Fredag!

Nu har jag ledighet! Iallafall i en och en halv vecka.
Nästa gång jag jobbar är tisdag om två veckor! Gött de.
Idag kom det in några pundare på jobbet som var rejält påtända. Vet ni vad en av dom hade i famnen? En 9 veckors hundvalp! Jag blev alldeles skakig av frustration och fick så ont i magen. Hur kan dessa människor fått tag på en valp?! Vem säljer hundvalpar till pundare? Åh jag blir så ledsen. Den här stackars lilla valpen såg så matt ut och när jag fick ta en närmre titt på den lille stack revbenen ut. Jag har sån stor lust att skapa en organisation som går och tar hundar från sina ägare när ägarna är så drogpåverkade, och omplacerar dom till nya familjer. Men så får man ju tyvärr inte göra :-/
Kan tänka mig att det känns extra mycket för mig eftersom jag själv har en liten rackare här hemma som visserligen inte är 9 veckor men hon är fortfarande en valp och det känns som att det inte var så länge sedan Svea var 9 veckor.
Saken blir inte bättre av att valpen var en blandning mellan Amstaff/pitbull. Konstigt att dessa hundar blir agressiva med såna ägare? Konstigt att dessa hundar har dåligt rykte? Nej, inte ett dugg konstigt! Jag blir så ledsen!
Det borde införas hundkörkort så vem som helst inte får köpa hund. Men det skulle såklart inte fungera i längden, men tänk om vår värld kunde se ut så..
 
Svea ca 9 veckor gammal. Har glömt bort att hon varit så liten!

Torsdagen den 28 Juni 2012

Sitter hemma i mysiga soffan med min mysiga pojkvän och en mysig hund som snarkar nedanför oss.
Idag har det varit jobb och för min del och nu har jag bara en arbetsdag kvar tills jag ledig lite mer än en vecka. Grymt! Även fast jag inte jobbar så mycket nu så är det ändå skönt att vara långledig.
Idag har jag inte heller nå kul att skriva men de kanske dyker upp något under kvällen, vad vet jag?
 
Svea och Tommy träffade Ludwig och Kiwi idag. Jag har en förbaskat trött hund just nu som knappt orkade hälsa på mig när jag kom hem. Jag önskar att hon alltid var så trött på kvällarna. Då kunde jag sätta mig i soffan med gott samvete varje kväll :-)

Bröllopskläder till Svea?

Jag tänkte att Svea skulle ha något extra på sig när pappa och Lena gifter sig i augusti så jag googlade lite på hundsaker. Jag hittade en passande dräkt för Svea.. Eller varför inte en bikini till sommarn?
Det är helt sjukt vilka grejer dom tillverkar till hundar.
Den till vänster (första bilden) tycker jag kanske inte är så farlig, den är ganska gullig, Men bröllopsklänningen?? Bikini?? Vilket skämt!
 

Endast uppdatering om dagen och gårdagen.

Anledningen till att mitt bloggande har minskat är att jag inte kommer in på min blogg på iphonen. Det går helt enkelt inte att logga in. Så nu blir det glesare mellan inläggen men inget speciellt hände igår mer än jobb.
Idag däremot var vi till hundrastgården direkt efter vi ätit frukost, sen lunchade jag med Bella på Java och därefter hem för att hämta Svea. Vi har varit ute skogen i en och en halv timme med Matilda och Kurre. Härligt att vara ute när det är så fint väder :-) Nu ska vi snart ner till stan en sväng, jag och min man. Som ni märker har jag ingenting speciellt att komma med, och inte hade jag kameran med mig heller när vi var ute så några bilder från dagen finns inte heller. Trist, trist.

Hem ljuva hem!

Oj vad länge sedan jag var in här på bloggen och bloggade. Så länge sen att dom har hunnit göra om Blogg.se.
Nu sitter jag hemma i Gävle igen efter en härlig sväng till Leksand. Jag har haft en underbar midsommar med fint väder och härligt sällskap. Vi hann även med en sväng till Orsa Björnpark igår och hälsa på den nya Kodiak björnen. När jag går sådär på djurparker blir jag sjukt inspirerad och vill läsa på om varjes djurs beteende och ursprung. Det är bara å leta upp faktasidor på inernet.
Det visade sig att jag är ledig hela nästa vecka. Någon som har förslag på vad man kan hitta på/åka? Helst nånting/nånstans där man får ha med sig hundar.
Märker nu hur segt det är att skriva här på blogg.se, antingen för den nya uppdateringen dom gjort eller så är min dator seg? Hur som helst ska jag försöka ladda upp lite bilder nu :-)

 


Vargsnack..

JAAA! ZLATAN GJORDE PRECIS ETT KUNGLIGT MÅL!! Är det dags att spela bra nu när det inte gäller något längre? Hur som helst är det ju skönt att se hur bra landslaget faktiskt kan vara. Zlatan och gänget får komma igen i nästa mästerskap.

Jag kan fortfarande inte släppa det här med vargattacken på kolmården. Varje ny artikel som kommer upp läser jag slaviskt och jag vill, som så många andra, ha ett svar på vad som utlöste attacken. Ramlade hon så att vargarna gick till attack? En som är illa skadad i flocken tar dom ofta död på, just för att dom annars försvagar flocken. Men hon var ju ledaren över den här flocken? Kan det ha något att göra med att vargarna ville klättra i rangen? Det visade sig att det var en av dom två djurvårdarna som följde med oss in hägnet. Hon verkade ha sån ortrolig repsekt hos flocken. Det var även samma flock som vi fick gå in till som dödade henne. 
Jag har iallafall svårt att klandra vargarna. Dom handlar med hjälp av instinkter och inte som oss människor, elakhet och hat.
Det är också vi människor som faktiskt har tagit in vargarna i fångenskap och försökt tämja dom. Vargar är inte födda till att leva med männsikor, dom är vilda rovdjur.
Kanske var detta ett överdrivet inlägg men jag kan inte släppa den här händelsen. Det känns lite extra eftersom vi var in till just den här flocken tillsammans med just den djurvårdaren för 2 år sedan.





La upp den här bilden tidigare.
Från när vi var in till vargarna tillsammans med djurvårdaren
.


Hej Måndag!

Tommy, jag och Svea gick en sväng till T-udden idag.
Svea tog sig ut på egna simturer och gjorde mig till och med nervös för hon simmade en bit ut och jag hade ingen större lust att bada. Men hon simmade tillbaka till oss och ut igen. Äntligen börjar hon tycka om att bada!
Ikväll ska vi endast ta det lugnt och kolla lite fotboll.



Hurra Hurra Hurra!

Idag firar jag och Tommy 3 år tillsammans!
Tänk vad fort tiden går. Vi har hunnit varit utomlands 3 gånger, flyttat till ny stad, bott i 3 lägenheter, köpt en egen lägenhet, köpt hund och en massa annat. Tiden går fort :-)


Kolmården.

En kvinnlig djurvårdare har blivit dödad av vargarna på kolmården.
Hon var inne i inhägnaden där besökare får gå in och klappa vargarna då hon blev omringad utav flera vargar och sedan påhoppad. Sjukt läskigt! 
I September 2010 var jag och Tommy in till vargarna på kolmården. Då kändes vargarna som hundar. Men de här påminner mig verkligen om att det faktiskt är vargar och inte tamhundar.



Jag och Tommy med vargarn
 
Dom två djurvårdarna som följde med oss in i inhägnaden


Härliga dagar i Sthlm!

Sitter hemma i soffan, lite frusen och trött och tittar på one tree hill.
Imorse ringde klockan 6 för att jag skulle ta tåget från Stockholms Central klockan 07:28. Varför så tidigt? Jo för att jag skulle börja jobba klockan 09:50. Är som sagt heeeeelt slut nu. Längtar tills klockan är iallafall runt 10 så jag kunde gå och lägga mig och sova.
Men nu är klockan strax efter 20 så det är bäst att hålla sig vaken ett tag till.
Igår hade jag och Tommy hand om Edvin. Vi gick promenad i skogen med hundarna och Tommy tog även fram sina gamla leksaker. Vilket paradis för Edvin! Han var helnöjd! En dag som var guld värd för mig, ha lillebror en heldag! Sen såg jag matchen i Hässelby med mina kära vänner och därefter hem till pappa och sova några timmar innan det var dags att gå upp igen.
Imorgon kommer min fina familj hem, Tommy och Svea. Jag och T har 3-årsdag imorgon! Tänk att det redan gått 3 år! Tiden går fort :-)




Lite bilder från dagen


Framme i Sthlm!

Då har vi kommit fram till Sthlm. Just nu är vi i Krusboda (hos Tommys pappa) och ska snart gå och lägga oss. Jag är så sjukt klumpig, jag har tagit med systemkameran, utan minneskort. Bilderna från denna visit i Sthlm kommer vara halvtaskiga från min iPhone.
Förstår inte riktigt vad det är med Svea och gossedjur men det är nå spciellt. Alldeles nyss fick hon en sköldpadda av mig och hon har med sig den vart hon än går. Gullig hund vi har :-)


Valpar...

Fick lite tid över såhär på morgonen så varför inte blogga lite?
Det här har varit en rätt så irriterad morgon. Svea sätter mig verkligen på prov. Jag fick springa ut från duschen fem gånger för att Svea stod i soffan och grävde (hon får inte vara i soffan), hon stod och bet på soffkuddarna, hon bet sönder en stor del av våran växt, osv.. Jag vet att hon är valp och jag vet att valpar sätter sina mattar och hussar på prov. Vi kommer förmodligen skratta åt de här om ett tag. Men var hon tvungen att vara sådär busig på morgonen när jag ska iväg till jobbet? Nu ligger hon iallafall och sover i sin korg, lite lugn innan jobbet!
Efter jobbet bär det av till Sthlm, kul att komma bort lite, igen! Ha en bra dag allihopa :-)


Hej tråkiga inlägg :-)

Har absolut inget viktigt eller intressant att skriva så jag bjuder på lite bilder från senaste i Gävle :)


Pubertetsproblem..

Nu är det snart dags för avspark, EM börjar på riktigt! H e j a  S v e r i g e !
Vi har precis varit ute på promenad med Svea. Jag kan meddela er att hon verkligen kommit in i trotsåldern! Vår lydiga lilla valp struntar helt och hållet i att vi ropar på henne, trots att vi har korvbitar i händerna. Vad hände??
Att sitta och stanna kvar medan jag och T går iväg några meter är helt totalt omöjligt just nu! Som tur är har jag kvar mejlet från valpkursen där de står om hundens utveckling och detta är fullt normalt och vi ska inte brusa upp oss när Svea inte lyder oss, hon har troligtvis precis kommit in i puberteten.
Hur som helst har jag och T varit och gymmat idag samt handlat. Alltså inte gjort så mycket alls.
Imorgon är det jobb och likaså på onsdag, sen bär det av till sthlm igen! Denna gång följer Tommy med :-)


Bra dag!

Idag har jag och Tommy varit väldigt effektiva.
Efter vi ätit frukost gick vi med Svea och hennes fotboll till en liten fotbollsplan inte så långt ifrån där vi bor. Ni kan ju gissa vad vi gjorde där. För er som just gissade fel så, vi spelade fotboll alla tre. Svea blev "mannen i mitten" och jagade bollen medan jag och T passade till varandra.
Sen gick vi hem, cyklade iväg till Tommys skola och lämnade in hans sista skolarbete för terminen (nu har han sommarlov!)
När vi kom hem från skolan satte vi igång att städa lägenheten och begav oss sedan ut på en lång promenad till T-udden. För att komma dit går man igenom skogen vilket är perfekt för Svea.
Nu är vi återigen hemma, ätit middag och lagt oss framför TVn. Svea är heldöd och jag måste erkänna att risken finns att jag somnar i soffan ikväll.
Jag är  s j u k t  nöjd över den här dagen. Bland det bästa som finns är när vi tre är ute i skogen och Svea springer runt och jagar pinnar och njuter av att vara ute. Hennes glada humör smittar av sig på både mig och Tommy :-)


Bus på fotbollsplanen

Lycklig hund!


Promenad till T-udden 

vi kastade pinnar i så höga snår att man endast såg svanstippen på Svea.

Men trots de höga snåren var det inga problem för Svea att hitta pinnarna vi kastat!


Sociala klubben!

Såhär sociala är vi med varandra när vi äter frukost, vi borrar ner huvudet i varsin iPhone. Det känns så sjukt osocialt men hade det varit en morgontidning hade det inte alls känts på samma sätt. Telefonerna håller på att ta över världen helt och hållet!


Fotbolls-em!


Hej Lördag!

Jag har inte haft så mycket att skriva senaste dagarna. Jag har gjort en hel del men inget som intressant att skriva om. Jag låter helt enkelt bilderna tala.

Bus med Kiwi

Mys med Bella och Milo Boulongern


Bilder på Svea!

Jag tog lite bilder på Svea som jag tänkte att ni skulle få ta del av. Fick inspiration från Jennyh som fotat en chihuahua med hjälp av en vit duk. Jag tyckte det vart supersnyggt när hon gjorde de och jag tyckte att det såg rätt proffsigt ut, därför bestämde jag mig för att göra samma sak.
Som sagt är jag en riktig amatör men jag är ändå ganska nöjd. Med ett ostruket, vitt lakan och en kamera vart Svea en fotomodell, iallafall i mina ögon!




Ps. Nästa gång kanske borde jag ha strukna lakan!


Tisdag

Nu är det äntligen sol och varmt ute.
Om några timmar ska vi träffa Jennyh, Ludwig och Kiwi. Svea behöver verkligen leka av sig för när vi var ute på promenaden nyss var hon helvild. Sen vaknade hon klockan 5 imorse och hon tyckte inte att det var nödvändigt att sova längre, kul! Men vi fick henne iallafall att somna om sen.
Igår ringde jobbet och bad mig komma in och jobba imorgon. Eftersom det är nationaldagen har vi bara öppet 12-16 men det är 100% OB! Vilket betyder att det blir som att jobba 8 timmar, nice! Då kan jag med gott samvete sitta och lata mig framför oth ett tag till :-)

Fick bilder från Melina på min lillebror Edvin.
Detta var från när vi var och badade i flottsbro 2006-08-06.
Jag har världens sötaste lillebror! 
Tänk att han ska börja tvåan till hösten, tiden går så fort!
 

Såhär stor är han nu!


Måndag!

Som vanligt när vi varit ute och åkt känner jag mig lite sliten så en hemmadag med one tree hill passar ganska bra idag, likaså det halvtaskiga vädret.
Trots de dåliga vädret ska inte Svea få lida för det, vi har varit ute på promenad och det är faktiskt mysigt, bara man har kläder för de!

 


Hemma!

Då var jag hemma i Gävle igen.
Alltid skönt att komma hem även fast det varit mysigt i sthlm och kul att träffa släkt och vänner.
I Fredags var jag och Svea hos pappa. På lördagen åkte vi och firade William på 3-årsdagen. Jag vart riktigt imponerad över Svea som skötte sig så sjukt bra! Tidigare på dagen hade hon varit helvild men så när vi kom hem till William var hon superlugn.
Sen när vi kom hem träffade jag Mikaela, alltid lika kul att ses! Saknar verkligen att bo granne med Mikaela, bara kunna springa över när som helst typ.
Idag åkte jag och Svea till mamma och Edvin (Pär var på fiskehelg) tidigt och myste lite med dom innan vi begav oss mot Gävle igen.
Nu är det one tree hill som gäller för min del och sen BigBroteherFINAL!
 
 


Direkt från tåget!

Nu sitter jag och Svea på tåget påväg till Sthlm. Som sagt utan Tommy, igen. Jag känner mig så sjukt taskig som åker fram och tillbaka utan honom men han fick följa med om han ville. Tyvärr sätter skolan stopp så vi får åka ner tillsammans när hans skola är klar.
Igår gjorde jag och Jennyh stan, det var tjejkväll i stan med massa erbjudanden på olika butiker. Dom hade dessutom hade öppet till 22. Jag hittade ett par shorts från Gina så jag hoppas det blir en bra sommar och inte regn som det är utanför fönstret just nu..
Jaja nu ska jag ha en härlig helg i Sthlm med lite släktträff!