Torsdag.


Jaha då verkar det som att Svea har fått noskvalster. Hon åker på allting våran hund. Svamp, vattensvans, ögoninflammation, urinvägsinfektion och nu noskvalster. Det blir nog ett besök till farbror doktorn på måndag om det inte blir bättre. Det värsta är att hon inte får träffa nå andra hundar förrän hon är frisk. Hon som är van att leka massor av hundar. Nu blir det verkligen träning att inte gå fram och leka med kompisarna.
 
Idag har det i alla fall varit skola för mig och fram till nästa lektion (nästa torsdag) ska jag ha skrivit en uppsats som min grupp ska läsa igenom och kommentera med vad jag kan göra bättre resp. vad som är bra. Nervöst och läskigt men samtidigt lärorikt. Jag ska ju också bedöma någons text. Jaja, nu ska jag fortsätta titta lite på One tree hill.

Några bilder från gårdagens promenad.

 

Längtan.

Idag fick jag en sån sjuk stockholmslängtan. Jag stod och funderade på hur skönt det skulle varit att bo i sthlm igen och bo i samma stad som mina nära och kära. Visst bor vi bara en och en halvtimmes tågfärd från stockholm central idag men det känns faktiskt längre bort än så. Jag menar, när vi bodde i solna (sthlm) var det bara att ta tunneblanan när jag ville hem till mamma eller ringa pappa (bortskämd tjej) som kom och hämtade mig när jag ville åka hem till honom. Tro nu inte att jag inte trivs i Gävle med dem vänner jag har här, för det gör jag verkligen! Jag ångrar inte flytten till Gävle men idag längtade jag faktiskt tillbaka till den tiden i livet då jag och Tommy bodde i Solna. Jag längtar tillbaka till Intersport Sergel jag längtar helt enkelt efter livet i sthlm. Men den tiden är förbi för länge sedan och kommer säkerligen komma igen när vi flyttar tillbaka till storstan. Men sånna här dagar och ögonblick måste man få ha, att få längta efter nära kära.

Bildbomb!

 
Jag och Matilda tog en skogspromenad med våra vovvar på eftermiddagen. Här kommer lite fina samt galna bilder! :-)


Söndag.

Idag var jag och Tommy upp med tuppen kändes det som. Svea vaknade tidigt och när jag och T öppnade ögonen lös solen in genom persiennen. Hur härligt är det inte att vakna på de viset? Underbart! Efter morgonpromenaden gick och Tommy till bomässan. Tyvärr var det en besvikelse men vi fick iallafall en ordentlig promenad fram och tillbaka. Nu har vi latat oss i soffan ett tag och snart ska jag förhoppningsvis ut i skogen med Svea tillsammans med Matilda och hennes curre.


Fredag.

Trött  hund ?
 
Idag har jag och Svea varit i Storvik tillsammans med Therese och Doris. Therese pappa bor nämligen på en gård där och vi har gått långapromenad, tränat hjärnan och busat. Eller ja, hundarna har tränat hjärnan och busat. Efter lite lantisluft är jag nu ganska trött och likaså min hund. T är iväg på middag med styrelsen. Han tackas av och den nya styrelsen sparkas in. Vad betyder då detta? Jo att One tree hill snurrar för fullt i x-boxet eftersom det bara är jag som bestämmer vad som ska synas på tvn ikväll och popcornskålen är uppäten. Nu ska jag nog ta en tallrik fil. Intressant va?
 

Gårdagen.

 
 
 
Nu är tentan över! Vilken skön känsla det var att lämna in tentan och gå ut från tentasalen där 120 personer satt och skrev sina tentor. Nu håller jag tummarna för att den gick bra. Igårkväll firade vi i klassen att tentan var över genom lite förfest hemma hos en i klassen och sedan biljard på Interpool. Idag blir det inte många knop för min del förrän kl 17 då jag har bokat in ett pass på friskis. Jag har alltså parkerat mig i soffan tillsammans med min fyrbenta vän. Mysig torsdag skulle jag vilja säga!
 

Tisdag

Jag har blivit så otroligt dålig på att blogga. Jag har tappat motivation. Min blogg har nämligen bestått av ganska mycket bilder på Svea. Nu är jag trött på snö och vinter. Jag orkar helt enkelt inte ta med mig kameran ut på promenaderna för att det är så tråkigt att ta snöbilder. Så är det med mig. Det är också salstenta imorgon vilket betyder att mina dagar går åt till plugg och inte blogg. Men imorgon vid den här tiden är tentan över och jag tar helg! Detta ska förstås firas lite lätt med tentafest.

 


Bilder från i lördags!

Lite bilder från min och Tommys promenad med hundarna i lördags. Det roligaste dom här två vet är att jaga snöbollar. Tokiga djur!


Tommy var ganska nöjd över att få gå med en större hund i kopplet. Smtidigt insåg vi hur mycket lättare det är att korrigera en mindre hund som bara väger 16 kg. Det är bra att få sig en tankeställare ibland.


Lördag!

 
ojojoj vad länge sedan jag bloggade men bara så ni vet, jag lever! Det börjar närma sig salstenta vilket betyder att det är råplugg som gäller! Jag har varit skolan tisdag, onsdag, torsdag och igår hoppade jag in på intersport och jobbade en heldag (cash is king!). Idag är vi hundvakt åt Curre. Det märks på Curre att Svea är påväg in i löp för Curre är väldigt intresserad av Svea och Svea har inga som helst problem att bjuda till! Det kanske kan tyckas vara lite vågat att ha en tik påväg in i löp tillsammans med en okastrerad hane men med stenkoll på dom är det inga problem eftersom Curre är väldigt lydig och lyssnar direkt när vi säger till honom. Det är snarare Svea som är ouppfostrad som lägger sig på rygg så fort Curre kommer i närheten av henne! Hur som helst är det party ikväll och imorgon är det slappardag innan råpluggningen drar igång igen inför tentan på onsdag!
 

Hundpromenad med Curre och Matilda!


söndag.

Det har varit en lugn och skön helg. Jag och Tommy tog en sväng ner på stan igår, annars var det mest slappa framför TV/dator hela dagen. På kvällen kom Tim och Nina hit och kollade på melodifestivalen. Idag har vi tagit det lugnt hela dagen igen och varit sjukt osociala men sånna dagar är rätt sköna att ha! Snart ska jag ut med Matilda och Curre. Vi har inte träffat dom på evigheter då Curre även bor i Mockfjärd och då blir det inte av att bara jag och Matilda träffas utan hundar. Men nu ska det bli kul att se våra vovvar återförenas. Dock tror jag att Svea går in i sin löpperiod snart så de lär vi ju märka på Curre.
 
 Tommy filmade mig och Svea idag när vi tränade på lite onödiga tricks :)
 

App!

Jag har laddat ner en app som fixar till bilderna så bra! Eller ja, den gör så att jag kan fixa till bilderna. Tänkte dela med mig av några bilder på Svea som är fixade i de programmet.


Fredag!

Fredag! Det kändes som fredag igår eftersom det var sista skoldagen för den här veckan men det är skönt med ledighet, oftast.. Dock funderar jag nog på tok för mycket när jag har så lite att göra. Det skulle vara skönt att lära sig att koppla bort tankar och bara fokusera på det positiva i livet vilket är hur mycket som helst men jag måste alltid tänka på något negativt som t ex mina leverfläckar. Det är inte ens säkert att det är någon av dom som är elaka men jag tar för givet att minst två stycken är elakartade. Varför tar jag alltid ut saker i förskott? Jag ska iallafall få en remiss till en hudspecialist eftersom jag har så många fläckar för att säkerställa att alla som ser lite riskfyllda ut tas bort och inte bara dom som jag stör mig på. Detta känns förstås superbra för då slipper jag oroa mig sen om någon leverfläck! Hur som helst, nog om det jobbiga! Snart är det tacosen serverad här hemma. Vilken man jag har som (nästan) alltid gör mat till mig! Otroligt bortskämd flickvän är vad jag är! Jag har även kört ett spinningpass idag. Skönt att ta ut sig ordentligt och bara köra järnet! Trevlig fredagkväll allihopa :-)

Torsdag.


 
Nu är jag en invigd pedagog. Det var kallt och blött men det är gjort! Kvällen på BARacken var helt okej. Lite halvdött då många gick hem ganska snabbt efter inviningen men jag, Malin och Therese stannade iallafall kvar nån timme innan även vi begav oss hem. Idag har det varit skola från 12-15. Som vanligt efter en lektion med garmmatik är huvudet helt slut men det är väl så det ska vara. Imorgon ska jag gå och kolla mina leverfläckar och som den oroande själ jag är känner jag mig väldigt nervös för att det ska vara något farligt! Förra gången jag tog bort leverfläckar för ungefär 6 år sedan berörde det mig inte det minsta men nu knyter det sig i magen när jag tänker på de. Inte för att jag rädd att dom ska skära i mig utan för att det ska vara någon förändring i någon av min fläckar. Håll alla tummar och tår för att det inte är någon fara!  

Tisdag.

Såhär skönt tyckte Svea det var att ligga i soffan igår.
 
Nu sitter jag här med min nya dator i knät och knappar på tangenterna. Det är så roligt att knappa att jag verkligen längtat efter att få skriva det här blogginlägget så jag får knappa loss ordentligt på tangenterna. Än så länge är jag iallafall nöjd med min nya vän. Dock är windows 8 helt nytt för mig och det är verkligen skillnad på windows 8 och windows 7. Eller beror det på att det är sony vaio? Jag vet inte men vi ska nog snart komma överens.
 
Idag har jag varit i skolan och lärt mig om satser och fraser. Förvirrande men lärorikt. Sen hämtade jag ut min dator, la mig i soffan och kollade One tree hill, somnade till lite och nu har jag precis kommit hem från ett skivstångpass. Imorgon väntar invigning av OVE. Alltså invigning av våra overaller och sedan lite festligheter på BARacken. Så mycket har jag och skriva idag. På återseende!
 

Sony Vaio.


Sådär ser min dator ut som nu är på G till posten. Hur fräsig ser den inte ut att vara? Vi får väl se om den är så bra som den verkar. 

Måndag

Jag fick faktiskt igång min dator igår men laddaren glappar och datorn är på sista versen så jag beställde en ny dator igårkväll. En Sony vaio. Varför jag valde just den vet jag inte men den uppfyller mina krav (vilket inte en surfplatta gör) och priset var överkomligt så varför inte köra? Vi får se när den vill bli hämtad på posten :-).

Idag blir det ett spinningpass, veckohandling och lite One tre Hill.

 


iPhone 5!

Tanken var att jag skulle ner på stan för att kika på en iPad eftersom min dator fungerar halvbra och laddaren till datorn är trasig. Det hela slutade med att jag får fundera ett tag till på om iPad verkligen passar mig i den situation i livet jag är i just nu. Kanske är det bättre att köpa en laptop? Vi får se. Utan att göra av med en enda krona kom jag och Tommy hem nöjda och belåtna med varsin iPhone 5. En vit och en svart. Vårt abonnemang går nämligen ut i juli och vi kunde redan nu uppdatera oss till en iPhone 5. Månadskostnaden kommer dessutom bli billigare nu än vad den varit hittills (om man ska tro på vad säljaren lovade oss). En uppdatering om helgen kommer ikväll om jag fått ordning på datorn.


1 Februari 2012


Tänk att det var exakt ett år sen drömmen slog in. Exakt ett år sedan vi fick hem våran lilla sockertopp!