Lill-lördag!

Idag har varit en riktig måste-dag med storstädning, plugg, osv.
Men nu är det gjort (förutom att jag ska skura toaletten) men de går fort!
Det blev även en vända till stan på ca 1½ timme så Svea fick lite ensamhetsträning och jag kunde inhandla miniräknare, block, penna, mm. Passade även på att köpa ett album där jag kan sätta in dom fotografier som bara ligger.
På hemvägen kom vi på att S snart växer ur sitt halsband så nu köpte vi ett rosa! Kanske människorna vi möter på gatan inte kallar henne för han!
Snart blir de fotbollskväll med ett gäng grabbar samt bruden som har hjälpt mig genom livet här i gävle, Therese! Himla tur att hon flyttade hit, vilket jag säkert nämnt förut men hon har gjort de lättare helt enkelt.
HEJA SVERIGE!!

Vår snygging i det nya halsbandet!


Fullt ös medvetslös

Den här dagen har gått fort och det har varit full rulle.
Först skulle vi vara hos veterinären klockan 11:15. Tyvärr var inte veterinären där när vi kom vilket jag vart ganska irriterad över eftersom vi hade bokat tid och att dom förmodligen glömt att ringa mig och säga att veterinären inte var där.
Istället mötte vi upp Bella och Milo och gick hem till oss.
Det vart massa bus med hundarna och en sväng till hundrastgården innan Bella och Milo begav sig hemåt.
Svea blev helt slut så jag och T passade på att ensamhetsträna henne en timme och gick till ICA och handlade mat för veckan. När vi kom hem låg hon fortfarande och sov så hon märkte nog inte ens att vi varit borta!
Nu har vi även hunnit med att betala räkningar och ätit middag.
Det enda som väntar nu är TVn! Dags att ta kväll :-)


Svea fortsätter att imponera!

Nu har mamma och Edvin åkt hem. Supermysigt att dom har varit här!
Edvin och Svea kom jättebra överens och vart bästisar.
Idag var vi ute på förmiddagen och busade i parken vilket Svea uppskattade otroligt mycket! Edvin åkte kana nedför en backe och Svea sprang efter. Riktigt kul att se att Svea funkar bra med barn.
Edvin var dessutom jätteduktig och sa ifrån när Svea började bita lite mot honom och Svea slutade direkt! Hon lyssnade nästan bättre på Edvin än vad hon gör på oss!
Kanske känner hon på sig att han är barn? Jag vet då inte men riktigt nöjd är jag iallafall.
Vid 15-tiden gick jag iväg till stan för att mamma skulle handla lite på intersport innan dom skulle till tåget.
Svea var alltså hemma 2 timmar själv och gissa vad hon gjorde när jag kom hem?
Låg och sov! Så duktig liten tjej.
Hon hade ylat två gånger sen gick hon och la sig.
Inte ens en viftande svans kom emot mig när jag kom hem, hon låg kvar i korgen och tittade på mig. Mycket bra!! Superduper nöjd är jag :-)

Mycket snack om Svea, här kommer bilder från helgen!





Myser i korgen med bästisen!

Sötbrorsan!

Full rulle upp för backen!

Springer efter Edvin!

Fast det var ju allra skönast att springa på gräset


Våran duktiga tjej!

Svea är idag 11 veckor gammal.
Hur duktig är inte den här lilla bruden :)

Fredag.

Man får så himla mycket gjort när man går upp i tid.
Igår gick vi upp ännu tidigare än vad vi gjorde idag (10.00) men vi har hunnit gått till Tommys skola för att skriva ut CV till T (tar en timme att gå fram och tillbaka) medan Svea fick ensamhetstränas i 1 timme och 45 minuter! Efter 20 minuter gick hon och la sig i korgen och sov tills vi kom hem, grymt nöjd!
Sen gick vi och handlade, jag har bytt gardiner i vardagsrummet och så fikat förstås!
Ångesten börjar smyga sig på eftersom det är jobb imorgon men så kommer jag på att jag bara jobbar lördag och söndag, sen är jag ledig igen! Jösses så mycket lättare det känns :-)

När vi var på ICA och jag stod utanför med Svea fick jag återigen en kommentar om att hon var kamphund.
Tanten tyckte att hon var så söt och så liten och så när hon fick veta rasen ryggade hon tillbaka och sa "det är en sån där kamphund va?"
JA! Det här är en kamphund som föds till att DÖDA människor! Eller?
Vad tror folk?! Visst förstår jag att man kan bli skeptisk när man bara läser rubriker om att "kamphundar" biter ihjäl bebisar men grejen med "kamphundar" är att dessa kan vara väldigt dominanta och hamnar dom hos en person som ska ha den till statushund stärks en sådan hunds dominanta sida och den tar lätt över ledarrollen i "flocken". 
En "kamphund" samt många andra raser behöver en bestämd och säker ägare som är konsekvent. 
Detta gäller alltså inte bara kamphundar utan även andra raser.


Våran farliga flicka!


Svea kroksvans

Eller Kapten krok som Tommy kallar henne.
Det har alltid syns att den är bucklig men nu känner man verkligen att den är sne. Vi får se om den rätar ut sig medan hon växer men det ser väldigt roligt ut iallafall!
Igår var vi som sagt hos Bella, Andreas och Milo. Vovvarna lekte från 19:30-22:30 så idag har vi återigen en sömnig valp.


Som ni ser i början av Sveas svans är den sne.
Men detta är kanske normalt hos valpar?


Man blir dagvild av att vara ledig!

Nu har jag äntligen fått svar från komvux. Matten börjar på måndag, allt känns lite luddigt än så länge men det löser sig nog. I brevet stod de att jag ska läsa av kursen på en månad men när jag var på komvux i januari skulle jag läsa matte i 10 veckor. Vi får se hur de blir med allt de där.
Det känns iallafall skönt att de sätter igång för oavsett om de är skönt att bara jobba helger känner jag att jag inte gör någon nytta när jag är hemma så mycket.
Idag har jag absolut inte gjort många knop! För det mesta har jag legat i soffan eller på golvet och kollat senaste säsongen av One Tree Hill!
Stina har varit här en kortis och Tommy har varit hemma och pluggat ungefär hela dagen och nu är han i skolan på nå styrelsemöte.
När han gick passade jag på att gå o handla till kvällen då vi ska äta hemma hos Bella och Andreas. Två flugor i en smäll, handlat mat till kvällen och ensamhetsträning för Svea.
Tyvärr glömde jag filma den här gången som skulle varit så intressant att se eftersom kopplet var uttdragen från korgen där den ligger, min ena joggingsko var nerdragen från skohyllan. Hon har helt enkelt rivit runt lite. Detta har jag inget emot, bara hon inte ylar eller skäller medan vi är borta är jag nöjd!
Jag får göra ett nytt försök imorgon med ensamhetsträning och filma de!
Nu sover hon iallafall så sött i sin korg.
Snart ska vi som sagt bege oss mot stan :-)



Tompis och Sveabus myser!


Home Sweet Home

Nu är vi hemma från sthlm och har även hunnit iväg och handlat en sväng.
Som vanligt när man är borta några dagar så blir man seg när man kommer hem, men vi har haft härliga dagar i huvudstaden.
I söndgaskväll åkte vi till min mor och åt middag och myste. Riktigt kul att få visa upp Svea som jag för övrigt ska skryta om senare i inlägget. Efter de kom min snälle far och hämtade upp oss och skjutsade oss till huddinge.
På lördagen åkte vi till Lida (ett friluftsområde i stockholm) med min far, Lena och Ronja där vi hade med oss picknick och ett glatt humör. Hundarna sprang runt i snön och njöt, likaså gjorde vi, kanske inte sprang runt i snön men vi njöt av de fina vädret! Eftersom vi går upp ganska tidigt nu när vi har en liten valp så hann vi även med en sväng till skärholmen för lite shopping, se på film och sedan avsluta kvällen med middag och lite firande av pappsen som fyller år idag!

Idag tog vi ett tåg som gick 12.23 så vi hann inte så mycket mer än några promenader.

Nu ska jag skryta!
Svea har varit jätteduktig. Bilresan ner sov hon hela vägen, hon var jätteduktig i stockholm och lyssnade (oftast) på Ronjas signaler, var snäll mot Edvin och så sov hon hela tågresan hem.
Det är mycket som hänt på få dagar för en sån här liten valp.
När vi kom hem nu körde vi lite ensamhetsträning medan vi gick till ICA.
För att se hur hon reagerade filmade vi henne och även då skötte hon sig bra! Hon ylade till och gnydde några gånger men sen gick hon och la sig och sov tills vi kom hem! Så duktig liten tös vi har :-)




Yatzie tyckte inte om Svea och ville helst åka hem med detsamma!

Så jävla bra kille de där!

Lillebror satt och kollade på TV med coola hörlurar medan Svea tar en tupplur!



Promenad på Lida!


Mys!

Trött tjej efter en resa till stockholm hem igen!


Ledig!

Gör ett försök att blogga med dåligt batteri och otroligt dåligt internet som stängs av stup i kvarten!
Nu är jag ledig fram tills på lördag, otroligt skönt! Om några timmar beger vi oss mot sthlm och min familj. Det ska bli så himla kul! Igår kom Tommys familj hit, inklusive Yatzie. Svea tyckte att de var förbaskat kul att en hund var här vilket inte Yatzie tyckte. Hon morrade och visade tänderna mot Svea som trodde att hon ville leka med henne. S har inte riktigt lärt sig hundspråket tror jag! Det blir spännande att se hur Ronja reagerar ikväll.
Bäst jag slutar skriva nu innan internet dör!

Så var det fredag igen..

Bara för att jag skrev att Svea alltid vaknar mitt i natten så gjorde hon inte de i natt! Eller hon vaknade men hon behövde inte gå ut och kissa. Hon höll sig enda till halv åtta, så himla skönt!
Vi har varit väldigt effektiva idag, jag och min fina! Vi har storstädat lägenheten (plockat i ordning, dammsugit, dammat, moppat), vart och handlat (Två flugor i en smäll, Svea fick en rejäl stund utomhus och miljöträning) och badat Svea så hon är fin tills imorn när vi får besök av Tommys familj och tills vi åker hem till huvudstaden.
Lovade mamma att visa upp våran nya köksmöbel som T var och handlade och monterade upp igår medan jag jobbade!

 


Det ser ut som att Svea har dött för vi har ställt en blomma och ett foto av svea där men så är det inte, rosen fick jag av Tommy på alla hjärtans dag och fotot passade helt enkelt bara in där :)


Massa bus!

Fick ett argt sms av Tommy idag, han var rätt så irriterad på Svea, hon jävlades helt enkelt med honom en del del idag! Stackars T som får lida medan jag jobbar! Men nu behöver vi inte tänka så längre för idag jobbade jag min sista vardag! Eller jag kanske kommer rycka in ibland men annars är det bara helgjobb som gäller för mig nu :)
På söndag åker vi som sagt till sthlm och de ska bli grymt! Har nog aldrig längtat hem såhär mycket.
Jag har nämligen inte vart HEM sen vi flyttade till Gävle (förutom en kortis över dagen i december). I julas var vi bara hos Tommy eftersom min familj vart sjuka så de ska bli så gött :-) Kul att få visa upp våran lilla huligan också som för tillfället ligger och sover i mitt knä, mystjejen (ibland)!
Det här med att gå upp på nätterna trodde jag skulle bli bättre men icke då, hon vaknar två timmar efter att vi lagt oss, en av oss måste alltså gå ut och kissa henne! I natt blir det min tur och kommer så vara nästan varje natt nu när jag är ledig, men de får jag helt enkelt ta när jag möts av en söt liten tjej som viftar på svansen. Sen att hon vill leka när vi kommer in vid sisådär tvåtiden är en annan sak. Jaja, nu ska jag nog lägga skruttis i korgen och umgås med min andra älskling!


Bustjej!


Alla hjärtans dag!

Glad alla hjärtans dag allihopa!
Jag ligger och njuter i soffan för idag är jag ledig :-) Tommy har precis gått till skolan och Svea ligger och smaskar i sömnen i sin korg.
Sista veckan innan jag endast börjar jobba helger, gud så skönt! Vi får se när min matematik sätter igång.
Något som jag tycker är jobbigt att bo en bit ifrån min mor och far är att dom inte har träffat Svea ännu och eftersom jag endast kommer jobba helger, ungefär varje helg, blir det svårt för mina föräldrar att komma upp men nu planerar vi att åka ner till sthlm på söndag och sova över till på tisdag. Det skulle vara så toppen om vi gjorde de! :-) 


Våran sockertopp!


Söndag!

Söndagkväll och jag är hemma från jobbet!
T står och lagar mat medan jag latar mig framför datorn.
Igår flyttade marsvinen till Leksand, till våra grannar i ullvi. Jag är så himla glad att dom hamnade där och inte hos någon okänd människa från blocket.se eller nå liknande. Den här familjen som har dom nu är bland dom härligaste jag känner och Emma (dottern) tror jag påminner lite om mig, ÄLSKAR djur, fast det gör ioförsig hela den där härliga familjen. Inte nog med att dom är djurmänniskor, jag kommer dessutom kunna komma och hälsa på mina småttingar när jag är i Leksand!
Efter att familjen Erlman åkt fick vi besök av Therese, Emil, Ante och Julia. Det vart en spelkväll kombinerat med melodifestivalen! Mysigt, myisgt :-)
Nu har vi börjar ensamhetsträna Svea.
För att se hur det går filmar vi henne medan vi är borta. Vad vi sett hittills så springer hon mest runt och busar med mina skor när vi är borta. Detta måste tränas bort men än så länge är jag glad över att hon inte skäller eller ylar efter oss! Bra början tycker jag :-)

Julia vart lite kär i Svea

Idiotkunskap hette spelet och ja, det var idiotiska frågor ibland :-)

Min snygga man!


Friday I´m in love!

Nu har vi följt Stina tilll bussen och T har gått till skolan.
Svea ligger och sover i mitt knä och jag borde egentligen ta tag i lägenheten och marsvinsburen men just nu är jag rätt så orkeslös, precis som vovven min.
Igår när vi kom hem visade det sig att hon hade fått skavsår i båda armhålorna av täcket så idag gick vi och bytte till ett annat. Dock är detta täcke större än det förra och för stort för Svea egentligen, men de växer hon nog i snart. Huvudsaken är ju att hon inte får skavsår!

Raw var riktigt kul igår! Jösses vad vi skrattade :-)

Förresten så blir jag så glad när vi går på stan med Svea, som idag, då gick vi förbi ett tjejgäng som utbrast "ÅÅÅÅ VILKEN SÖT HUND!"
För bara några veckor sen var jag en av dom där tjejerna som suktades av en så söt valp och nu är det jag som är ägaren istället! :-)






Stolt matte!

Snart är det dags för mig och T att gå på Raw Comedy på konserthuset tillsammans med Emil och Therese!
Stina ska vara hundvakt åt våran lilla sötnöt!
Tur att vi har så mycket folk runt omkring oss som vill hjälpa till att ta hand om Svea när vi vill hitta på någonting som inte Svea kan vara med på.
Idag gick vi till stan för att möta Stina vid bussen, alltså första gången Svea var bland så mycket folk! Hon var jätteduktig. Vi tog även en sväng till djuraffären och beställde en säck med hundfoder, Eukanuba, köpte ett täcke som hon kan ha utomhus när det är såhär kallt och även en klicker som vi ska börja träna med!
Jag blir så stolt över vår lilla flicka som charmar alla och är så social och trevlig mot alla som vill hälsa på henne. Hon sköter sig jättebra när vi är ute bland folk :-) Och annars också förstås!  


Svea i sitt nya täcke!


Milo var här och hälsade på!


Han tyckte nog att Svea var rätt så snygg!
Fina killen!

Svea somnade vilket Milo tyckte var jättetråkigt!


Trött på kylan!

Jag är rätt trött på den här kylan för det känns så elakt att tvinga ut Svea i denna kyla flera gånger om dagen.
Direkt när hon vaknar måste hon ut fort så hon inte kissar inne. Det hör till saken att en valp sover väldigt mycket så de blir ganska många turer.
Hur som helst hann vi gå en mysig promenad innan hon vart för kall.


Svea med stolta "faster Stina"



Endast Sandra och marsvinen är vakna

Så är läget just nu. Hela lägenheten sover förutom jag och marsvinen.
Igår kom Stina till oss (Tommys syster), det vart mello, disneyfilm och massa bus med Svea. En härlig lördag helt enkelt! Sitter med världens ångest! Hur ska jag kunna gå till jobbet imorn när Svea är hemma?! Hon kommer självklart inte vara själv, Therese ska passa henne men oj så de kommer hugga i mitt valphjärta hela dagen lång! Bita ihop är väl de jag får göra.
I vilken fall som helst så vaknade svea väldigt tidigt och pg a de som hände igårmorse (kiss i sängen) får hon inte längre sova i sängen.
Hon har alltså hoppat runt i vårat sovrum hela morgonen så tillslut var det bara att gå upp för en liten promenad och låta resten av huset få lite ro.
Nu har vi varit ute, träffat på en hund och busat i köket och äntligen har hon somnat i mit knä, sitter på golvet med en dator och en hund i knät, mysigt med oskönt!
Får väl ta och byta ställning nu!
Här kommer bilder som är lite fixade i photoshop :-)


Full av bus och rackartyg!

Vi som var så stolta över att hon skötte sig så bra.
Detta är det nu ändring på. Hon har förmodligen blivit varm i kläderna och biter numera på det allra mesta, provbiter liksom. Hon testar verkligen vart gränsen går hos oss. Nu låter det som att vi har tröttnat på henne och de har vi verkligen inte (eventuellt T för att han är rätt trött vid den här tiden på dygnet och Svea kissade i sängen klockan kvart över åtta) men hon är förbannat busig just nu, som vilken sund valp som helst!
Så är läget just nu, i valpstugan


Svea utforskar

Klockan ett inatt var Svea jättepigg och upptäckte sig själv i spegeln! :)

Mycket uppdatering idag!


Lite uppdatering!

Allt går jättebra med lillskruttis.
Hon sover dock väldigt mycket men hon är ju inte heller så gammal.
När vi kom hem igår var hon först rädd och gick runt och pep lite men ganska snart viftade hon på svansen mot oss och började busa lite försiktigt. Det vart även en promenad igår och hon gick förvånadsvärt bra i kopplet! Hon som aldrig någonsin gått i koppel eller varit ute! Hur är detta möjligt? En underhund? hamnar kopplet under magen lyfter hon bara på tassen så är de uträtt igen!
Hon sov hela natten i sin korg utan problem och vaknade sju för lite mat.
Allt rullar på jättebra och vi är såå nöjda med vårat val av valp.

T har varit i skolan några timmar idag så jag och lilltösen har legat och myst i soffan!


 


Svea är hemma!