Hundsnack!

Jag hade skrivit ett jättelångt inlägg om hur missnöjd jag är över mitt jobb men hur kul är det för er att läsa det? Inte kul alls så istället ska jag ta de posititva delarna av mitt liv.

Det känns superhärligt att ha Yatzie här och de tycker även Tommy.
Det enda problemet är att hon ylar så fort vi går hemifrån och kan så göra tills vi kommer hem vilket är ett stort problem. Det resulterar tyvärr i att T åker hem med henne till Sthlm på Onsdag.
Vi har iallafall kommit fram till att hund faktiskt passar oss nu när vi har landat i Gävle och allt har lugnat ner sig. De som var problem förut har vi hittat lösningar på. Nu gäller det bara att spara så vi kan köpa hund till sommaren (om vi fortfarande känner att det funkar).

Tommy satt till och med och läste i min Shar Peibok och vart riktigt sugen på att skaffa en sån (ni vet en sån där skrynkelhund som finns på många vykort).




Lilla Yatzie ser inte bara ut som en varg, hon ylar också som en varg.


Massa djursnack!

NU har vi snart haft Yatzie i en vecka! Det har gått väldigt fort och det är väldigt mysigt med en hund här i huset. Det enda som är mindre kul är att hon sitter och ylar när vi inte är hemma. Det känns ju såklart inte så kul, dels för att hon då är förkrossad under den tiden vi är borta vilket skär i hjärtat och dels för att vi har grannar som säkert får sitta och lyssna på en ylande Yatzie.
Jag hoppas verkligen att det går över så fort hon börjar känna sig ordentligt trygg här.
Sen är hon inne i period då hon byter päls vilket resulterar i att golvet täcks av hår men sånt får man räkna med när man har hund.

Vi har tagit långa mysiga promenader, cykelturer och jag har iallafall njutit den här veckan av Yatzie.
Det funkar annars kanonbra och eftersom T går i skolan så lite som han gör och jag jobbar 75% märker jag nu att hund faktiskt fungerar att ha, iallafall efter att ha haft en hund hemma i en vecka! Vi får se hur det låter om en måndad :)

Hur går det då med Yatzie och marsvinen? Jo, Y som är råtthund är rädd för mina små grisar! Det ser rätt kul ut när Luna och Wilda är så små och kan skrämma en varelse som är så mycket större än henne själv.
Igår vågade ioförsig Y nosa på vilda och hon vart så stolt över vad hon vågat och hoppade runt, nosade till och med en gång till på Luna och hoppade av stolthet igen!
Kul hund de där!

Självklart får hon inte bli för kaxig mot dom för då kan det bli problem åt andra hållet. Luna och Wilda är ju även dom levande varelser som kan bli sjukt stressade av en hoppande hund.

Det här blev ett tråkigt inlägg för vissa som inte bryr sig om hur det går med djuren.
Hur som helst så blir det adventsbak imorgon. Vi ska baka lussebullar, knäck och pepparkakor tillsammans med Emil och Therese!

Nu till nå helt annat. Dessa bilder är alla från 2009. Tänk att vi inte hade en aning om att vi skulle bo tillsammans i Gävle och äga en lägenhet tillsammans två år senare!

London i December, första utlandsresan!

Första kortet som togs på oss, hemma hos pappa.

coldplay, vår första konsert! :)


Lite att se fram emot!

Den här veckan är det jobb tis-fredag vilket jag tycker är ganska segt. Bortskämd som jag är jobbar jag vanligtvis inte så många dagar i rad utan en dags ledighet men så är det nu och det känns verkligen som en evighet till nästa ledighet.
Något som får mig att stå ut är att jag vet att pappa, Lena och Ronja kommer upp på fredag och sover över till lördag! Det ska bli superduper mysigt!
Sen på lördag kommer Bitte (Tommys mamma), Stina (Tommys syster) och C-J! Himla, himla kul! Dessutom så kommer Yatzie med pappa och Lena på fredag och henne ska vi få ha enda till jul! Vilken lyckost jag är :)
Jag lovar att ta hand om henne Stina!

Det kommer bli ett prov på (läs påminnelse) om vi kan/inte skaffa hund. Senast vi hade Ronja en vecka kändes det som vi inte hade tiden men vem vet? Nu har vi landat i Gävle ordentligt och bor dessutom 17kvm större än tidigare.

Söta söta söta Yatzie!



Fyfan vad vi är snygga!



Snart är det ensam mamma söker och de programet går jag och väntar på hela veckan.
Snart är det dags!


Fullt ös medvetslös!

Det har varit fullt upp senaste dagarna och när det har varit en lugn stund har jag bara segat mig, men här kommer äntligen en uppdatering!

Jag och T har varit och städat ut vår andra lägenhet och det är nog bland det tråkigaste som finns att flyttstäda! Idag ska vi dit igen och hämta dom sista grejerna.

Men ena ullboll Wilda hoppade ur min famn och herrejösses vad orolig jag blev! Hon var inte sig lik på flera dagar och i Lördags upptäckte jag att hon hade tappat sin ena framtand och den andra satt snett och hur dåligt samvete fick jag inte då?! Jag ville kasta mig på telefonen och ringa veterinären på en gång men å andra sidan åt hon och hade faktiskt börjat hoppa runt lite igen som hon brukar så istället började jag googla och det visade sig att marsvin tappar sina framtänder ganska lätt och att dom växte ut på 1-2 veckor, puh!
Igår hade hon även tappat den snea tanden och hon är helt som vanligt nu och skriker så fort jag prasslar med en påse - MAT!!

Detta borde jag inte skriva här men vi hittade en död råtta i butiken i lördags och jag tyckte så synd om den! Den hade dött av råttgift och det såg ut som den verkligen hade kämpat sista sekundrarna i livet. Det måste ha satt ordentliga spår för natten till igår drömde jag att T dog av råttgift! Den hemskaste drömmen jag drömt på länge!


Lite förfest hos oss innan Kåren


hej och hå

Det går grymt tungt på jobbet just nu.
Jag vill helt enkelt bara lägga mig ner och gråta hela hela tiden när jag är på jobbet vilket jag också har gjort!
Det är himla tur att jag har min fina pojkvän!
Här kommer lite fler bilder på lägenheten



Myshelg!

Nu har vi äntligen flyttat till vår lägenhet!
Vi är helt slut men väldigt nöjda med att den är våran.
Det har varit fullt upp den här veckan, jobb måndag-onsdag, flytt tisdag och besök av min familj och Jacob hela helgen. Riktigt mysigt men nu är vi som sagt helt slut!

Lägenheten är kanonfin, jag tror vi har gjort ett rejält kap! Orkar inte skriva nå mer nu, bilderna får säga sitt istället!