail, hur bra låter de? Som gjort för missförstånd. Distans är värdelöst! Litteraturvetenskap är värdelöst. Jag tog mig iallafall till biblioteket idag tillsammans med Sofia för att låna en klassiker. Heart of darkness lånade jag. Hittills har jag läst 10 sidor och den är kanontråkig. Jag har även beställt hem Hamlet som ännu inte kommit. Jag är iallafall sjukt trött på att den här utbildningen redan. Ständigt frågetecken och ovisshet! Det var dit jag ville komma med det här inlägget. Depp.. 
 
 

"Fåntratt"

Sitter och vräker i mig lite lunch just nu. Jag har faktiskt tränat precis, hör på den ni! Självklart har jag använt mig av mitt nya träningsspel. Jag körde en vända igår också bara för att prova och jag kan lova er att det tog på en otränad kropp som min. Idag har jag träningsvärk i både rumpa och lår. Fortsatte med lite armar, rumpa och ben idag. Vi får väl se om min disiplin håller i sig. 
 
Jag har även hunnit med en sväng till veterinären idag. Ringde vet. imorse eftersom Svea börjat "åka kana" igen. Hon drar sig alltså fram med rumpan i golvet. Detta gör hundar när dom är irriterade i analsäckarna. Jag vet, det låter inge vidare och det är det inte heller. Jag fick iallafall tid kl 11 så jag tog min hund och gick. Väl hos veterinären passade jag även på att fråga om Sveas tassar (hon slickar sig otroligt mycket om tassarna) och veterinären såg direkt att det var svampinfekterat. För att säkerställa detta tog hon även en odling och det visade sig att hon hade en ordentlig infektion så nu får Svea gå med tratt samt bada varannan dag med ett speciellt schampo. För närvarande ligger hon och vilar på stolen bredvid mig utan tratt, äntligen fick hon slippa den ett tag! 

Om ni tittar på Sveas tassar på första bilden är dem lite rosafärgade. Det syns bättre i verkligheten men så ska dem iallafall inte se ut. 

Fitness Evolved 2012.

Nu har min bror och hans flickvän åkt hem. Jag och Tommy sitter med mjukisbyxor i soffan tillsammans med godisskålen och gör de vi känner för - Xbox och surfa runt på nätet. Jag har börjat tycka om söndagar väldigt mycket. Hur det än är så är det självklart kul att åka iväg och träffa familj och vänner eller att familj och vänner kommer hit men det är väldigt skönt när man kommer hem och det bara är vi tre hemma. Uppfatta mig rätt familj och vänner där ute! 
 
Vi har haft en kul helg med Stefan och Erika som bestått av shopping, mat, godis, så mycket bättre, x-factor, spel, mm. Jag har köpt mig en vinterjacka som jag säkert kommer lägga upp här inom kort. Sen har jag även köpt ett spel till xboxet, inte vilket spel som helst utan "Your Shape."  Ett fitnesspel till xbox kinect. Det verkar sjukt bra och hur skönt är det inte att kunna vara hemma och träna samtidigt som någon står och tjatar på mig på tvn? Vi får se om jag tycker att det är så bra som det verkar. Kommer testa det ikväll eller imorgon så efter de kan ni få svar på om det är något att ha. 

Distans?

Så var det fredag och jag sitter och väntar på att min bror och hans flickvän ska komma hit. Idag har jag varit i skolan en kortis för att kolla på dagens föreläsning på distans! Hela den här kursen kommer vara på distans vilket jag tycker är väldigt konstigt när jag anmält mig till campus. Hur som helst hade vi introduktion idag. Det var inte ens Live utan jag, Sofia och Malin satt i skolan och kollade på inspelningar som han kanske inte ens spelade in idag? Vi får inte ens chansen att fråga honom. Isåfall får vi maila eller ringa och så ska hela kursen vara? Hur bra låter de? Värdelöst! Litteraturvetenskap handlar dessutom kursen om, inte min starkaste sida! Inte nog med de, två av kursböckerna som vi ska läsa är på engelska. Jag som är sämst på engelska dessutom. Aja, jag kan ju bara bli bättre. Jag kanske är proffs på engelska efter den här kursen, vem vet? Jag kanske väljer de som andra ämne? Nej, det tror jag förresten inte. Jaja, på 3 veckor ska vi iallafall ha läst dem två böckerna på engelska, två svenska kursböcker, en roman, drama och ett antal dikter. Då får vi inte välja och vraka bland alla romaner och draman som finns, det finns självklart ett fåtal att välja mellan. Hua, den här kursen tycker jag inte om! 
 
Innan jag gick till skolan idag var jag och T ner på stan och kollade lite. Sen gick vi upp till Bella och Milo för att fika lite och givetvis gratta lillkillen på 1-årsdagen! :-)

Sjukstugan.

 
Jaha, då har sjukdomen som jag fruktar allra mest hälsat på oss i det här huset, magsjuka. Både jag och T åkte på de i måndagskväll, blää! Antar att det var någon vänlig, generös själ som delade med sig av sjukdomen på tåget hem eller så, tackar och bockar.. not! Men nu är vi förhoppningsvis friska. Jag hoppas innerligt att det dröjer lång tid innan vi åker på de igen. Som tur var kände sig Tommy piggare igår så Svea fick sina promenader iallafall medan jag låg nedbäddad i soffan med feber. Hon har varit så sjukt duktig våran hund. Jag är så imponerad över henne. Hon har varit så lugn här hemma och gått fram till oss när vi legat i soffan och lagt huvudet på soffan, tittat på oss med världens finaste ögon, slickat lite på oss och bara funnits där. Vår underbara hund! Hon är världens bästa hund! 

5 November.

Jag och Svea har precis varit ute på promenad med Therese och Doris. Tog självklart med Kameran.  
Här är några av dom bilder jag tog. 
 

Svea.


Helgen!

Helgen är förbi och om några timmar är det solsidan samt Helenius hörna. Hemtentan är inskickad och jag är ledig! Vilket bra slut på veckan va? Inte nog med de, jag har varit i sthlm över helgen och myst med mina familjer! Gillart. I fredags åkte jag först hem till mamma och umgicks med "mamma-familjen" och därefter åkte jag in till stan och åt middag med mina barndomskompisar Melina och Annica samt deras pojkvänner och avslutade sedan kvällen hemma hos Tommys mamma. Igår åkte jag hem till pappa ganska tidigt och gick runt lite i Huddinge Centrum, åt middag med min "pappa-familj" samt Tommys pappa innan vi åkte in till Cirkus för att se Tomas Ledin! Hans show var riktigt bra. Idag gick jag en promenad med Mikaela och hennes hund innan vi åkte hem till Gävle. Så har min helg varit och nu är som sagt även hemtentan inskickad. Jag hoppas att även denna tenta går vägen. 
 
Klumpig som jag är glömde jag återigen minneskortet till min kamera hemma, därav är bilderna endast tagna med min halvtaskiga iphonekamera. Bättre än ingenting! 

1 November.

Sitter här i köket medan det börjar mörkna så smått utanför. Känner att jag inte kan skriva så mycket mer på tentan, isåfall blir det bara massa blaj och för mycket blaj leder nog till ett stort fett F! Jag hoppas innerligt på att den här tentan blir godkänd.
 
Imorgon åker vi hem till kära S T O C K H O L M ! Vi ska bland annat gå på Tomas Ledin på Cirkus (han ska inte uppträda på en cirkus som någon clown uatn han ska sjunga på ett ställe som heter Cirkus), jag ska äta med min fina barndomskompisar Melina och Annica samt deras grabbar och så ska jag mysa med mina familjer. Jag har turen att ha två familjer plus Tommys familj! Det ska bli underbart att hitta på något såhär i det dystra höstmörkret.
 
Hittade en gammal bild på från mi förra dator. Bilder är tagen för sisådär två år sedan. Tänk vad tiden går fort. Det här är i våran första lägenhet. För ca ett år sedan flyttade vi in den lägenheten vi bor i nu :)