Lever!

Jag lever! 
Det är fullt upp varje dag. Dagsaktiviteter och kvällsaktivivteter! Idag har vi t ex hållt på med våra uppdrag vi fått av våra phaddrar och snart ska jag iväg till trubadurkvällen med hälsopedagoger och PA. Alltså Tommy och hans gäng samt Therese och hennes gäng, wohooo! 
Jag återkommer på fredag för då är jag ledig enda fram till finsittningen. 
 
Jag tillsammans med Malin (phadder) och Therese från igårkväll! 

Skolstart imorgon!

Nu är det pirr i magen ska jag tala om för er. 
Imorgon klockan 8:15 ska jag infinna mig i Valhall (skolans aula) tillsammans med många andra pedagoger, från förskolärare till ämneslärare. Tänk att jag ska börja studentlivet imorgon! Jag kan knappt tro de själv. Mina fyra år på intersport och tre år som heltidare, dom är alltså över nu!? Eller? Troligtvis kommer det bli extra jobb till nästa termin men jag kommer förhoppningsvis aldrig mer jobba heltid på IS. Det känns förbaskat overkligt och skönt men samtidigt lite läskigt. 
Jag kan inte låta bli att fundera över hur mina nya klasskompisar kommer vara och hur jag kommer klara av skolan. Kommer jag ha mycket i skolan eller kommer jag, som Tommy, knappt ha en lektion per dag? 
Många av mina frågor kommer jag ha svar på imorgon vid den här tiden. 
Juste.. Imorgon vid den här tiden kommer jag nog vara i full gång att förbereda mig inför kvällens festligheter. Det är fest i två veckor också.. GAH!! Jag är  N E R V Ö S ! 
Vilket svammel det blev. 
Jag har iallafall inhandlat en skolväska idag och lite pennor, block och pennskrin igår. Jag är som en liten unge som ska börja ettan!

 

Två dagar kvar!

Haft lite ensamtid med min pingla idag. Tommy har nolleupptakt. Om några timmar kommet Therese över och dricker lite vin. Gillart!


Lycka!

Svea kommer stanna i Gävle. Matilda (Curres matte) hjälper till att ta hand som Svea under n0llningen. Vilken lättnad! Fy vad blödig jag har blivit förresten.. 
 

Snyft..


Imorgon kan det vara så att min lilla skrutt åker till sthlm och stannar kvar tills n0llningen börjar lida mot sitt slut.  Hon kommer isåfall vara borta 11 dagar! Gråten är nära ska jag säga er och fyfan vad töntig jag är! 
 

Fullspäckad dag!

Idag har jag och Tommy varit sjukt effektiva! Vi har gått igenom vårat källarförråd. Alltså alla kartonger (förutom julkartongen). För några veckor sedan var vi nere och letade efter någonting där nere i kartongerna och det var en enda röra. I minst tre kartonger fanns det en eller två skor som antingen var helt olika eller likadana. I dom kartongerna fanns det även lite annat smått och gott som egentligen inte hörde ihop utan som bara var nerslängda.
Nu har vi precis städat lägenheten och jag har även hunnit med en lunch på Java med Bella. Sa jag att vi varit effektiva? Klapp på axeln för de.
Nu ska jag snart åka och handla lite innan det blir en kvällis med Svea.
Ps. Imorgon ska jag jobba min nästsista dag på Intersport och min allra sista lördag, Jippi!  
 
När jag var sisådär 6-7 år hade jag glajjer. Klart som tusan Svea ville pröva dom!Eller? Det kanske var mer så att jag tyckte att hon såg så rolig ut i dom så jag bara var tvungen att knäppa ett kort på henne :-) 
 

Hundsnack!

Förmiddagspromenaden vart ett fiasko för mig och Svea.
Svea är i en ålder nu då hon ena stunden kan visa sin värsta sida och andra stunden visa sin bästa sida.
Vi var som sagt i Hemlingby med Michaela och hennes valp Madicken. Madicken är en otroligt väluppfostrad labradorvalp (nån månad yngre än Svea). Svea är en tossig staffevalp som kommit in i tonåren. Hon drog, skällde, hoppade, under hela promenaden. Allt som en jobbig hund gör. Hon visade en av sina jobbigaste sidor helt enkelt.
Nu på eftermiddagspromenaden var hon jätteduktig! Hon drog men det gick ganska lätt att korrigera henne, hon kunde sitta ner, trots att det spratt i kroppen på henne, när det gick förbi hundar hon känner. Hon kan vara så duktig och hon gör mig oftast så himla stolt, medan hon ibland kan få mig att känna mig som en usel hundägare som inte har någon pli alls på henne! Detta hör väl valpar till och kanske även kan vara charmen med valpar. Om några år kommer vi kunna vara dom som ger nyblivna hundägare råd om drag i kopplet, hoppande, osv. Sådana människor är guld värda för oss just nu, speciellt dom som själva har sörre och kraftigare hundar.
Nog om hundsnacket.
För väldigt många veckor sedan gick våran bokhylla sönder och böcker har legat på hög i sovrummet. Idag tog vi tag i problemet och la bokhyllan ner. Det vart supersnyggt!
 

Bus i Hemlingby med Madicken.


Shoppingdag!

Jag skrev igår att jag skulle shoppa idag och det har jag gjort!
Tre par byxor blev det, två blusar, en skjorta med avklippta armar och lite till. Har även gått igenom min garderob och slängt en hel del. Frågan är om jag kommer hålla bättre ordning i min garderob nu? Eller kommer jag bara slänga in kläderna som jag alltid gjort? Det återstår att se.
Funderar på att fortsätta shoppa lite, online. Vi får se :-)
 

Mitt nya liv!

Åh vad shoppingsugen jag blev! Sitter inne och spanar på H&M och Veromoda. Nu när jag kan ha på mig vad jag vill varje dag när jag är i skolan, istället för mörka byxor och ett linne (intersportkläder), blev jag extremt sugen på att shoppa loss! Jag har klätt mig i linne och byxor i fyra års tid just för att man inte hinner använda så mycket andra kläder. Imorgon ska jag och T till Valbo och shoppa loss båda två! Längtar!!
 
 
 

Tisdag

Jag och Svea var i hundrastgården vid stationen tillsammans med Bella och Milo nu på förmiddagen. Måste säga att det är den bästa hundrastgården här i Gävle!
På bilderna längst ner försöker Milo dricka vatten :-)
 

Varning för bildbomb!

Efter att ha kämpat med mitt CSN (som ännu inte är fixat), handlat, försökt få tag på arbetsgivare, sutit i telefonkö till facket, har jag nu tagit en paus, laddat upp bilder på facebook och nu är det bloggens tur att få sig en dos med bilder :-)
 

Påväg hem!

Nu sitter vi på stationen i Falun. Tåget går om ca tio minuter och det ska bli så skönt att komma hem! Dagarna i Leksand har varit härliga (som vanligt) och bröllopet va jättefint! Det kommer en bildbomb i eftermiddag/kväll, så håll ut!!


I väntan på att vi ska äta..

 
 

Onsdag

Morsningkorsning!
Vad är det med den här sommaren egentligen? Sol och värme som man går runt och väntar på hela året och så blir det en riktig skitsommar! Men jag ska inte klaga. 2012 har gått min väg iallafall.
Jag och min man har förlovat oss, vi har köpt hund, jag ska börja plugga och livet flyter på riktigt bra! Då kan jag allt tåla en dålig sommar vad det gäller väder.
Idag har vi varit och STORhandlat! Två hela vagnar fyllde vi och igår fixade vi med bordplaceringen. Imorgon kommer Tommy hit och sen är det fullt upp fram till lördag. Kan passa på att avslöja att jag ska ha folkdräkt på mig på lördag, spännande! Det var ett tag sen jag hade något sådant. Provade dräkten igår och man blir faktiskt himla fin när man bär leksandsdräkt!
 

Antagningsbesked!

Jag har inte riktigt förstått det här ännu men jag är antagen till ämneslärarprogrammet på högskolan i Gävle! Trodde aldrig att jag skulle komma in men ack så fel. Den 22 augusti drar det igång och jag är så jäkla glad!


Ett långsamt farväl

Snart är det dags för mig att Svea och bege oss mot tåget.
Mina fina hade en liten mysstund alldeles nyss :-)
 

Svea modellar!

Ledig! Nu är jag ledig i två veckor ungefär och det känns så himla bra.
Imorgon bär det som sagt av till Leksand för mig och Svea. Tommy åker till Sveg några dagar innan även han åker till Leksand. Nu kan sommaren få visa sin bästa sida för nu har jag "semester."
Svea fick modella lite i sin scarf som hon fick av Ronja i våras :-)
 
 

Lördag

Åh jag börjar verkligen få en klump i halsen och ont i magen när jag tänker på nollning och skola. Det är svårt att undvika att tänka på allt sånt eftersom många i min närvaro börjar skolan i mitten av augusti och ska nollas/nolla. Snälla, snälla, snälla, låt mig få ett postitivt svar på måndageftermiddag! Det finns inte så mycket annat som rör sig i mitt huvud just nu, det är liksom min framtid som avgörs på måndag känns det som.
På måndag drar jag till Leksand för att hjälpa pappa och Lena inför deras bröllop som är om en vecka. Tänk att dom efter 20 år tillsammans nu ska äntligen ska gifta sig! Bättre sent än aldrig :-)
 
 

Hundnörd Hundnörd Hundnörd!

Tänk vad lätt man kan aktivera en hund.
Eftersom det började regna vart det ingen lång kvällspromenad så istället blev det lite aktivering inomhus.
Jag la en köttbulle i en tom papperskorg och Svea har ännu inte fått ut den! Simpel aktivering som tar på en hunds psyke. Självklart passar inte detta stora hundar som bara kan köra ner huvudet i papperskorgen och äta upp godisen :-)
 

Vilken skillnad!

Svea ca 12 veckor till vänster och ca 8 månader till höger. Tiden går fort!

Torsdag

Gokväll!
Jag har inget speciellt att skriva. Dagen har bestått av jobb för mig och en mysig kvällspromenad. Kul kväll, seg dag, kort sammanfattat. Nu är det handboll, vi får se hur länge jag kollar innan ögonen gå i kors :-)
 
Imorse fick jag lite tid över och aktiverade Svea innan jag kilade iväg till jobbet. Det är så mysigt när jag hinner  med min lilla valp på morgonen!

 

Hundsnack!

Då var det bara 4 dagar kvar innan jag tar lite semester. Nedräkningen har börjat! På måndag får jag även reda på om jag kommit in på ämneslärarprogrammet. Håll alla tummar ni har för min skull! Skänk mig en tanke på måndag :-)
Nu kom min fina med lite kakor. Jag är tydligen tillsammans med ett riktigt kakmonster, eller kanske en riktig gottegris, något sånt iallafall! Men jag gillart och jag tackar inte nej till sötsaker jag heller.
Vet inte vad det är men Svea har kommit i en period som hon skäller på allt möjligt när vi är ute och reser ragg, speciellt när det börjar mörkna, men hon är abolsut inte agressiv. Kan det vara spökåldern som stegrat? Det är iallafall lite drygt tycker jag. Men men, det går väl över de också om vi korrigerar henne. Eftersom jag aldrig haft en valp tidigare är allt nytt för mig. Det spelar liksom ingen roll hur mycket jag läst i hundböcker om hur man ska göra. Det gäller istället att hitta en teknik som passar mig OCH Svea.
Jag är så glad att jag har min lilla gris!