Tisdag.

Nu har mamma, Pär och Edvin åkt hem. Det vart några timmar i Valbo köpcentrum innan dom åkte.
Känner mig som världens sämsta flickvän just nu, min man håller nämligen på och sliter med våran garderob som vi köpt. Själv är jag helt slut efter jobbveckan som var och sedan besök.
Känner mig ganska konstig över huvudtaget. Det beror säkert på att jag inte vet att hur framtiden ser ut. Jag känner mig liksom stressad. Vad gör jag om jag inte kommer in på skolan? Intersport känns absolut inte som ett alternativ. Hur kommer det bli under nollningsveckorna om jag inte kommer in? Det var två mardrömsveckor förra sommaren. Jag vill ju liksom inte att Tommy håller igen under nollningen för att jag mår dåligt över min situation. ÅH jag vill verkligen komma in på skolan! Men sannolikheten att jag kommer in är inte särskilt stor.  Blää för att vara stor, jag vill vara liten igen. Eller kanske hoppa över den här delen i livet? Äsch, jag lägger upp lite bilder från gårdagen istället! :-)
 
Det här tjejen är den enda av djurskötarna som kan gå in till schimpanserna.
R E S P E K T !

Heldag i Furuviksparken.

Hemkommen från Furuvik och är dödstrött! Snart blir det hämtmat och mys framför TVn.
En sak är säker, vi kommer inte ha med Svea nå mer till Furuviksparken. Det var mer ett stressmoment och varmt. Dock var det bra miljöträning för lilltjejen.
Här kommer några få bilder från dagen, resten dyker upp imorgon :-)
 

Måndag

Nu har jag varit ute på morgonpromenad med Edvin och Tommy. Snart är det frukost och därefter blir det furuviksparken, bra dag!


Lycka!

Idag kommer min älskade lillebror, mor och Pär! Åh så kul det ska bli att ha dom här några dagar! Eftersom Edvin fyller år i december ska han få sin present nu, en skateboard! Den kan han inte utnyttja i december direkt. Nu, jobb 12-16, sen, Familjemys!


Endast lite bilder!


Mina underbara!


Vilken valpdag!

Visst har jag en duktig hund? (syftade på inlägget nedan). Frågan är vad hon ska lära sig härnäst? Dammasuga? Vi får väl se vad det blir.
Idag har vi varit ut till T-udden tillsammans med Madicken och henns matte samt mattes mamma. Madicken som vägrat bada fram tills idag hoppade tillslut från bryggan av sig själv! Svea-fegis fick jag lyfta ner i vattnet från bryggan. Tänk att hon älskar att bada och simma om hon får gå i där hon bottnar men att hoppa i från bryggan är riktigt läskigt! Jaja, vi får väl jobba på det där.
På söndag kommer min mor, lillebror och Pär och dom ska sova över enda till tisdag! Vi ska nämligen gå på furuviksparken allihopa. Till och med Svea får hänga med och kolla på djuren, grymt! Mer sånt tycker jag.
Här komme lite bilder från dagens utflykt!
 

Jag har en sån duktig hund!

Godmorgon!
Nu ska vi snart iväg till T-udden med våra grannar som har Madicken (jaktlabradorvalp) så vovvarna får bada lite.
Efter att ha tränat Svea i två korta pass har hon nu lärt sig släcka lampan. Hon är så sjukt lättlärd. Vi får se vad nästa utmaning blir!
 

Torsdag

Sitter på golvet och myser med min älskade hund. Snart är det dags att gå till jobbet, men åh vad jag vill sitta kvar här och mys! Imorgon är jag ledig och då jäklar ÄR jag ledig! Inget jobb att stressa iväg till, då ska de mysas! :-)


Så jäkla less!

Dagarna på jobbet blir bara längre och längre, snart är det dags att göra någonting åt de här. Imorse när vaknade och insåg att jag inte var ledig utan skulle jobba vart jag så less. Sen när jag kom till jobbet vart jag påmind om att vi har öppet till 20 idag vart jag inte precis gladare! En riktig skitdag är vad det är! Blää! Men nu kommer kollegan med cheeseburgare, lite glatt i de här dryga iallafall!


Tisdag!

Snart har den här lediga dagen passerat. Dom lediga dagarna känns så mycket kortare än vad jobbdagarna gör. Jag vill att dom lediga dagarna aldrig ska ta slut, men det gör dom tydligen.
Först åkte vi runt och letade en vardagsrumsmatta. Jysk, Dollarstore, någon mattbutik på söder och sist men inte minst Rusta. Det slutade med att vi köpte en från mattaffären från Söder.
Nu har vi precis kommit hem från en promenad och lekstund med Kiwi och Lexus (två amstaffar). Tyvärr var Svea lite rädd för Lexus och det blev Lexus och Kiwi mot Svea så Svea släppte inte riktigt loss utan var mest rädd.
Men men, nästa gång kanske hon lite kaxigare!
 
 
 

Liten har blivit stor!


Måndag

Äntligen är jag ledig igen! Det är så förbannat skönt! Dock bara en dag men det betyder iallafall sovmorgon och en hel dag med min fina.
Den här dagen har gått så sjukt sakta trots ordentligt tryck i butiken men nu är den som sagt över och snart ska vi se Wallander här hemma. Kvällspromenaden är avklarad och jag njuter av varje sekund.
Imorgon ska vi troligtvis träffa Kiwi, Jennyh och Ludwig så vovvarna får busa av sig, så mycket mer än så har vi inte planerat.
Jag har faktiskt inte så mycket att skriva så på återseende!
 
Vi träffade Kiwi, Jennyh och Ludwig för första gången på hundens dag i maj.

Sista inlägget för dagen.

3 inlägg inom loppet av en timme, whaat? Kände att jag var tvungen att uppdatera lite när jag varit lite off.
Idag har det varit jobb 12-16, sen åkte jag och T och storhandlade och efter de tog jag kväll! Tog nämligen lite fina bilder från kvällspromenaden som jag vill bjussa på :-)
 

Gårdagen i bilder.

Igår var det som jag skrev tidigre personalfest med jobbet.
Vi åkte ut till en flytbrygga och badade bastu, drack gott tog första, andra och tredje doppet och hade det bra! Sen åkte vi hem till Erik och käkade vid 22-tiden. En helt okej kväll, här kommer lite bilder.

"Är inte du lite dum i huvet?"

Igår var jag och min man på bio och såg Cockpit. Den var lätt sevärd och därifrån kommer även citate ovan. För er som inte sett filmen är det kanske inte så kul men för oss som sett filmen var det ett rätt roligt citat av Jonas Karlsson. Det är liksom sättet han säger det på som är så kul! 
Efter en grym dag sitter jag nu i soffan och laddar inför morgondagens arbete. 
Idag började vi med en promenad till T-udden, Svea badade medan jag och Tommy njöt av det fina vädret. Sen fick vi fint besök från Stockholm, Jessica, Tobbe och lilla Wilma. Det är så himla kul att få besök av människor vi inte träffar så ofta! 
Det var dessutom väldigt kul att se hur intressant Svea tycker det är med så små barn. Hon ville ligga så nära Wilma som möjligt och följde efter henne som en skugga! 
Imorgon är det som sagt jobb och sen personalfest i Älvkarleby (långt ute på landet?). 
 
 

Onsdag

Nu har min kära vän varit här! Det är så härligt att träffas, speciellt när vi inte ses så ofta. Förr träffades vi varje dag (när vi gick i samma klass) och umgicks efter skoltid, men nu när jag bor i Gävle och hon i Stockholm blir det väldigt sällan. Ja, som sagt, kul att hon kom förbi! :-)
Tidigare idag tog jag och Matilda en promenad till T-udden tillsammans med våra hundar. För hundarnas del blev det bad och förr våran del blev de mycket skratt när vi satt och tittade på våra vovvar som tokade sig! Blir så glad inombords när Svea springer runt alldeles sprallig och lycklig!
Dock var det inte riktigt min dag idag då jag först vurpade med kameran i handen och skrapade upp benet på asfalten (kameran överlevde utan problem), lite senare trampade jag troligtvis på en snigel (gul, slemig sörja stänkte upp på benet) och sist men inte minst råkade jag bli slagen på foten av en pinne som Curre sprang runt med (se bilderna i slutet av inlägget). Tror bestämt att jag inte ska ut på så mycket mer äventyr idag om jag vill överleva den här dagen.
Här kommer lite bilder från promenaden.
 

Tisdag

Är det någon mer än jag som har problem med Blogg.se? Deras nya upplägg och hemsida är urkast! Allt går jätte segt, speciellt när man ska ladda upp bilder! Jaja, nu ska jag inte vara negativ.
I inlägget nedan har jag kämpat med att lägga upp bilder från sthlmsvisiten. Efter mycket om och men ligger dom nu uppe.
Idag har jag och Tommy varit på stan en sväng och shoppat lite, promenad till T-udden med Svea, storhandlat och sutit med Matilda i hundrastgården, pratat skit och låtit hundarna springa runt och busa.
Imorgon kommer min fina vän Melina och hennes pojkvän från sthlm hit en sväng! Så himla kul att äntligen få visa upp Gävle och vårat liv här i norr. Jag Gillart! Nu ska jag försöka ladda upp lite bilder från dagens promenad till T-udden, vi får se hur många jag hinner ladda upp innan jag tröttnar på blogg.se.
 

Lite bilder från sthlmstrippen!


Hem Ljuva Hem!

Yes! Nu har jag klarat den här arbetsdagen. Den kändes sjukt lång men nu sitter jag hemma med Svea och Tommy. Imorgon är jag ledig och likaså onsdag, skön känsla i kroppen nu! Stina skickade lite bilder som hon tog när vi var hos Tommys mamma. Tror att jag bjuder på några såna i det här inlägget så får jag lägga upp mina egna bilder från sthlms trippen imorgon :-)
 

Blödig matte!

Just nu sitter jag på tåget påväg hem till Gävle, utan mina kära. Svea lämnade jag hos pappa eftersom jag ska iväg och jobba direkt när jag kommer fram. Istället kommer som sagt Tommy och Svea i eftermiddag. Men jösses vad jobbigt det var att lämna kvar henne. Inte de att pappa och Lena inte klarar av henne, men jag ville så gärna ta med henne, jag vill alltid ha med Svea! Självklart Tommy också! :) Men Svea stod där helt oförståendes och tittade med riktigt hundögon på mig medan jag tog på mig skorna: "du ska väl inte åka ifrån mig??" JO det är precis de jag ska göra! Men nyss smsade jag med pappa och Svea springer runt som vanligt, så se känns skönt! Innan jag blir för blödig är det nog bäst att avsluta detta inlägg.. Ha en fin måndag! :-)


Söndag.

Nu har jag övergett min man för ett dygn. Ikväll sover jag i Huddinge och Tommy i Tyresö.
Imorgonbitti (07.28!!) går mitt tåg hem till Gävle för en lång arbetsdag och lite senare på dagen åker även T och Svea hem så dom är hemma när jag kommer hem från jobbet, mysigt!
Det känns verkligen i kroppen att fara fram och tillbaka mellan fyra olika hem när vi är hemma i sthlm för att "slappna av." Det blir inte så mycket till slappa men samtidigt är det kul att träffa alla våra familjer. Det märks även på Svea, hon är rätt så trött nu efter några dagars farande. Men som sagt, det är självklart kul att träffa alla här nere! Nu kommer vi (troligtvis) spendera några veckor hemma i Gävle innan det bär av till Leksand för bröllop!
Ikväll kommer Stefan, Erika, Johan, Pia och William hem hit till huddinge och äter middag :-) 

Några bilder från denna sthlmsvisit, mer bilder kommer när jag kommer hem!  

Ett dreggit Sthlm

Efter en lång och mysig dag är jag snart åter hemma hos Tommys pappa i Krusboda. Dagen började med en promenad i skogen med Svea och Tommy, sedan åkte till Tommys mor och därefter åkte jag hem till min mor tillsammans med Svea. Känns otrevligt och elakt att ha med Svea in till Slussen och gullmarsplan vid den här tiden då allt möjligt folk kommer fram och vill klappa henne (inklusive påverkade lodisar). I gullmarsplan började även Svea morra åt ett påverkat äckel som sa "om inte hunden hållet käften vrider jag nacken av den!" jag förstår varför min tös morrade. Annars är hon faktiskt glad i människor men de känns skönt att hon inte släpper fram vem som helst! Ja nu är det strax dags för mig att gå av, hörs!


Gillart!

Varit på två rejäla promenader med hundarna idag. Den senaste som vi precis kom in från var vi vid brukshundsklubben och Svea visade stor potential till att bli en bra agilityhund, kul! Detta behövdes för själen!


Direkt från verandan i Tyresö!

Nu kan jag äntligen blogga från mobilen igen! Nu kan ni räkna med mer inlägg här på bloggen. Sitter i Tyresö, Krusboda. Solen lyser igenom molnen och det mullrar och regnar om vart annat, typiskt svensk sommar! Som en hel del vet blev jag 2:a reserv på både svensklärare och religionslärare (dom tog endast in 7 respektive 9 st). Chansens att två tackats nej känns minimal, men vem vet, de kanske sker ett mirakel. Hur som helst har jag svårt att vara positiv just nu, men det vänder. I början av augusti får jag svar på nytt om jag kommer in. Tur att jag har min lilla familj, Tommy och Svea!


why do all good things come to an end?

Snart var denna långledighet förbi. Imorgon väntas jobb till kl 20.
Varje onsdag i Juli har vi öppet 10-20, det ska tydligen vara någon slags aktivitet på torget varje onsdag. Kul för dom som är lediga, trist för oss som måste jobba. Men nu ska jag inte vara så negativ. På torsdag får jag reda på om jag kommer plugga i höst eller inte, sjukt nervöst! Det har känts som evighet tills dess att jag får reda på de och därför har jag inte brytt mig om att tänka på de. Men nu är det så nära så nu pirrar de i kroppen så fort jag tänker på att tiden snart är inne. Håll tummarna för att jag kommer in på ämneslärarprogrammet i Gävle!
Idag har jag och Tommy varit på bio för en gångs skull och sett Snövit, den otecknade. Sen har jag tagit en långpromenad med Svea, Matilda och Kurre. Nu är det allsång och sen är det Cesar Milan, mannen som talar med hundar. Bra avslutning på den här ledigheten!
 
Idag är det 7 månader sen min lilla ögonsten föddes!

Wilda och Luna

Våra grannar i Leksand har tagit över mina marsvin som jag hade när vi skaffade Svea. När vi fick hem Svea kände jag att marsvinen inte hanns med och som tur var kunde Emil, Emma och Eric ta hand om dom istället.
Nu när vi var i Leksand var vi och hälsade på Wilda och Luna och dom verkar trivas jättebra hos familjen Erlman och är mycket mer framåt än vad dom var när jag hade dom.
 

Hemma i Gävle

Nu är vi hemma i Gävle. Som vanligt när vi varit borta några dagar är det grymt att komma hem till sin egen lilla lya. Kvällen bjuder på One Tree Hill för mig, Fifa för Tommy och sedan Varg Veum (stavas det då?
Vi är har haft väldigt mysiga dagar i Leksand och igår firade Monica och Lasse (bonus mormor och morfar eller vad dom nu blir) 50 år sedan dom träffades för första gången och det fick vi vara med och fira. Dom läste upp sina första brev dom skrev till varandra och de va urhäftigt tycker jag! Tänk vad synd att man inte skriver brev till varandra längre utan använder sig endast av telefon och datorer för att kommunicera.
Något som var mindre häftigt var att Svea vart riktigt dålig i fredagsskväll, hon hade så ont i magen att hon inte ville gå och låg bara och skakade med svansen mellan benen. Tur att det gick över lagom till morgonen därpå! Jaja, här bjuder jag på några bilder till:
 

Torsdag

Medan Tommy är ute på en löptur passar jag på att blogga lite. Fast nu kom han visst tillbaka, snabb man jag har! Tänk om jag också kunde tycka om löpning.. Jaja, det är väl bäst att avrunda direkt.
Dagen har bestått av Soliga Torsdagen, bada, sola, fikat och fikat! Här kommer bilder från dagen!

Direkt från Leksand!

Nu är vi uppe i Leksand. Väldigt skönt ska jag tala om för er alla som sitter hemma i en lägenhet just nu.
Eftersom bloggappen inte funkar tänkte jag blogga lite från pappas dator och lägga upp lite bilder från dagen.
Svea trivs som fisken i vattnet här uppe och har för första gången i sitt liv tagit en liten löptur med Tommy på 3 km. Det känns som att hon borde klara de nu.
Jag och Emma (grannflickan) cyklade medan T, Lena, Ronja och Svea sprang.
Härlig dag!
Imorgon väntar soliga torsdagen inne i noret (stan) och förhoppningsvis sol, bad, bus och fotboll! Livet leker här uppe :-)
 

Tisdag!

Hallojsan!
Nu glömde jag av att blogga igen, fy skäms på mig! Men det blir så mycket mer komplicerat att blogga varje dag när jag inte kan göra det från mobilen. Hur som helst hängde vi lite på stan igår och jag inhandlade lite kläder som jag kanske kan visa senare ikväll om jag får tid. Idag har vi träffat Kiwi, Jennyh och Ludwig. Vi åkte iväg till deras sommarstuga i Furuvik. Supermysigt med bad och sol. Dock badade inte jag längre än till knäna men hundarna och Ludwig plaskade för fullt! Svea börjar verkligen älska vatten och simmar hellre än springer på land.
Tyvärr tog jag inte med mig minneskortet, utan endast kameran. Det blev alltså inga bilder med systemkameran. Klumpiga Sandra! Däremot tog jag två bilder med iphonen.
Imorgon bär det av till Leksand en sväng. Varför hänga i en lägenhet när man ledig? Hoppas på att det blir bra väder :-)
Här kommer två bilder på Svea och Kiwi när dom busar. Rätt så dåliga bilder men man ser iallafall omgivningen och att Kiwi vuxit om Svea!
 

Klickerträning!

Det är så skönt med sommar och ledighet! Idag har jag och Tommy hunnit med att städa lägenheten samt en promenad i skogen med Svea.
Jag har börjat med lite klickerträning när jag och Svea tränar på olika kommandon. Ordet "loss" verkar hon ha lärt sig ordentligt på bara en dag. Visst kunde hon det då och då tidigare men igår lossnade det ordentligt! Kanske är det mitt tonläge och inställning också men på något vis känns det som "klickern" har hjälpt.
När vi är utomhus har vi givetvis en bra bit kvar, det är alltid enklast att få hunden att lyda inomhus. Vi får helt eneklt fortsätta nöta utomhus.