Ledig men ändå inte

Gud vad jag inte vill jobba. Det är helt sjukt vilken ångest jag har att jag inte sökte försskolärare när Tommy sökte! Idag är jag ledig fast jag ska ändå in och jobba 18-21 för vi har "friskiskväll" alltså att alla medlemmar på friskis & svettis får 15 % på ett helt köp och det brukar tydligen vara kaos då.
Jag märkte redan igår att folk la undan sjukligt mycket tills ikväll!
Därför känner jag mig riktigt stressad på min lediga dag trots att jag inte börjar jobba förrän 18. Förmodligen ska jag, min man, Therese och Emil åka till Ikea i eftermiddag för dom ska handla en massa möbler och vi ska leta efter en lampa. Fram tills dess tänker jag slöa som sjutton! Inte alls anstränga mig mer än nödvändigt. Eventuellt gå och köpa ett hus till marsvinen som är lätt att lyfta på. Det huset dom har nu är så opraktiskt för jag måste lyfta på hela buren för att få lyfta på huset. Detta vart ett onitressant inlägg men en uppdatering iallafal :)


Jag vill inte åka till stockholm för jag trivs så här i Gävle men oj så jag saknar min familj.
Tänk vad lätt det var förut, det vara bara att åka över till huddinge eller västertorp så träffade jag dom. Nu är det lite skillnad. Jag tycker helt enkelt att min dom får flytta upp hit :)


Det går framåt!

Det här är en sjukt skön lördag tycker jag. Vi har inte alls gjort särskilt mycket, bara städat lägenheten, annars har vi bara tagit det lugnt! Så himla skönt.

Ni får tåla att det blir en hel del marsvinssnack och bilder för det här är ju faktiskt mina bebisar.
Dom är iallafall väldigt mycket tamare nu än vad dom var när jag köpte dom. Igår låg dom och mös på kudden (bild 1) hela kvällen medan vi hade Therese, Emil och Tim här, dom är inte ett dugg blygare idag och dom pratar som aldrig förr! :)



Den här bilden är så sjukt rolig! Det var inte så att jag bar dit henne utan hon gick dit av sig själv och även fast jag bar bort henne från datorn ifall hon skulle göra ifrån sig på den gick hon genast tillbaka och kollade in sig själv :)


Snart fredag!

Visst är det lite lyx att sitta i soffan och kolla på nyhetsmorgon i lugn och ro med marsvinen i knät innan jobbet?
Det är precis vad jag gör nu.
Jag skulle så gärna vilja sitta här hela dagen men så funkar det inte tyvärr.
Det går otroligt segt på jobbet, så segt att jag snart klättrar på väggarna. Vi har otroligt lite kunder, jag får inte lämna kassan och jag ser knappt skymten av mina kollegor på 8 timmar!
Riktigt riktigt segt.
Den här veckan har jag jobbat mer än vad jag egentligen ska vilken är skönt att veta. I oktober drar det igång med mitt riktigt schema - mindre tider! 

Ikväll har jag "ensam tid" och tänk att jag förstår verkligen inte att alla säger att det är så skönt med ensamn tid. Jag hatar det! T ska nämligen ut på krogen ikväll och jag vill så gärna tycka att det är skönt med egen tid men hur lär man sig att  tycka om de? Jag vill jättegärna lära mig :)
Nu ska jag gosa lite med småttingarna sista tiden innan jag ska gå.

Luna och Wilda

Om ni höjer volymen lite kan ni höra hur dom kurrar :)


Måndag

Jag har fått bloggtorka men jag ska försöka skriva lite iallafall.
Igår var det fyra timmars jobb. Det absolut skönaste med att intersport i Gävle är att vi bara har öppet 12-16 på söndagar! Det är svårslaget :)
När jag kom hem hade Tommy en kompis hemma och så småningom kom Therese och Emil hit också. Det vart idol och I am legend.
Idag är jag ledig och sen är det jobb tis, ons, tors och fre så de gäller att ta vara på den här dagen fullt ut! T är i skolan och jag tar hand om mina små varelser och försöker få dom att vänja sig vid att jag inte är så farlig. Jag har även hunnit att köpa en inhängnad och en "toalett" till dom så att dom inte kissar och bajsar överallt! Vi får väl se hur det går med det där.
Idag känns det verkligen (!!) som höst! Buu vilket väder, fast å andra sidan kan jag sitta inne och kura utan att känna att jag egentligen borde vara ute.
Ha en fortsatt skön måndag så ska jag också ha det!

Bjuder på två sköna sommarbilder.


Skön lördag!

Då var jobbet igång nu då.
Jobbade igår 09.50-19.10 vilket är ganska segt eftersom det är betydligt mindre kunder här än var det är på sergel och att jag bara står i kassan helt själv hela dagarna gör inte att tiden går fortare direkt men så här får det vara ett tag, det är bara att gilla läget! När jag väl träffar mina kollegor är dom iallafall jättesnälla :)

Hur går det då för systrarna marsvin?
Jo dom är väldigt rädda fortfarande och jag har redan gjort misstag som resulterar i att dom är ännu svårare att tämja. Som att jag hade dom ute i soffan första kvällen vilket jag läste sen att man inte ska ha förrän dom är tama nog så man kan klappa dom. Sen hade jag ett hus i buren som man inte ska ha för då sitter dom bara där och kurar (vilket dom också har gjort i två dygn) och blir då svårare att tämja men nu har jag tagit bort huset så dom inte har nå ställe att gömma sig i och börjat om på noll. 
Jag sitter just nu bredvid buren på golvet med en äppelbit i handen så dom ska vänja sig vid att jag inte kommer äta upp dom. 
Tyvärr gick ju hela dagen bort igår men samtidigt var det kanske bra att dom var hemma själva så dom vande sig vid buren. Dom sitter iallafall nu och smaskar i sig hö :) 

Jag och T har hunnit med en massa handling idag på Rusta, Willys och Dollarstore. Den här månaden är nog den dyraste månaden någonsin! Men de är den lätt värd :) 
Kvällen kommer antingen spenderas på SF och göra av med ännu mer pengar eller en myskväll framför TVn.

 

 
Jag vet att det låter hur töntigt som helst men det minsta framsteg tjejerna gör gör mig så himla varm och glad. Alldeles nydligen gick Luna (den bruna) precis bredvid min han utan att vara det minsta rädd!


Djurnörden är så sjuukt glad!

Idag har varit en stor dag, vet ni varför?
Jo för idag köpte jag två marsvinsflickor, Luna och Wilda. Även fast T inte tycker att det är så kul så tycker jag att det är superduper kul! Nu tror ni säkert att jag struntade blankt i vad Tommy tyckte och sprang iväg och köpte dom iallafall men så är det inte. Tommy var med när jag handlade dom och sa till och med att jag skulle köpa dom eftersom jag tjatat så mycket och för att jag skulle bli nöjd vilket jag VERKLIGEN är nu!
Dock har Wilda redan hunnit kissa på Tommy vilket inte var så uppskattat, inget bra första intryck så skärpning Wilda annars gör Tommy marsvinsstek av dig!
Vad hände då med hund? De som jag tjatat om så mycket!
Som jag skrivit tidigare har jag insett att hund inte funkar i vårat liv just nu och kommer inte göra förrän om flera år. Men det är inte bara hund jag tjatat om sen jag lärde mig prata utan även katt, marsvin och kanin. Katt kunde Tommy tänka sig men då var såklart Emil (som vi umgås med varje dag förutom när dom är i Ludvika som idag) allergisk mot katt, rååååallergisk! Så då var valet mellan kanin och marsvin vilket T inte alls kunde tänka sig men han gav tillslut med sig.
Djur är mitt allra största intresse och har så varit sen jag visste vad djur är för någonting.
Därför känns det så JÄKLA bra att ha två sötisar att ta hand om.





Wilda är den svarta med virvlar i pälsen och Luna är den bruna :)


Gillar Gävle!

Nu börjar dagarna rulla på som vanligt nästan här i Gävle. Jag har ju iof inte jobbat någonting men ändå! Igår satt jag halva dagen (kändes det som) med att försöka få igång vårat bredband men vi har lyckats byta lösenord som vi inte kommer på vad det är för något så det går alltså inge vidare, smarta vi har!
Sen på kvällen kom Therese och Emil hit och kollade på Idol och film med oss och idag har jag ungefär endast hunnit lunchat med Therese och snart ska vi gå till Oleary´s för att se Milan-Barcelona.
Det är två lediga dagar till innan jag ska jobba, bäst att ta vara på dom!!
Som sagt det är lättare att njuta nu när jag vet att jag inte kommer vara ledig så länge till och det finns hopp för mig här i Gävle :)


 


Tommy jag och Therese från i fredags :)


Slappardag!

Halojsan allihopa!

Den här dagen har varit en riktig slappardag. Vi sov länge och har tillbringat den största delen av dagen i soffan. Fast vi var faktiskt hurtiga och gick iväg till centrum direkt efter frukost för att jag skulle kolla hur jag kommer jobba nu i september och T hörde sig för varför hans X-box inte kunde göra någon uppdatering för att kunna spela NHL12. Detta resulterade i att han köpte ett helt nytt X-box!

Sen tillbringade vi som sagt dagen i soffan, T spelade NHL och jag spelade på datan.
Klockan 18.30 var det dags för bio tillsammans med Emil och Therese. Det vart Jägarna 2, en bra film men något uttdragen. Nu är det återigen slappa i soffan! Jobbiga dagar jag har :) Men nu när jag vet att jag snart kommer att sätta igång med jobb igen är det lättare att njuta av ledighet!



Fullt upp!

Då har jag äntligen ett jobb.
"äntligen ett jobb" var inte vad jag sa dom första två timmarna igår för jag hade världens ångest men nu har jag och chefen kommit överens om han ska försöka fixa så att jag kan jobba 3 dagar i och så självklart varannan helg. Detta tycker jag låter som en bra deal så jag hoppas verkligen att det blir så.

Igår var det utgång med Tommys gäng vilket var jättetrevligt! Vi var först någonstans i Sätra och sedan åkte vi vidare tillbaka till stan, till Heartbreak.
Vi var som jag skrev i tidigare inlägg även ute i torsdags, då på interpool.

Snart väntas storhandling med Therese och Emil och sen en lugn hemmakväll, skönt! Orkar inte skriva så mycket idag för det vart sent igår och jag känner att en förkylning är på gång som Tommy har delat med sig av!

Förresten bara en sak.. Nu har Ronja åkt hem och jag har tyvärr insett att hund inte passar oss just nu och kommer inte göra förrän vi båda pluggat klart och flyttar till hus/rashus. Hund i lägenhet känns inge kul, speciellt inte i en liten lägenhet. Tråkigt men sant.

Provjobb imorgon!

Jag börjar tycka att det är riktigt skönt att vara ledig nu när Ronja är här och T kommer hem tidigt men imorn är det slut med detta för då är det nämligen dags för provjobb på intersport. Känner väl sådär inför detta men det ska nog gå bra. Jag och Ronja tog en riktigt lång och mysig promenad idag i bolongeparken (?) om det nu stavas så, mötte upp Tommy vid skolan och gick hemåt. På hemvägen mötte vi två ekorrungar och Ronja vart helt tokig! Vad gör då en av ungarna? Jo springer rakt emot oss och stannar högst en meter från Ronja då den förmodligen inser att den står öga mot öga med en hund! Smart..
Ikväll är det en liten utgång som gäller, en väldigt liten sådan eftersom det kommer bli en lång dag imorgon som också kommer sluta med utgång.
Jag trivs bättre och bättre i Gävle!





Vad är det för spännande Ronja ser i Gavleån? Jo, en sten som skulle kunna vara ett djur om har ordentligt med fanatasi vilket Ronja verkar ha..


Jag har nog inte nämnt de men i tisdags gick jag och gjorde blonda slingor tvärs över gatan.
Är riktigt nöjd och hon hade dessutom en hund och var hundtokig! Dock mycket äldre än mig men lika trevligt för de!


Helt jäkla overkligt!

Vi har precis haft besök av Therese och Emil vilket var jättetrevligt.
Imorgon blir det en liten utgång med dom och det känns väldigt skönt att lära känna lite folk. 

Jag har inte så mycket att skriva idag mer än att det som hänt idag är otroligt tråkigt..


 


Stefan Liv


Matchdag!

Idag gjorde jag debut för IK Huge.
Jag kan väl minst sagt säga att vi ägde matchen. Det blev vinst med 11-0 och jag hade inte alls mycket att göra men någon utrsuning fick jag göra så det var en lagom svår match.


 


Det är så mysigt att Ronja är här!


Home Sweet Home

Nu är Ronja påväg hit!
Pappa kör som sagt upp henne hit och det är jag så himla tacksam över. Hon ska vara här hela veckan med oss och eftersom jag inte ska provjobba förräns på fredag så kan hon behövas här hemma hos oss. Sen får jag ju också prova på då hur det är att springa hem på lunchen och rasta vovvsingen.

Det vart en kortvisit till sundsvall och det var jätteskönt att träffa familjen och släkt efter dom här veckorna. Det var fest till sent in på natten och jag är så stolt över min mamma för hon höll ett sånt fint tal till sin syster att till och med jag blev tårögd i slutet! Haha, känslig?
Nu för tiden kan jag få tårar i ögonen hur lätt som helst!

Imorse när jag vaknade hörde jag av mig till komvux för att höra hur jag kan plugga upp Matte B.
Antingen kan jag läsa på distans utan lärarledda lektioner eller med lärarledda lektioner under hela nästa termin. Jag är inte helt hundra på vilket jag ska välja för när jag öppnade matteboken för en timme sen fick jag panik men efter ett tag lossnade en hel del. Jag får nog bolla lite med T när han kommer hem för jag vill ju bara vara klar med matten nu så jag kan läsa till lärare i vår!


Bilder från fekken 


Dag 13, grymt nöjd tjej!

Nu är livet så j*vla bra! Nu är jag så himla glad!sitter för tillfället på tåget påväg mot sundsvall och min man sitter bredvid, min nollningskung. Han blev utsedd till nollningens kung igår och gissa om han blev glad?! Aldrig sett en gladare kille, haha :)nu är det är det äntligen dags att vända den tråkiga trenden till nått bra och de har jag gett mig fan på. Ikväll är det 50-årsfest, träffa moster, ingifta morbror, kusiner, mamma, storebror och ja, folk jag tycker om. Saken blir ju inte sämre för att Tommy är med. Trots att han är sliten följer han med, vilken kille! På måndag kommer pappa upp med Ronja som ska vara hos oss hela veckan, lycka! Om hon hade varit med från början hade dom här två veckorna inte varit lika jobbiga. Nu är dom här veckorna iallafall förbi och vi kan börja återgå till en vardag vilket jag tycker är skönt!

Dag 12

Åh precis när jag skulle börja lägga upp bilder så råkade jag klicka ner fönstert och allt som jag skrivit försvann men hur som helst..
Äntligen är dom här jobbiga veckorna över. Ska iofs inte ropa hej ännu eftersom Tommy just drog iväg på finsittningen, den slutgiltiga middagen och festen för denna n0llning. Men jag ska nog överleva den sista kvällen också och imorgon drar han och jag till sundsvall för att fira moster och hennes sambo som båda två fyller 50. 

Tommy var här och förade med sina klasskompisar innan dom gick. Ett riktigt trevligt gäng som jag tror att även jag kommer att umgås med. Dom ville till och med att jag skulle hänga med ut på torsdag, kors i taket börjar det vända nu?! Jag hoppas det!

Idag har jag äntligen varit på intervju på intersport men chefen hade tyvärr glömt bort/gått iväg på ett ärende när vi skulle träffas klockan 11 så när ingen visste vart han var och han inte svarade på telefonen beslöt jag mig tillslut för att, besviken, gå hem (efter att ha väntat en halvtimme). 10 minuter efter att jag kommit hem ringde han och bad mig komma ner så det gjorde jag men jag tyckte inte alls att intervjun var nå bra, inte för att jag gjorde bort mig utan av andra anledningar. Jag ska iallafall dit och provjobba på fredag, provjobba! Jag har alltså ännu ingen aning om hur mycket jag kommer att få jobba. Det känns verkligen sådär men vi får se hur det går.

På måndag kör iallafall pappa upp Ronja hit till Gävle! Min pappa är världens snällaste! Även om T inte har lika mycket nästa vecka blir det ändå en hel del ensamhet när han har skola eller plugg med kompisar. Min efterlängtade och älskade vovve kommer hit!!


Hittade gamla bilder på ett gammalt USB-minne som jag tänkte bjussa på :)

En av våran mysiga filmkvällar. Vi sitter och tittar på skräckfilm (Wallander typ) och nån öpnnar dörren och tar kort. Lättskrämda flickor må jag säga! 

Mösspåtagningen

Mösspåtagningen

Mösspåtagningen, klassen tjejer!



Dag 11

Så var vi inne på 11 dagen här i Gävle.
Det känns segt även idag men förhoppningsvis kommer T hem om några timmar och är hemma hela kvällen, vilken lyx för min del!

Det är säkert flera som undrar varför jag inte jobbar på intersport på dagarna. Fick jag inget jobb där? Svaret är att chefen har vart på semester sen vi flyttade hit (tajming va?) så jag har inte fått tag på honom. Han ska vara tillbaka imorgon men än så länge har jag ingen aning om hur många timmar jag får, om jag ens får några timmar. Han sa till mig när vi var och hälsade på i Gävle för drygt en månad sedan att jag skulle få jobb men han visste inte då hur mycket jag skulle få jobba eftersom han inte hade börjat göra schemat för hösten. Det som är oroväckande är att han inte svarat på mina mail. Jag hoppas att jag får svar imorgon så jag kan börja planera och strukturera upp mitt liv igen efter dom här sjukt jobbiga veckorna som varit.
Om jag inte får så många timmar i veckan men iallafall några stycken har jag planer på att starta ett hundrastningsföretag så jag är sysselsatt och så får jag äntligen jobba med något jag brinner för. Tyvärr tjänar man inte så mycket pengar på detta så det är ett perfekt komplement till intersport om jag bara får t ex helger.
Vi får helt enkelt se vad som händer imorgon.


Från när vi var och hälsade på i Gävle.