Påskhelgen!

 
Nu har jag kommit hem från Sundsvall. Ganska trött och seg. Det har varit en väldigt mysig helg med kusinerna och vi har åkt madrass och snowracer, grillat korv, gått långpromenad, målat påskägg, mm. När jag som sagt väldigt seg. Samlar kraft till att gå ut en sista promenad med Svea om en timme. Tommy kommer hem först imorgon, buhu! Imorgon kommer även Mikaela och Jens hit, wiiio! Dom ska sova över här till och med. Mycket trevligt :-) Nu får bilderna från helgen säga resten.
 
Den här katten som Edvin sitter och myser med var inte lika mysig mot Svea. Den stod och slog Svea med tassarna och Svea förstod ingenting utan stod bara där och tog emot slagen.
Kusin Anna.

Stefan och Erika kör snowracer.

Mamma

Kusinerna

Snyggt brorsan!

Sen blev det korvgrillning
 

Glad påsk!


Skärtorsdag

Kursen är avslutad och nu är det påsklov! Om några timmar kommer mamma, Pär och Edvin att hämta upp mig och Svea. Sedan styr vi bilen mot Sundsvall. Jag har precis varit ute på promenad med Svea, Therese och Doris. Stackars Svea får varken busa eller springa omkring på grund av hennes ben. Men en liten brottningsmatch med Doris kunde jag inte säga nej till.


Tisdag.


Jag hatar att betala räkningar. Från att kontot sett riktigt bra ut till att jag redan ser pank ut och lönen/lånet kom igår. Heja! Den här månaden blev det extremt eftersom min dator ska betalas på några tusenlappar plus att min sjuk- och olycksfallsförsäkring ska betalas. Jag får stå mitt kast och hålla hårt i det sista jag har kvar. Idag har jag varit i skolan och skrivit min uppsats, äntligen klar! När jag kom hem gick jag en sväng med Svea och kollade klart sista avsnittet av OTH. Nu tycker Tommy att jag borde se någon annan serie och inte titta om på One tree hill för hundrafemte gången så nu sitter han och försöker fixa hem Gossipgirl åt mig. Snäll pojkvän va? Lite senare ikväll blir det ett skivstångspass och sen hem och se sista avsnittet av Familjen annorlunda. Älskar serien, hatar att den är slut inom några timmar..

S M I L E !

Hade tänkt att komma igång med min uppsats idag men med brist på motivation tänkte jag ta nya tag imorgon. Det är lika bra att kila iväg till skolan och plugga imorgon istället och sitta där halva dagen. Där finns dessutom alla böcker. Idag har jag istället ägnat mig åt Svea.
 
Förresten, på tal om "kamphund." Igår satt jag och bläddrade i många av mina hundböcker och i de allra flesta böcker stod det att Staffar inte går ihop med andra hundar och en del böcker stod det till och med att Staffarna var väldigt aggressiva mot andra hundar. Jag blir så ledsen när jag läser sånt. Svea går ihop med nästintill alla hundar. Visst finns det någon hund som hon har svårt för men så är det med alla hundar. Alla går inte ihop med alla men för den saken skull betyder inte det att hon är aggressiv mot andra hundar. Sen stod det som tur var lite bra saker också, bland annat de är väldigt fina familjehundar. Tack för de! Någonting som stämde i böckerna i alla fall =)

Fotostudio á la Sandra Johansson.
 

Morgonpromenad


Söndag.


Nu har Stefan och Erika precis börjat rulla mot Stockholm. Den här helgen har bestått av shopping i Valbo, stan, Fifa, tvtittand och kortspel. En mysig helg tillsammans med min bror och hans tjej. Tyvärr blev Edvin sjuk på torsdagen så han fick stanna hemma i sthlm. Nu blir det en soffsöndag samt en mysig promenad i solen med Svea. I morgon är det dags att påbörja den sista uppsatsen för den här kursen och på torsdag ska den in. Påsken kommer jag spendera i Sundsvall hos kusinerna tillsammans med mamma, Pär och Edvin. Tommy åker till Stockholm så även denna helg ska vi dela på oss, buhu! Nu ska jag sätta mig och kolla på OTH ett tag. Hörs då!

Veterinärbesök

Nu har jag en trött hund som ligger och snarkar i soffan. Vi kom precis hem från veterinären. Det finns både en god nyhet men även en sämre nyhet. Den goda nyheten är att veterinären inte hittade något fel på knät efter kläm, känn, drag och röntgen. Den dåliga är att höften inte är "helt perfekt." Om hältan beror på höften visste han inte eftersom hundar brukar få en annan slags hälta när det är höften. Samtidigt är alla hundar unika och det är som sagt inte omöjligt att hältan beror på höften. Nu är det vila och antibiotika som gäller i två veckor. Sedan blir det ett återbesök hos ortopeden samt ett besök hos sjukgymnasten. Jag håller tummarna för att det blir bra av antibiotikan.
 
Hur som helst var Svea väldigt duktig under besöket. Veterinären fick dra i henne och trycka lite här och där. För röntgen gav vet. Svea lugnande så hon skulle vara avslappnad. "Sätt dig på stolen och vänta tills hon blir trött." Jag satte mig på stolen i korridoren med Svea på golvet. Sakta men säkert, från att stått på helspänn, började benen ge vika och tillslut föll hon tasslöst till golvet med en duns. Haha mitt lilla hjärta! Nu är vi som sagt hemma och så fort vi kom in i trapphuset tog hennes sista krafter slut. Förutom en liten kraftansträngning till matskålen för att äta sin frukost. Det är tufft att vara en liten hund ibland :-)

Precis däckat hos veterinären.

Ser betydligt skönare ut att ligga däckad i soffan än på golvet hos veterinären :-)

Svea.

Bara för att jag har världens finaste hund.

HELG!


Jag känner att jag börjar få bloggtorka. Det finns inget roligt att skriva om i mitt liv just nu. Dagarna går till plugg, Svea, One tree hill och Tommy. Det känns extra tråkigt så länge våren håller sig borta. Jag har verkligen fått dille på OTH. Det måste snart bli hundratioende gången som jag tittar på OTH från säsong 1-9. Tommy börjar nog tvivla på mig snart. Han måste tro att han är tillsammans med ett psyko, på riktigt! Men NEJ jag är inte psyko. Det känns bara så avslappnande att titta på OTH. Nog pratat om den serien. Som sagt, min vardag är inte speciellt spännande just nu. På tal på just nu. Just nu är det snöstorm utanför mitt fönster.. Over and out!
 

Onsdag.

Igår såg jag och Tommy The impossible. En film baserad på en spansk barnfamilj som var i Khao Lak när tsunamin svepte in på annandagen 2004 över Thailands populära turistområden. En väldigt gripande film om ni frågar mig. Jag kan säga att den har satt sina spår i mig. Det är film som jag sent kommer att glömma. När jag satt och tittade på den och tänkte att detta faktiskt hänt på riktigt fick jag en stor klump i magen. När detta hände för ungefär nio år sedan tänkte jag att om denna hemska händelse blir film vill jag se den. Nu har jag sett den och jag kommer aldrig mer vilja se om den.
 
På tal om olycklighet så ska vi till veterinären för hundratrettionde gången på ett halvår. Svea hoppar på tre ben ute på pormenaderna. Inte hela tiden men under stora delar av promenaderna och det är bara vänsterbakben och inte sätter ner i marken. Vad detta handlar om får vi svar på i övermorgon. Hoppas verkligen att det inte är någonting!

Lite hundbus i rastgården med Madicken.

Tisdag.


Idag har det snöat till och från hela dagen. När kommer våren? Jag vet att jag inte är den enda som bloggar om vädret idag för jag tror att de allra flesta blir lika besvikna som mig blev i morse när snön föll utanför fönstret. Jaja, jag ska i alla fall ner på Friskis och träna mellan 19-20. Förhoppningsvis åker jag till varmare breddgrader med Lena om några veckor. Håller tummarna för att vi hittar en resa som passar oss!

Godmorgon!

Ledig dag och eftersom jag gjorde nästan hela arbetet igår kan jag ta det lugnt idag. Ursäkta den dåliga stavningen igår. Idag tänkte jag bjuda på lite bilder från Stockholmstrippen. Systemkameran hängde inte med överallt men det gjorde iPhonen så det blir lite iPhonebilder istället.



Toppen och RMK


Några fina gossedjur som jag hittade i en sopsäck. Jag var helt tokig i gossedjur när jag var liten och är nog faktiskt lite tokig i de fortfarande.



En butik i Gallerian som Melina visade mig. Riktigt cool!

Hittade William i en av kartongerna?  :)


Välbehövlig helg i Stockholm.

Nu har jag varit hemma i Stockholm och samlat lite kraft. Varit hemma hos mamma och myst, varit hemma hos pappa och myst. Träffat kompisar och varit på Marcus (toppen och Rmk) spelning på Fasching och träffat vänner som jag inte träffat på länge. Jag är  väldigt nöjd över helgens tur i Stockholm. Mycket hanns med utan allt för mycket stress. Att få längta efter Tommy och sedan få komma hem och han är hemma var inte helt dumt det heller. Mycket bra slut på helgen! ❤ Idag har jag varit i skolan och skrivit på denna veckas uppsats. Känner mig nästan helt klar med den. Det här med att gå och sätta sig i skolan en halv dag var verkligen effektivt! Resten av kvällen ska jag bara mysa hemma. Förutom en promenad med Svea förstås men det är inte så värst ansträngande :-)
Jag igenom mina gamla kartonger som jag lämnade kvar när jag flyttade hemifrån för snart tre år sedan (tiden går så sjukt fort! 3 år!?) och då hittade jag en gammal kamera som jag hade 2005. Nu har jag precis tittat igenom de och herregud var länge sedan det var! De första två bilderna nedan är på Ronja från i helgen. Nu är hon 11 (?) år. De andra yvå bilderna är från 2005. Då hade vi haft ganska precis ett år. Min lilla vovve! ❤
Och så lilla Edvin drygt ett år gammal!  ❤

Hemma i Stockholm


Nu sitter jag med lenas surfplatta i knät och bloggar vilket är väldigt ovant och det går otroligt långsamt men det går. Förvänta er inget långt inlägg för det komner ta på tok för lång tid. jag är i vilket fall som helst hemma hemma i huddinge just. Leksands första kvalseriematch visas på tvn, Erika och Stefan är här och middagen är uppäten. Mikaela mötte upp mig och Svea i stan så tog vi sällskap hem till Huddinge, gick en sväng med hundarna och bara hängde. Tänk så skönt att bo granne med en av dom bästa! Bortskämd jag var förr. Imorgon ska jag träffa en annan nära vän. Haha roligt inlägg men nu måste jag avrunda för att uppdatera bloggen på en surfplatta fungerar sådär.
 

"Asså jag ba.. O han ba.."

Jag ba, dom ba, bastuba.

Nu sitter jag här igen med min uppsats. Denna gång handlar det om ungdomsspråket. Rätt intressant att läsa om men ack så svårt att skriva om. Eller så är helt enkelt motivationen borta. Uppsatsen ska vara inne imorgon kl 10 och jag har skrivit halvvägs så jag behöver nog skriva på lite till för att slippa stressa imorgon bitti. Annars hade jag tänkt att träna med Therese idag och eventuellt kolla lite på One tree hill om jag hinner vilket jag borde.
 
I övermorgon (torsdag) åker jag och Svea hem till huvudstaden och stannar över helgen medan T åker till fjällen med grabbarna från Tyresö. Hade tänkt att träffa lite kompisar i sthlm samt umgås med mina familjer. (pappa och mamma är skilda vilket betyder att jag har två familjer). Tänk om det kunde gå såhär lätt att skriva uppsats. Bara låta fingrarna leva livet på tangenterna. Så lätt ska jag tyvärr inte ha de. Dags att återgå till ungdomsspråket. Jag ba, dom ba, bastuba
 

Idag har min söta lillebror namnsdag!


Leksand.

Nu är vi hemma från Leksand. Jag har varken haft tid eller lust att blogga från Leksand men nu har jag slagit mig ner i soffan hemma, laddat in bilder och taggad för ett blogginlägg. Först och främst vill jag säga att jag fick ett D på grammatiktentan. Jag är nöjd och kan släppa den bakom mig. Detta firades förstås med att köpa en påse plockgodis samt ett skivstångspass på friskis med Therese innan vi åkte upp till Leksand. Vad gjorde vi där då? Jo självklart besökte vi Leksands IFs alldeles egna trottoarkant! Inbiten leksing som jag är tycker jag att allt det här med LIF och Leksands kommun är pinsamt men man får vända det till något positivt. Kanske borde de göra den här gatustenen för 1 kr till en turistattraktion? Ställa en staty där? Vore rätt roligt tycker jag! Sen handlade vi (tyvärr) en massa kläder på Lager 70 och Lager 152. Den fattiga studenten i mig gav vika och jag handlade ett par byxor, en slags jacka som man kan ha både utomhus och inomhus, en kofta, en schal och ja, inte så mycket mer som tur var! Det blev även två långpromenader och trots kylan var solen framme hela dagarna och värmde oss.
 
Ronja börjar acceptera Svea nu. Kanske för att Svea blivit lite äldre och något lugnare.

Jobbigt att springa i djup snö.
Men skam den som ger sig!
Snart framme!
"Puh, äntligen!"

Pappa visar stolt upp sin bibliofil
Två födelsedagsbarn hann vi fira också :-) 
 

Onsdag.

 
Ligger kvar i sängen och njuter av att jag skickat in mitt arbete på blackboard och nu har ledigt hela dagen lång. Texten som jag ska opponera på finns inte eftersom personen i fråga inte gjort sitt arbete. Men jag klagar inte för de. Då slipper jag sitta och bedöma hans text idag och kan istället fokusera på ledighet, gillart!
 
Om ca en timme ska jag och Svea kila iväg och möta Sofia för att ta en promenad i Boulongern. För att inte behöva gå ut med Svea innan tänkte jag ligga kvar här ett tag till när hon ändå ligger och sover. Jag vettetusan vad hon har hållit på med i natt och faktiskt dem senaste nätterna. Hon vaknar hundra gånger på en natt (känns det som men det är säkert bara 3-4 gånger) och tassar runt i sovrummet. Visst om hon gjorde det tyst men nu råkar vi ha parkettgolv i sovrummet och det låter väldigt mycket om hennes små tassar när hon går så jag och T vaknar typ varje gång hon går upp. Inte nog med de, sen vaknar hon halv sju på mornarna också och MÅSTE ha mat. Hon sitter och piper nedanför oss, slår i dörren och gör allt för att vi ska vakna. Men så fort hon har fått mat kan hon gå och lägga sig igen och sova till 10. Hon är ändå världen bästa hund och när jag stiger upp på morgonen är viftar Svea på hela kroppen av glädje så då går det inte att vara irriterad på henne. :-)

Måndagsexemplar.

Veterinären kallade henne måndagsexemplar! Det var nämligen samma veterinär idag som vi haft under varje vet.besök. Det känns skönt att gå till samma, dels för att hon känner igen Svea och Svea känner igen henne men även för att jag får bättre kontakt med veterinären och vågar ställa fler frågor.
 
 
Egentligen borde jag sitta och skriva på min uppsats just nu men jag känner mig fruktansvärt otaggad så varför inte skriva ett blogginlägg istället? Uppsatsen ska in på våran skolsida på onsdagmorgon för att sedan opponeras på torsdag. Det här med opponering är helt nytt för mig (låta en klasskompis läsa min uppsats och få tips och råd från henne/honom, vad som var bra resp. mindre bra). Jag avskyr när någon annan läser mina texter. I alla fall uppsatser. När jag skriver mina blogginlägg tycker jag inte alls att det är lika läskigt med läsare, snarare tvärtom men just uppsatser och sånt som har med skolan att göra känns väldigt läskigt. Kanske för att det ska vara så korrekt och strikt. Som tur är ska Sofia opponera på min första uppsats. Jag har berättat för henne hur jobbigt jag tycker att det är att blotta mig sådär i skolsammanhang så det känns skönt!
 
För övrigt så var jag till veterinären med Svea i morse och nu har vi fått recept mot kvalster så jag ska försöka hinna med att hämta ut detta idag. Kanske bäst att börja skriva nu då :-)

Söndag.

Idag var det strålande sol här i Gävle. Det såg så himla skönt ut men ack så fel man kan ha. Det blåste som sjutton! Men jag och Tommy tog iallafall en långpromenad med Svea vilket var supermysigt, trots vinden. Imorgon är det ett veterinärbesök för mig och Svea som står på schemat. Nu ska noskvalstern bort!


Lite luddigt inlägg.

Här om kvällen somnade jag i soffan och de gjorde tydligen Svea också! :)
 
Allt känns som en enda lång ledighet. Jag är dagvild och längtar tills det händer något. Jag vet att jag har det kanonlyxigt som bara går hemma. Plugga lite hemifrån förstås men jag har skrivit det förut och jag skriver det igen. Jag längtar efter fredagskänsla, söndagsångest och rutiner. Men nu är det hur som helst lördag och jag ska snart iväg och köra ett skivstångspass på friskis innan vi får besök av Emil, Therese, Tim och Nina. Igår var jag och T ner på stan och handlade lite onödigheter och nödigheter. Bland annat så handlade jag ett mobilskal som täcker både fram- och baksida. Jag som alltid tappar telefonen kände att ett sånt skal är ett måste om jag vill slippa onödiga kostnader! Nästa helg åker jag till Leksand och firar pappa och Lena som fyllt år och helgen efter de åker Tommy till sälen med grabbarna från Tyresö och jag drar förmodligen till sthlm, helgen efter de kommer min käre storebror och hans tjej hit till Gävle och sen är det påsk! Känns som att den här månaden kommer springa förbi. Snart är det vår!!  

Stackars liten!

Såhär snorig blir man om man har noskvalster. Mim stackars lilla tjej nyser så hon slår huvudet i golvet och snoret skvätter!