Lite av Sveas trick!


Vilket pussel!

Jag har framkallat över 100 bilder för att göra en fotokollage. Detta har jag suttit med nu och försökt få bilderna att passa varandra. Dessutom tycker jag och Tommy olika om hur bilderna ska sitta, tusan vad svårt! Nu har jag gett upp för ett tag och ska ägna mig åt fotboll, heja Sverige!
Annars har det inte hänt nå speciellt alls idag, bara slöat hemma. Trist inlägg men här får ni ett smakprov på vårat kollage. 😃


Snart slut på lidandet

Det visade sig att mina visdomständer redan hade vuxit upp men att kinden hade hamnat i kläm mellan tanden uppe och nere vilket resulterat i att jag fått ett ordentligt hål i kinden. Inte undra på att jag har ont! Dom drog iallafall bort visdomstanden uppe så att såret får läka i fred.
Eftermiddagen har jag tillbringat tillsammans med min fina man. Lite balkonghäng och rasgårdshäng. Bra avslutning på dagen!


Dagen är kommen..

Nu sitter jag hos tandläkaren och väntar på att dom ska ropa in mig. Nedrans visdomstand! :(


Hej måndag!

Om några dagar drar jag och Svea till stockholm igen för att fira Williams 2-årsdag. Tyvärr utan min man igen! Han har hemtentat så jag och Svea får än en gång åka själva. Så tråkigt för T som måste sitta hemma och plugga. Men men, snart har han sommarlov och då kan vi åka iväg tillsammans!
I helgen som var jobbade jag och nu har vi börjat jobba i Sverigetröjor! Vi är så taggade för EM! Vilken sommar det kommer bli, med både EM och OS. Jag kommer dessutom vara ledig hyfsat mycket, förmodligen den slappaste sommaren sen 2008, grymt!


Imorse hade Svea en hel del överskottsenergi vilket gjorde att min furkost blev lidande. Hon är så rolig, våran hund! Vi har bestämt oss för att hon varken får vara i soffan, fåtöljen eller sängen. Men för att få uppmärksamhet tar Svea till fula knep ibland, som att stå i soffan, fåtöljen, sängen, osv.
Ibland kan hon till och med stå i soffan och skälla om vi inte är i samma rum för att vi ska komma dit och säga till henne att gå ner. Full av bus!


Oh nooooo! :/

Jävla visdomstand rent ut sagt. Vad tusan ska man ha såna för?! I två dagar har jag haft rejält ont och det är värdelöst för jag kan inte äta ordentligt. Min middag idag bestod av soppa och jag vill så gärna frossa i mig godsaker men den nedrans tanden sätter stopp för sånt. Hoppas på att de går över snart för jag vill helst inte bli rånad av tandläkaren.
Hur som helst vann loreen igår! Så jäkla sjukt och roligt tycker jag! Äntligen säger jag bara :) Svea tyckte att de var så spännande så hon gömde sig under fåtöljen (på bilden nedan). Det var iallafall helt galet att det blev vinst i år. Inte för att jag tycker att hon är dålig på något sätt, tvärtom. Nästan varje år har jag ändå tyckt att vi haft bästa låten men inte vunnit, men plötsligt händer det 😃


Nya möbler!

Börjar med en bild från idag på mig och mitt hjärta.
Det har varit två underbara dagar med mina två älskade favoriter!

På Ikea och Mio köpte vi ett vardagsrumsbord, en växt, lite kuddar till soffan och en filt till fåtöljen som för övrigt pappa och Lena hade med sig.
Fick den från mamma och Pär för några år sedan men det har tagit tid innan den kommit hit, tack pappa och Lena förhjälpen!

Det finns även ett tredje bord men de är inte uppmonterat ännu.


Hej fredag!

Vilken värme! Högsommar?
Vi har precis kommit in från en skön förmiddag med Bella och Milo. Svea är helt slut och även jag känner att jag behöver ta igen mig lite innan pappa, Lena och Ronja kommer. Pappa och Lena ska hjälpa till med skjuts till Valbo för att handla lite möbler, roligt!
Livet leker helt enkelt och jag trivs hur bra som helst med tillvaron!☺


Sammanfattning av eftermiddagen.


Varning för hundbilder!

Nu har vi haft Kiwi, Thea och deras huss och matte här. Mycket trevligt och nu har vi en sjukt trött hund här hemma. Här kommer bilder!


Sommar sommar sommar!

Gud vad skönt det är med sommar (eller är det vår fortfarande?) det är kanske bättre att skriva Gud vad skönt med värme! Jag sitter på balkongen med Svea i knät, Tommy bredvid mig och Winnerbäck i bakgrunden, perfekt! Borde man flytta till nå varmare land? För såhär skönt vill jag alltid ha de. Fast, de är klart, jag skulle nog inte njuta av de lika mycket om jag hade sol och värme jämt. Jag vet att jag kan längta till vintern i slutet av sommaren så sverige är nog ett perfekt land. Nu ska jag sätta igång och städa innan Kiwi kommer med husse och matte :-)


Ajajaj!


Det blir ju inte alltid som man tänkt sig. Vi "råkade" handla lite grejer på Mio och ska även dit på fredag och handla lite när pappa och Lena kommer med bil. Svider i plånkan men känns bra i lägenheten.
Nu köpte vi tre stycken brukar (bild 1) och en lykta (bild 2) samt lite andra småsaker, tjusigt!

Hej sommaren!

Nästan alla mina inlägg börjar med "nu sitter jag" eller "Nu har jag" så varför inte fortsätta med denna inledning.
Nu sitter vi på bussen påväg till Valbo för lite besök på Mio och Ikea. Svea har ju tyvärr bitit sönder vårat vardagsrumsbord samt kissat och bitit en hel del på vardagsrumsmattan under sin uppväxt. Så nu ska vi alltså spana in nya möbler, men inte handla! Roligt ☺


Bus

Nyss hemkommen efter bus i rastgården med Ture (blandras mellan chihuahua och yorkshire terrier). Egentligen skulle vi träffa Kiwi med hennes husse och matte idag(valpen från hundens dag) men dom fick förhinder så dom ska vi träffa på onsdag istället. Sjukt kul att lära känna folk genom Svea! Hundvärlden är verkligen en social värld! I like it!


Lördagen den 19 maj!

Nu har jobbdagen passerat. Första jobbdagen på 3 veckor, hur sjukt är inte de?? Saknade min kära Bella på jobbet men henne får jag jobba med nästa helg. Just i detta nu sitter vi och väntar på våra gäster, Ante, Tim och Nina. Trevligt, trevligt! Trevlig kväll :-)


Hejdå huvudstaden

Nu är jag på väg hem till Gävle. Jag och S sitter i ett riktigt gammalt tåg med gamla kupéer för djur. Känns som att dom här tågen passar Svea bättre för hon är grymt avslappnad. Det kan ju iofs också bero på att vi lekte kurragömma utomhus på förmiddagen och Svea fick alltid vara med den som letar, lycklig hund!
Mer uppdatering om Sthlm kommer sen. Snart är jag hemma hos min fina igen! :)


Mysig kusinträff!


Härliga Sthlm

Nu har jag precis kommit hem till mamma igen efter att ha tittat på en fotbollsmatch som mitt gamla lag spelade. Träffade barndomskompisar som jag inte träffat på väldigt länge och ja, det var helmysigt!
Nu ska jag snart hoppa in i duschen för om några timmar kommer kusinerna! Ha det! :-)
Ps. Idag har jag och Tommy varit tillsammans 2 år och 11 månader, 3 årsdagen närmar sig med stormsteg!


Helle Sthlm!

Nu sitter jag och min vovve på tåget påväg till Sthlm. Denne gång lämnar vi som sagt min fina man hemma. Det är inte ofta vi är ifrån varandra flera dagar eller ja 2. Men vi ska nog klara oss :-) hur som helst ser jag fram emot denna tripp till Sthlm och umgås med familjen och kusiner, osv. GRYMT!


Svea vet inte riktigt vart hon ska göra av tungan..


Imorgon åker jag och den här damen till stockholm, utan Tommy, trist men sant!
Vi kommer hem på fredag igen, så det blir bara en kortvisit för att träffa Mamma, Pär, Edvin, Moster Annika, Thomas, kusin Erik kusin Anna. Roliga dagar :-)

Vilken dag!

Hundens dag vart spännande på flera sätt..
Bl a blev våran lilla skrutta attackerad av en vuxen hund. Sjukt otäckt men någon gång ska väl bli den första antar jag. Nu ligger hon däckad i korgen med ett ordentligt sår i tandköttet och sår på kinden men veterinären vi ringde sa att vi inte behöver åka in så länge hon är sig själv, vilket hon är.  
Hur som helst träffade vi en amstaffvalp (3,5 månader) som S busade med, vi bytte nr med ägarna och kommer förhoppningsvis ses igen.
Nu kommer vi endast slappa hela eftermiddagen/kvällen! Det blir One Tree Hill för min del samt Bigbrother. För Tommys del blir det nog fifa skulle jag tro, otippat? ;)



Såhär ser lilla Sveas kind ut nu :(

Bus med Kiwi och Madicken


Hundens dag!

Detta ska firas tillsammans med, förhoppningsvis, en massa andra hundar och hundägare på öster. Spännande dag!


Bra känslor!

Regn, regn och åter regn..
Blir ganska trött på det här vädret, igår regnade de, idag regnar de och imorgon ska det regna.
Jag hoppas verkligen på att det är uppehåll på söndag då det är hundens dag! Då är det nämligen lite olika aktiviteter i stan då, bl a agility och förhoppningsvis en massa hundar som Svea kan hälsa på.

Jag har en bra känsla i kroppen nu. Egentligen borde jag inte ha den känslan ännu för man ska inte ta någonting förgivet men jag har en känsla av att jag har riktigt roliga år framför mig och jag kommer isåfall jobba med något som jag alltid velat jobba med (och det är inte hundar).
När jag var liten lekte jag alltid lärare med mina gossedjur och jag tänkte alltid, när jag var liten, att jag ville bli lärare. Hoppas hoppas hoppas att jag kommer in! Håll tummarna för att jag kommer in!
Surt bara att man måste vänta enda till 12 Juli innan jag får svar. Men den som väntar på nå gott väntar förhoppningsvis inte förlänge.


När vi var ute på promenad idag träffade vi Madicken och efter lite bus ser vår fina tjej ut som en smutsig gris :-)


Love it!


Av pappa och Lena fick jag ett fotoalbum med foton från min uppväxt, som jag önskat mig!
Älskar verkligen att sitta och titta på fotografier får när jag var liten.
Här är en bild på mig och Stefan från midsommar i Leksand 1993(?)


Onsdag!

Efter solsken kommer regn? Det känns iallafall så men efter regn kommer solsken igen. Imorgon ska det blir fint väder så regnet idag kan jag stå ut med. Desto större anledning för mig och Therese att sitta inne från 12 tills nu och titta på Greys anatomy!
Svea uppskattar inte heller att vara ute i det här vädret vilket syns tydligt på hennes kroppspråk.
Det märks på henne att hon inte blivit aktiverad på hela dagen, mattan blir hennes offer!
Jag hade inte så mycket att skriva om, förutom att jag bokat biljetter till sthlm på onsdag för att träffa kusinerna från sundsvall samt mamma, Pär och Edvin som för närvarande befinner sig på varmare breddgrader. Ska bli så mysigt att åka ner några dagar :)
Nu är det dags att aktivera Svea lite..


Har Svea verkligen varit såhär liten?

Känns som att hon alltid varit så som hon är nu..


Härliga dagar!

Det har varit så underbart väder flera dagar i rad nu så jag har inte haft tid att blogga.
Gårdagen bestod av gym, solning, fotbollsmatch med Tommy, Emil, Therese, Tim och Rufus och sedan Greys anatomy och Bigbrother med Therese på kvällen.
Idag har vi varit i boulongeskogen hela dagen tillsammans med Emil, Therese, Rufus, Tim, Ante, Bella och Milo. Ätit, solat och spelat fotboll. Hur skönt som helst även fast solen svek ibland. Svea lyckades ramla i vattnet ofrivilligt, andra gången i år som hon badar då! :)
Påvägen hem såg vi en säl i gavleån, mitt i stan! Visste inte att dom simmade in i åar såhär i Gävle, men tydligen! Jag vart iallafall alldeles lycklig för det är första gången jag ser en säl i vilt tillstånd.
Ikväll ska jag som vanligt hem till Therese och kolla Greys anatomy samt BB. Måste hinna se så mycket av Greys som möjligt innan Therese åker på lördag och blir borta hela sommaren, buhuhuhu!

Bilder från dagens aktivitet!



Bus


Svea busar i hundrastgården!


Hello SUNday!


Nu är mamma, Pär och Edvin i spanien.
Jag är så avundsjuk! Jag hade så gärna velat vara med eftersom det är Edvins första utlandsresa och jag har heller aldrig varit utomlands med varken mamma eller Pär. Det får kanske bli nästa år.  
Hoppas att dom har det grymt i värmen :)


VARNING! Detta inlägg handlar endast om Svea!

Jösses vilket väder det är här i Gävle idag! När vi gick från djuraffären öste det ner vatten från himlen och jag kan meddela att Svea INTE uppskattar regnet..  Men nu är vi iallafall hemma igen efter att ha varit i stan, hem och hämtat Svea och gått till djuraffären eftersom Sveas rosa halsband som vi köpte nyss (känns det som) har blivit för litet. Nu köpte vi ett halvstryp som vi bara kan dra över huvudet på henne istället för att krångla med spännen och sånna grejs.

Imorse mötte vi Madicken (en labradorvalp som bor ovanför oss) och Svea lekte så snällt med henne och lät Madicken bita på henne och dryga sig, kanske för att Madicken är 8 veckor yngre än Svea. Vi blev iallafall så grymt stolt över Svea.
Vi fick även höra att Madicken och hennes matte hade varit och plingat på här igårkväll när vi var hos Nina på fika och Svea var hemma själv. 
Mikaela (madickens matte) trodde att vi var ute och gick med Svea för Svea varken skällde eller gnydde när hon plingade på dörren, återigen, stolta ägare!!
Ikväll blir det lite partaj hemma hos Emil och Therese så S får vara hemma hos Milo, TACK BELLA!
Det här blev ett inlägg som endast handlade om Svea, jag är en hundnörd!

Mer bilder från Leksand!

Nu har jag gjort slutprovet vilket kändes bra!
Här kommer en bildbomb från Leksand!


Leksand!

Nu är vi hemma från Leksand.
Det  har varit helt underbara dagar med grymt väder, två hundar och några av mina nära och kära.
Vi har njutit av att vara där, bara öppna dörren och springa ut på gräsmattan.
Svea ÄLSKADE Leksand! Hon ville helst aldrig vara inne utan hon satt ute på gräsmattan alldeles själv oavsett om vi åt eller bara var inomhus ett tag och tog vi in henne stod hon och kraffsade på dörren och ville ut. Innan vi åkte köpte vi en spårlina till S för att hon just skulle kunna vara ute utan uppsikt, så de var ett lyckat köp.
Hon tog även sitt första bad utomhus, i älven. Till en början tyckte hon att det inte såg nå vidare ut när Ronja simmade och skuttade runt i vattnet efter pinnar och annat som kunde finnas i vattnet, men ganska snart kunde hon inte slita sig längre, hon sprang i hon också!
Jag lägger som vanligt upp lite bilder och skriver lite till dom istället!

Flaggstången hade blivit rutten så vi var tvungna att ta ner den.

Svea tappade alla sina hörntänder, äntligen!


Fullfart!

Fler bilder kommer sen för nu la bloggen av..