Yr i bollen..

dagens instagrambild, me and my man! 

Interjektioner, konjunktioner, adverb... Ja allt det där snurrar i mitt lilla huvud just nu. Vi fick hemläxa i tisdags som vi skulle gjort tills idag och givetvis sitter jag här 40 minuter innan jag ska gå till skolan och försöker printa in i huvudet vad det är som är vad och vilka ord som faktiskt går in under dem olika ordklasserna. Men snart är det helg! Haha inte för att jag har speciellt mycket skola, men iallafall! Imorse var jag uppe och tvättade klockan halv sju! (klapp på axeln) Det fanns nämligen inga andra tider som passade och jag ville helst tvätta mina kläder innan helgen eftersom jag ska till sthlm så då får man bita i det sura äpplet och stiga upp. Just nu är jag väldigt sömnig och det känns som jag har varit vaken i evigheter men med lite mat i magen ska jag nog piggna till! Igår var jag förresten ner på Intersport innan skivstångspasset och sa till chefen vilka veckor jag vill jobba i sommar och det slutade med att jag ska hoppa in och jobba redan fredagen den 15:e februari men nånting säger mig att jag kommer jobba mer i vår än bara 15 februari. Cash is king! Annars har det nog inte hänt så mycket i mitt liv förutom att jag och T ska vardagslyxa lite och gå på hockey i Läkerolen ikväll :-) På återseende! 

Tisdag.


Vad betyder korp?


Helgen har strax passerat och jag sitter och inväntar Ove Sundberg och Kontoret. Vi har chips och dipp hemma men jag har tänkt att hålla mig från chipsskålen fram till Kontoret börjar, men det börjar bli jobbigt.. 

I fredags kom som sagt Stina och Bitte. (Jag hann även med ett skivstångspass innan dom kom) Igår gick vi ner på stan och shoppade loss, nu när pengarna äntligen kommit! Vi handlade bland annat nya gardiner till köket men de får ni inte se förrän vi har fått hem vårat nya bord. Sen blev det lite filmmys och idag har vi inte gjort mycket alls. Däremot hände det en sak som jag tyckte var ganska obehaglig och vill dela med mig av. När jag och T skulle ta en eftermiddagspromenad med Svea igår flög det ett stort gäng korpar ovanför oss men försvann ganska fort. Lite senare på promenaden dök dom upp igen men försvannn återigen rätt fort. Sen när vi kom till våran port satte sig gänget i ett träd utanför vårat köksfönster. När vi kom upp och skulle visa Stina och Bitte kom det ännu fler korpar från alla möjliga olika håll och trädet vart proppat med fåglar. Det gick liksom inte att se mellan grenarna. Det vart så mycket att en del inte fick plats i trädet utan satte sig på granntaket alldedels bredvid. De måste ha varit flera hundra korpar! Det här kanske inte låter läskigt men mina tankar började snurra om detta var nå tecken? Tommy googlade det här och korp kan tydligen betyda antingen lycka eller otur. Vi har ännu inte varit med om varken otur eller någon speciell lycka. Sen flög iallafall korparna iväg och jag kan lova er att det var coolt när alla lyfte samtidigt! Men så när jag och T skulle ut och kissa Svea på kvällen kom dom tillbaka. Precis när vi steg ut genom porten satte dom sig i trädet igen och har sutit där inatt! Vad är detta?? 
 
 

Vilken pangdag!

 
Idag har varit en riktigt bra dag. Först och främst var det skola vilket det inte är varje dag, sen kom studiebidraget in på kontott idag och det bästa av allt är jag fick veta attt jag fick ett C på tentan som jag lämnade in i lördags om litteraturhistoria. Jag trodde helt ärligt att jag skulle få komplettera men icke. Det blev istället mitt första C. Så sjukt glad över detta betyg! Nu kom jag precis hem från en långpromenad med Therese och våra fyrbenta vänner. En helt klart bra dag som sagt! Imorgon väntar en tripp till djuraffären med Therese och våra vovvar för att pröva ut ett hurtatäcke till Doris, lite städning, skivstångspass och sen kommer Stina och Bitte hit och ska bo här över helgen. Bra slut på veckan! 

vad hände igår?

 

 

Jag gick igenom valpbilderna på Svea för att skicka in till tidningen Härliga hund och tävla om att få ha med en bild i deras valptidning som kommer ut i april. Medan jag satt där och bläddrade bland bilderna såg jag hur liten hon var! Herrejösses! Jag minns att när jag knäppte vissa bilder tyckte jag att hon blivit så stor men jämför jag med hur hon är idag var hon fortfarande bara en liten plutt på dom bilderna. På första bilden är hon 8 veckor och på andra bilden är hon 1 år.

Vad hände igår då? 
 

Jag kände mig trött hela förmiddagen i skolan och på hemvägen hade jag lite svårt att ta djupa andetag men jag tänkte att det var kylan som gjorde de. Men nehe väl hemma blev jag bara tröttare och tröttare, ont i kroppen, huvudet, yr och frusen. Febern steg och symtomen var precis som influensan. Idag är jag feberfri! Vad hände där? Lite huvudvärk, tröttheten hänger kvar och dom djupa andetagen kan kännas lite ibland men annars är jag mycket piggare idag. Var det en turboinfluensa som gick över på 12 timmar? Eller var det kroppen som sa ifrån för att jag gått från att inte tränat nångonting på väldigt lång tid till att köra tre hårda pass i veckan? Jag har ingen aning men jag är glad att febern är borta!

Måndag!

Vår fina lägenhet! 
 
Idag har varit en riktig slödag. Jag har kört ett spinningpass på friskis och varit iväg och veckohandlat med Tommy och Svea. För er som inte vet de så har varken jag eller Tommy bil eller körkort men som tur är bor vi bara tio minuters gångväg till Ica Kvantum. Oturligt nog har T dragit på sig nå inflammationer i armarna så han kan inte riktigt väckla ut armarn. Vilken tur att vi har Svea vid sådana tillfällen. Hon fick nämligen dra hem två matkassarna av tre. Aldrig tidigare har hon dragit så tungt så länge men den kämpe som hon är drog hon hem de hela vägen till porten utan minsta flämt med ett stopp vid hundrastgården för lite bus med kompisarna som var där inne. Sen vi kom hem har jag bara legat i soffan och slappat. Latmask va? Nu är der snart mat och sen blir det en sista kvällsis med hunden innan vi tar kväll. 
 
Vi har förresten första skoldagen på evigheter imorgon. Lektionen verkar handla om grammatik, wii! :) 

Söndagen den 20:e januari 2013.

Gårdagen bestod av mysig morgonpromenad med Svea där bus i hundrastgården men Aussien Ozzy ingick (bilderna i inlägget innan). Efter promenaden degade vi lite i soffan innan vi gick på eftermiddagsbio, Berättelsen och Pi. En film som jag så gärna ville se eftersom det var en film för vuxna som handlade om en pojke och en tiger. Hur töntigt ni än tycker att de låter så var den faktiskt riktigt bra. klart sevärd! Sen hade vi hela kvällen fri så det blev mys i soffan framför Varg Veum. Jag skickade förresten in tentan igår också! Idag blev det en morgonpromenad där bus med tre andra vovvar ingick, sen blev det storstädning av lägenhet, lunch och långpromenad med Svea i skogen. Nu är det chill fram tills.. Ja, fram till läggdags förutom en promenad med Svea framåt kvällen:-)
 

Bilder från långpromenaden. 

Så skönt att slippa täcket tycker Svea!

Massa Bus Med Ozzy.


Mysfredag!

Fyra bilder från långpromenaden. 

Idag var jag uppe med tuppen för att hinna med ett träningspass innan dagen satte igång. 06:15 ringde klockan och en timme senare började spinningen. Jag trodde aldrig i hela mitt liv att jag skulle gå upp så tidigt för att frivilligt gå till friskis och sätta mig på en cykel en timme men jorå, det hände, idag! 

Jag har även hunnit skriva klart hemtentan gått en långpromenad med Svea och slappat lite. På tal om promenad så träffade vi en Sibirien Huskyvalp på 5 månader imorse i hundrastgården. Sen kom det även in en Gordonsetter som var runt 3 år och en Pumivalp på 6 månader. Tyvärr hade jag ingen kamera eller telefon så jag kunde fota eller filma men jag kan meddela er att det vart en rejäl lekstund för fröken Svea! Ojoj vad dom sprang. Det är så härligt att se hur kul dom har tillsammans, vilken lycka! Nu ska vi snart till affären och handla lite inför kvällen som Svea får dra hem i pulkan. Ingen vila för hunden här inte :-)

17 Januari


Den här bilden är så sjukt härlig! Det är sommar, varmt och lycka. Visserligen är jag inte olycklig nu men jag vill hemskt gärna att våren ska ta fart. Jag vet att jag tjatar om de men jag har märkt att för varje år som går vill jag mer och mer att vintern ska vara kortare och sommaren längre. Visst är det kanonkul när snön kommer i December men nu har jag faktiskt tröttnat. Kanske är det egentligen bara lite solljus jag är i behov av. Men isåfall kan solen titta fram istället för gråa tråkiga moln?
 
Jag och Svea ska iallafall iväg med Michaela och hennes Madicken till Hemlingby och gå en runda i spåret om en timme. Det kommer bli väldigt bra träning för Svea att gå tillsammans med Madicken som hon inte träffat på länge och som är en väldigt rolig LEKkamrat. (Madicken är en labbevalp som är två månader yngre än Svea). 

16 Januari.

För ett år och en dag sedan togs den här bilden. Vi var och tittade på valparna för första gången och jag hade bestämt mig för att vi skulle ha den svarta lilla tiken redan innan vi åkte dit men efter att ha varit och hälsat på ytterligare en gång bestämde vi oss istället för Svea som på bilden slår Therese med tassen. :-)
 
Onsdag och 3 dagar kvar tills tentan ska skickas in. Målet är att bli klar redan på fredag så jag kan ta helg sen. Heja heja! Jag har bokat in ett skivstångspass idag kl 17-18 vilket jag väldigt gärna vill hinna med men å andra sidan brukar jag inte sitta och plugga så sent. 
 
Och så den här jäkla snön! Jag borde ioförsig inte vänta mig nå annat i mitten på januari men jag är rätt sugen på sol och vår. Under natten och morgonen kom det ytterligare ca 2 dm här i Gävle och det har forsatt snöa hela dagen. Det är väl bara och inse att termobyxor och varma dojjor är de som gäller några veckor till. 

Nu vill jag ha sommar!


2 sekundersregeln..

Ja just nu är det tvåsekundersregeln som gäller för våran lilla tjej. Jag tittade igenom lite bilder från hösten som varit och hittade dessa bilder som förklarar ganska bra hur hon är. Dock var hon nog bättre i höstas än vad hon är idag. Men men, 1-årstrots är kanske inte den roligaste perioden som hundägare.

Matilda håller en pinne i handen och säger till Curre och Svea att sitta och stanna kvar... 

Hon backar och säger stanna. Hundarna sitter kvar men så... 
... "nej jag tycker jag har sutit här lite förlänge nu".  Svea har liksom inget tålamod. Sitt och stanna kvar gick in genom det ena örat och ut genom de andra. 


Ungefär sådär rolig är hon och har varit sen slutet av november. På promenaderna får vi stanna upp för att hon ska komma tillbaka till oss när hon drar i kopplet. Glatt skuttar hon tillbaka och ställer sig tätt intill oss, bredvid oss, tittar på oss och så går vi. Fast efter 2 sekunder har Svea glömt vad det var hon skulle göra så då ligger hon, längt fram, och drar igen. Samma visa igen, stanna upp, kalla tillbaka henne och gå. Stanna upp, kalla tillbaka henne och gå. Ja, ni förstår grejen va? 
 
Ett nej är alltid ett nej när det gäller att ta saker från bordet, slicka på besticken när diskmaskinen står öppen. Men husse och matte kan ju faktiskt ändra sig så väntar man 2 sekunder kanske det är okej att slicka på besticken. Trots detta så är hon så söt våran lilla hund. Hon är så bäst! Min lilla gris :-)

Lördag.


Jag försöker få till en bra bild på våra nya möbler så ni får se resultatet någon gång men än så länge har jag inte kunnat knäppa nå kort i riktigt dagsljus vilket betyder att färgerna inte blir densamma med blixt och allt blir så himla glansigt. Imorgon är jag hemma mitt på dagen så då ska jag försöka komma ihåg att ta en bild medans det är ljust ute. 
 
Vad gjorde jag idag då? Jo jag var i skolan och letade böcker till hemtentan. Vi fick nämligen 13 kurslitteratur böcker som vi skulle läsa den här kursen samt 17 skönlitterära böcker. Att läsa alla böcker är omöjligt, därför chansade jag på några böcker. En av dom jag chansade på att köpa hem var med på tentan, resten hade jag ingen aning vad det ens var för böcker. Därav blev det en dag i skolan. Nu har jag stängt kiosken för idag. Snart blir det tacos innan Tommy drar iväg på klassfest och sen blir det Gery´s anatomy och chips med Therese.  

Fredagen den 11 Januari.


Bjuder på en tråkig bild på mitt tråkiga friskiskort. 
Eller enligt Mikaela "En rolig bild på mitt ROLIGA friskiskort! :D!
 
Nu har hemtentan landat i min dator. Vad är grejen med att lägga ut den så här sent en fredag? Förra tentan fick vi runt 16 en fredag, den här tentan kom 16.24. Tror lärarna på allvar att man vill sätta igång med en tenta 16.24 en fredagseftermiddag? Nej inte precis, där går den dagen bort liksom. Värdelöst! Det får bli en sväng till bibblan imorgon för lite läsning av böcker jag inte hade. Känns bra! Paniken som uppstod när jag läste igenom tentan har även den lagt sig. Jag och Sofia har lovat varandra att inte panika den här gången utan ta tentan i lugn och ro utan att stressa upp oss vilket ledde till att vi både gapskrattade i telefonen över hur förvirrade vi var över tentan. Som sagt ingen panik! Nu har jag läst igenom den i lugn och ro flera gånger och börjar förstå vad det är han är ute efter. Istället för plugg blir det en sväng till bowlinghallen med Sofia och hennes kille Emil ikväll. Bowling är något man borde göra oftare tycker jag. Sjukt underskattad sport/underhållning. 
 
Btw. Var jag och spinnade idag igen på friskis. Den här gånger var det mycket lättare.. Eller nja, där blev det fel men jag visste liksom vad det var som väntade. Jag visste när det jobbigaste kom och när dom två sista låtarna var så jag kunde ge ALLT! 

Snöstorm!

Jag och Sofia kom en briljant idé! 

Nu var snön åter här. Det har varit snöstorm sen vi gick upp för två timmar sedan och det har säkert hållt på hela morgonen. Värdelöst att gå ut. Igår körde jag mitt första pass på Friskis & Svettis. Varför börja lugnt? Det blev ett spinningpass, medel. Ja, jag höll på att dö i början innan jag kom på att jag är inte lika vältränad som jag var när jag körde spinning senast. Sen på eftermiddagen kom Mikaela och Jens hit. Vi tog en vända på stan, åt middag här hemma, spelade lite spel och hade det supermysigt. Mina fina vän :) ♥ Dom åkte hem framåt nio och jag slocknade i soffan vid tio. Pigg tjej? Nja. 
 
Idag får vi äntligen hem våra möbler som vi beställde på ikea förra veckan. Det ska bli så spännande och kul att få in lite nya möbler i vardagsrummet. Även fast jag kan känna att vi har väldigt fint vardagsrum så kan de fyllas ut lite till, speciellt med tanke på all kurslitteratur som ligger på högar i vårat sovrum. Lovar att uppdatera med bilder sen. 

8 Januari

Såhär ser jag ut i håret just nu :-)

Ursäkta den dåliga uppdateringen men det har varit fullt upp både igår och idag. Igår lunchade jag på stan med några tjejer från klassen och på kvällen blev det en långpromenad med Therese och Doris. Idag var jag iväg och klippte mig på förmiddagen samt köpte mig ett träningskort på friskis & svettis. Sen när jag kom hem var det dags för tvättstugan, ut med Svea medan tävtten var i tvättmaskinen, hänga upp tvätten, iväg och veckohandla, hämta tvätten, sen kom Therese över tillsammans med Doris så hundarna fick busa av sig lite och även passivitet-tränas. Svea är mycket lättare att handskas med nu än vad hon var senast Doris var här. Då var hon helvild och trotsig. Lillskiten börjar alltså komma ur sin jobbiga period, skönt! Nu har vi ätit middag och gått en sväng med Svea och jag tar kväll! 

Svea

Chillarn. 

5 Januari.


Hallå där! Laddar ni för final? Snart är det dags för dom svenska juniorerna att sätta amerikanerna på plats. Jag tycker det är så sjukt mysigt när det är sport på tv hela dagarna. Det är så himla mysigt att ha skidor på i bakgrunden samtidigt som man sitter vid datorn eller gör nå annat. Det är mysfaktor på hög nivå! 
 
Igår tog jag en två timmars promenad med Sofia och Svea, annars gjorde jag inte så mycket roligt. Idag har vi inte heller gjort så mycket. Packat ihop julen och varit ute med hunden. Det här blev ju inte direkt världens roligaste inlägg men vad gör de :-) 
 

3 Januari

Idag har varit en riktig mysdag. Vi dumpade av Svea vid Therese strax innan 10 och begav oss sedan till Valbo köpstad för att beställa lite varor på ikea. Jag och T önskade oss pengar och presentkort på ikea för att kunna bygga på våran tv-bänk. Vi beställde ungefär de som finns på bilden nedan fast dubbelt så stor bokhylla på ena sidan och ett vitrinskåp på andra sidan (Tv-bänken har vi som sagt redan). Tyvärr kommer de inte hem till oss förrän på torsdag nästa vecka men den som väntar på nå gott väntar aldrig förlänge. Just nu ligger våra böcker på hög hemma hos oss så bokhyllan är varmt välkommen hit. Vi gick även runt i lite klädbutiker och jag hittade en topp på H&M. Sen åkte vi hem för att kolla juniorernas seminfinal som givetvis slutade med en vinst! Kvällen bjuder på OS-krönika och Berstjärt! 


Första inlägget för i år.

Nu har vi landat hemma i Gävle. Osociala som vi brukar vara när vi kommer hem efter att ha varit bortresta sitter vi nu i varsin del av soffan framför tvn med varsin dator i knät. Hur grymt som helst. Vi kommer inte göra så mycket mer ikväll heller. Leksand bjöd iallafall på lugn och ro. Vi byggde snöfort, gick långpromenader med hundarna, gick på hockey, spelade Cluedo och bara tog det lugnt. Svea reagerade inte nå speciellt på dem smällare som smällde. Tummen upp för de! Nu får bilderna tala. 
 

Lagom till hockeymatchen Sverige - Finland kom barnen Erlman och gjorde oss sällskap vilket Svea tyckte väldigt mycket om :-)