Nyårsafton

Då var det snart slut på det här året, 2012. Det har varit ett stort år för min del. Min allra största dröm har slagit in, vi har köpt hund. Den 1 februari 2012 slog drömmen in och det är det bästa köp jag någonsin gjort! Sen slutade jag på intersport i augusti och började plugga på högskolan istället. Om 4,5 år är jag förhoppningsvis utbildade högstadie- och gymnasielärare. Något annat väldigt stort som hänt är att jag och Tommy förlovat oss, 17 juni 2012. Som sagt, stort år! Jag hoppas att nästa år blir lika bra som det här året som gått :-)


Nöjd brud!


Precis som jag anade igår är jag väldigt stolt över att ha jobbat 3 dagar på intersport. Det finns inte mycket tid över till att andas under dom timmarna jag befinner mig där nere i flanör (gallerian). Det är liksom jag och kassan som hänger ihop, sjukt tajta, HELA TIDEN! Men nu är det äntligen över, all stress, all mellandagsrea, allt sånt är över och imorgon åker jag till lugna Leksand och vilar upp mig lite efter denna jul. Det blir daladerby imorgonkväll och sedan en massa chill. Förresten blev jag godkänd på tentan som jag gjorde innan jul i litteraturvetenskap. Jag fick för mig att jag klarade godkänt precis men så när jag berättade för Tommy att jag fick D sa han "fick du D? Det är ju bättre än E" och så gick det upp ett ljus för mig. F är underkänt och jag fick ju D! Haha jag klarade mig med rätt bra marginal ändå. Stort grattis till mig själv, de trodde jag aldrig :-)
 

Torsdag

Ännu en arbetsdag väntar, fast denna dag är två timmar längre än gårdagens. Jag förstår inte varför jag tackar ja till något som jag avskyr? När för fick förfrågan tänkte jag att 3 dagar är ju ingenting, men jo! Nu när jag väl är här så känns det absolut SKIT! Även fast jag bara har två dagar kvar. I januari kommer jag vara sjukt nöjd över dom här tre dagarna. Snart blir det vila efter farandet i Sthlm och jobb på de. Usch vad negativ jag är :-)


Annandag jul.


För första gången på flera månader har jag jobbat på intersport i Gävle. Senast jag jobbade var i början av augusti. Det var väldigt nervöst och ovant men jag klarade av dagen som var stressig och intensiv. Men å andra sidan är det ganska skönt att ha mycket att göra. Jag håller tummarna för att det är såhär mycket folk de resterande två dagarna som jag ska jobba. Bjuder på en bild från sommaren 2011 i Sveg. 

Juldagen.

Nu är vi hemma i Gävle och stannar här några dagar innan vi beger oss till Leksand och firar en sista och fjärde julafton för i år samt nyår. Medan vi är hemma i Gävle passar jag på att jobba lite på intersport. Något jag egentligen hade sluppit men pengarna kommer sitta fint i Januari :-) Här kommer en hel del bilder från julen i Stockholm. 
 

24 december 2012

God jul! Äntligen är det julafton. Just nu sitter vi på bussen påväg från Tommys mamma till min mamma.vi har hittills hunnit fira lilla julafton två gånger, i lördags hos Tommys pappa och igår hos Tommys mamma. Behöver jag säga att jag längtar tills vi firar jul hemma hos mig och Tommy? Hur som helst har det varit mysiga dagar och nu är vi som sagt påväg till mamma för att fira stora julafton men min moster och hennes familj!


Sorgligt.

När jag flyttade till Gävle köpte jag två marsvin, Luna och Wilda. När vi skaffade Svea hade jag inte längre tid med småttingarna och familjen Erlman i Leksand (grannar till Monica och Lasse) fick ta över dom. Idag fick jag det tråkiga beskedet att wilda och Luna fick somna in på förmiddagen pga sjukdom som jag förstod kom väldigt plötsligt. Sjukt tråkigt att höra och jag tycker så synd om familjen Erlman som får ta bort två familjemedlemmar två dagar före jul! :-(


19 december

Jag har ingenting att skriva idag. T och jag inhandlade dom sista julisarna igår. Idag har jag träffat några tjejer från klassen för att gå igenom föreläsningarna och nu väntar jag på att min kock ska bli klar med maten. Hur tur har inte jag som har en egen kock? Jäkligt tur! ♥ 

17 december 2012, en vecka kvar!


Idag drog Svea hem matkassen från affären för andra gången (bilden är från förra gången) och det känns så bra att blanda nytta med nöje och att få se Svea jobba! Då kan jag sätta mig i soffan med gott samvete. 

Nu är det bara en vecka kvar till julafton och fyra dagar kvar tills vi åker till Stockholm igen. Jag ser verkligen fram emot den här julen. Visst har jag sett fram emot alla jular men dem senaste åren har jag haft svårt att känna den där julstämningen. I år är det första gången på väldigt länge som jag verkligen känner julstämning och som jag känner mig förväntansfull. Inte förväntansfull på paketen utan att träffa familj och vänner! Sen har jag inte jobbat som in en tok enda fram till julafton utan jag har själv kunnat gå i butiker, handla julklappar i lugn och ro och bara myst igenom december (förutom hemtentan förstås). 

Bra helg!

Vilken helg det har varit! Massa hundar både lördag och söndag. Jag har varit i mitt paradis. Sen att Tommy följde med båda dagarna var ett stort plus! Det blev även julbak, familjemys och födelsedagsfirande. Som ni förstår har det varit en fullspäckad och härlig helg, bästa helgen på länge faktiskt. Det finns liksom inte så mycket som kan slå hundmässan. 

 

Fotostudio!

Tog några bilder på Doris och Svea idag men framförallt på Doris. Roligt att ta kort på någon annan hund än min egen som jag fotar hela dagarna! :) 


Onsdagen den 12 december 2012

Idag har Svea varit hos fotografen för lite julfotografering. 80 kronor var det lätt värt! Annars har jag bara handlat julisar med Sofia och inte gjort så mycket mer. Jag vet, jag borde plugga men utan böcker är det inte speciellt lätt att plugga. Om två dagar åker vi till stockholm för att besöka hundmässan som är lördag - söndag. Gissa om jag har väntat på den här helgen? Dessutom får jag med mig Tommy på mässan både lördag och söndag. Hur bra är inte de? Längtar som ett litet barn på julafton! 
 

10 December

Idag var min sista obligatoriska dag i skolan för de här året. Jag ser det att jag fått jullov men tyvärr har vi en hel del att läsa så något riktigt jullov blir det såklart inte, men de kan man inte förvänta sig heller när man går på högskolan. Vi ska bland annat läsa delar av bibeln och eftersom jag troligtvis ska välja religion som andra ämne är det rätt bra tycker jag! 
 
Vet ni förresten vem som fyller år idag? Jo, världens BÄSTA hund! Grattis på födelsedagen världens bästa Svea :) 

Andra advent.

Det är söndag, en dag kvar till jullov och hemtentan är inskickad. Nu får det bära eller brista. Jag gjorde så gott jag kunde och får jag ett F är det inte ett tecken på att jag är dålig utan snarare att jag inte förstår vad han vill att vi ska skriva. Pappa, Lena och Ronja har sovit här över natten och vi har haft en mysig dag tillsammans med dom både igår och idag. Jag låter bilderna tala istället för mina ord.
 

Svea har ett ganska tydligt kroppsspråk. Här visar hon underkastelse i hopp om att Ronja ska vilja leka med henne. Tyvärr lyckas hon inge bra eftersom Ronja är 10 år och trött på valpar..  
"Ronja, vi kan leka precis vad som helst. Du får bestämma"

Lena åker bajspåse i snön. Givetvis är det en oanvänd bajspåse. Ser inte Ronja ut att skämmas lite? 
 
 
 

Fredagen den 7 December 2012

Tentan börjar äntligen bli klar. Eller jag känner mig klar nu, men för säkerhetsskull tar jag en paus och läser igenom den en gång till om ett tag för att se om den är redo för att skickas in. Det känns iallafall så sjukt skönt! Vilken frihetskänsla! Jag har inte känt såhär på jättelänge. Nu har jag ett seminarium kvar på måndag, sen har jag jullov! Eller vi kommer ha föreläsningar på distans men de kan jag knappast se som något anträngande. Det som har känts så tungt ett tag är nu som bortblåst! Snön öser ner utanför, ikväll blir det 25 årsfest för Emil och nästa helg är det hundmässa i stockholm. Jag har bara roligheter framför mig nu! L O V E   I T ! Det enda dumma är att Svea har dragit på sig vattensvans. För mycket bus i snön helt enkelt. Vattensvans är inflammation i nerverna i svansen och svansroten så svansen bara hänger för det mesta och verkar göra rätt ont. Igår pep och gnydde hon hela kvällen och hade svårt att ligga still för att hon förmodligen hade så ont att hon inte visst hur hon skulle ligga. Stackars liten! Idag verkar det bättre och hon har faktiskt viftat på svansen en aning. Korta promenader och värme är de som gäller för henne och det har jag inte jag något emot när de snöar massor utanför fönstret.  

S N Ö !


Lilla Svea hade det lite kämpigt på dagens promenad. Det har allt kommit lite snö här i norr också :-)
 
Fast på vissa ställen var det desto roligare! :) 

Stockholm.

Älskade Stockholm. På facebook, på aftonbladet, på nyhetssändningar, överallt har det stått om dig idag. 

Snökaoset har även nu nått Stockholm. Det har sett ut som att stan stått stilla. Var och varannan statusuppdatering på facebook och instagram har handlat om hur folk ska försöka ta sig till sina jobb och skolor eller hur mycket snö det har kommit. Många av dom jag känner kom inte ens till jobbet imorse för att dom antingen var insöade eller för att bussar och tåg inte gick. Skolor och förskolor fick stänga igen och be föräldrarna hämta sina barn snarast. Det låter som en mardrömsdag för många stockholmare. Tur säger jag bara att jag bor i Gävle där, iallafall jag, inte är beroende av någon kollektivtrafik! 
 

Onsdag, 5 december.

 
Hemtentan fortsätter. Idag ska jag analysera en roman utifrån instruktioner, spännande. Jag får känslan av att det här kan bli en lång dag så det är väl bäst att jag sätter igång typ nu. För övrigt så är jag rätt stolt över mig själv. Jag har ställt klockan varje morgon så jag kan se Myserier på greveholm i sängen vilket betyder att jag vaknat kvart över sju tre vardagar i rad, sen efter julkalendern har jag legat och kollat på nyhetsmorgon (vuxenpoäng och allmänbildning) en halvtimme och gått upp vid åtta. Hur bra är inte de? I vanliga fall hade jag vaknat runt den här tiden, ätit frukost, gått ut med Svea och förmodligen inte kommit igång med hemtentan förrän vid tolv och jag är som flitigast när det gäller plugg i början av dagen. Förstå då hur lite jag får gjort per dag? Haha, bra där! Jaja, nu är det hemtentadags! Jag har intagit position på golvet bredvid Svea men råkade klickade in på blogg.se istället för hemtentan, dags att ändra på de. 

Som sagt, jag tog bilder på Svea idag..


Den här bilden tog jag på Svea idag och jag tycker att den blev så himla bra! Om bara inte kopplet hade varit där hade den blivit ännu bättre! 

Tisdag

 
Nu har jag varit ute i kylan med Svea, tagit massa kort på henne, som vanligt, och satt mig framför datorn för att börja skriva på hemtentan. Igår hade jag tre härliga tjejer här som gav mig hopp om hemtentan. Vi satt och analyserade, diskuterade, läste och självklart, det viktigaste av allt, snackade en massa blaj! Det var en välbehövlig dag med tanke på hur hemsk den här hemtentan är. Jag känner mig faktiskt mer motiverad nu än vad jag gjorde innan gårdagen. 
 
För övrigt så recenserades pappas bok på svt imorse i nyhetssoffan. Den fick 4 av 5 stjärnor och väldigt bra kritik! Hur grym är inte min far?? SKIT GRYM! 

Första ljuset är tänt!

Sitter med min underbara hemtenta istället för att vara ute i snön och busa med min familj. Visserligen pluggar Tommy också men tänk vad mysigt det skulle varit med en utflykt och grilla korv eller så nu när det är sånt här härligt väder. Vintern har precis börjat så förhoppningsvis hinner vi med något i den stilen innan snön försvinner. Åter till hemtentan då, den är sämst och just nu känner jag mig otroligt uppgiven. Kurslitteraturen är på engelska, dikterna, som vi ska analyser som för övrigt är hur långa som helst, är på engelska och jag börjar tvivla starkt på mig själv och mitt val av utbildning nu. Det slog mig precis att anledningen till att jag börjat tvivla är att vi använder oss av just engelsk kurslitteratur och engelska dikter, jag trodde jag hade valt att läsa och lära ut i det svenska ämnet?? Sen att vi har en distanskurs och inte fått träffa våran lärare gör väl inte saken bättre heller. Gud vad jag klagar men den här tentan tynger mig! 
 
Jag och T började iallafall morgonen med Mysteriet på Greveholm. Saknar dock det gamla greveholm som var mycket bättre om ni frågar mig, men den här säsongen är faktiskt ganska bra den också. Sen fortsatte vi morgonen med frukost framför nyhetsmorgon och sedan en morgonpromenad med Svea. Nu är vi som sagt sjukt tråkiga och pluggar i varsitt rum, kul advent!  

Vinterbilder