Onsdag.

Jag har kommit fram till efter tre dagars tentaplugg att jag jobbar som bäst på förmiddagarna. Idag pluggade jag några timmar på förmiddagen, gick ut på en promenad med Matilda och Curre och självklart Svea. Sen gick jag hem och pluggade ett tag till innan jag tog ledigt och åkte iväg till Valbo med Matilda och hennes kille för att hitta ett BRA täcke till Svea samt ett par "strumpor." Dom är ungefär som mockasiner som är till för känsliga hundars tassar. Svea slickar sig nämligen väldigt mycket om tassarna, så mycket att hon blir alldeles röd och nästintill sårig. Jag hoppas på att det är fukteksem. Jag ar smörjt in hennes tassar med salva men vad gör hon? Jo slickar bort salvan, så jag hoppas mockasinerna gör susen! 
 
 

Det är svårt att gå i mockasinerna.. 

TIsdag

Jag som lovade er lite bilder till detta inlägg. Jag hade tänkt att gå ut och ta lite bilder på Svea mellan tentapluggningen. Istället blev det först en promenad med T och Svea och sedan fifa med Tommy och hans grabbar innan jag pluggade vidare. Förlåt för de, kanske kan ta lite bilder imorgon. Istället bjuder jag på en video från idag. 
 

Det kanske inte framgår så tydligt i den här videon men Tommy kastar torrfoder till Svea och hon fångar varenda en i munne, bra fokus! :) 

Hemtenta.

Nu tog det stopp för min del. Hemtentan får ta en paus. Eller snarare jag tar en paus med hemtentan. Jag har sneglat lite på nästa kurs (som jag hade som mål att inte göra förrän jag skrivit den här hemtentan) och det är en litteraturvetenskaplig del. Vi ska plöja igenom ett antal böcker innan den kursen är slut. Hemtentan kommer även den gå ut på att analysera skönlitterära böcker, dikter, osv. Just den här delen ser jag verkligen inte fram emot. Men detta kan jag inte påverka nu så det är väl dumt att lägga ner energi på de nu när jag behöver all energi till hemtentan. Det här blev ett onödigt inlägg uatn någon intressant text. Jag får bjuda på lite bilder i eftermiddag helt enkelt.

Vilken måndag!


En bild på mig från Maj 2010 tillsammans med Yatzie
 
Sitter och följer utvecklingen i New York när det gäller stormen Sandy vilket är både läskigt och spännande. Det känns som en film om en naturkatastrof, som filmen The day after tomorrow. Nu fruktar dom även att en vattenvägg på 3,3 meter ska dra in över New york också, låter ju sådär. 
 
Vad hände idag förresten? Snöstorm i oktober? Är det så de är i norrland? Höhö. Nu börjar det iallafall över gå till slask vilket är mindre mysigt. Tur att jag ska sitta och göra hemtenta den här veckan och inte ta mig fram och tillbaka till skolan. 

Jobba på en söndag.


God förmiddag!

Eftersom vi gick upp så sent igår gick vi upp tidigare idag. 8:15 ringde klockan (sommartid 09:15), så nu har vi hunnit med frukost, jag har ringt och pratat lite med mamma och en timmes promenad med Svea. Igår vaknade vi vid den här tiden. Fånga dagen! 
 
Bilder från morgonpromenaden som inkluderade bus i hundrastgården med två kompisar.

Tjena.

 
Idag är det äntligen lördag. Jag har faktiskt varit i skolan måndag, onsdag, torsdag, fredag den här veckan. Känn på den ni! 
 
Igår var jag och Tommy iväg och bowlade med Matilda och hennes pojkvän Kim. Jag imponerade på mig själv och även på Tommy när jag gång på gång slog strike. Tyvärr var det endast i andra serien men jag var iallafall bättre än vad jag kan komma ihåg. Sen åkte vi hem till oss och spelade lite spel och tog det lugnt. 
 
Eftersom det blev sent igår råkade vi sova till klockan 11 idag vilket känns jättejobbigt! Hela dagen blir helt upp och ner! Det enda vi har jag gjort är att varit ute med Svea och pluggat. Både jag och Tommy har nämligen tenta på måndag, jag har även redovisning på måndag och T har också han redovisning nästa vecka. Hej vad det går! Nu har vi precis kommit hem från en promenad med Svea till godistajm i stan. På hemvägen fick klövjeväskan vara på med godiset i samt en flaska fylld med vatten, tillsammans bar hon ca 1 kg. 
 

Staffar..

Staffar är väldigt speciella hundar. Dom är översociala med dom allra flesta, glada i allt, vill ligga så nära som möjligt och gärna på om det går. 

Svea sover inte i våran säng, hon får heller inte ligga i soffan. När vi var i sundsvall fick hon ligga på en madrass på golvet med mig, låg hon på madrassen? Nej, hon låg på mig! Jag fick inte så många timmars sömn den natten. Hon kan även ha svårt att komma till ro ibland när jag och Tommy sitter i soffan och kollar på tv men så fort jag tar upp henne och lägger henne i mitt knä, eller ännu bättre, jag lägger henne på både mig och T, somnar hon på en gång. 

Det är en underbar och speciell ras som älskar värme och kärlek. Sitter just nu på golvet på och skriver detta och inlägg och lutar mig mot soffan. Vem ska TRYCKA sig i mellan mig och soffan? Jo, min staffe Svea. 

Nu är det dags att kila iväg till skolan!

 
Från förmiddagspromenaden med klövjeväska och stundtals en pinne i munnen :-)

Torsdag

Hejsan hoppsan allesammans! Vad slarvig jag blivit med att blogga. Jag har ju inte ens speciellt mycket om dagarna. Om jag hade det skulle de vara en bra bortförklaring men nej. 

Igår hade jag skola mellan 09.00 - 11:15 ungefär, inte så värst lång lektion. När jag kom hem tog jag och Svea en promenad i skogen med Matilda och hennes fina Curre. Efter de pluggade jag lite innan jag drog iväg på fortsättningskurs i lydnad för Svea. Hon skötte sig ganska bra. Vi använder oss mycket av linor på kursen. Linan ska alltså ligga i marken så momentet blir så lik lösträning som möjligt men man kan ta tag i linan om hunden rusar iväg mot någon kanin eller liknande. Linorna är 15 meter och gissa vem som blir hypnotiserad av dom? Jo Svea. När vi ska träna på att inte gå fram till andra hundar (med lina på) är hon fantastiskt duktig och jag behöver bara säga ett strängt nej så trippar hon snällt förbi dom andra hundarna, men när hon får syn på linorna som åker efter hundarna blir hon helt plötsligt döv?! Hon ska prompt efter dom och mitt skarpa nej hjälper inte så värst mycket. Charmigt men lite drygt. 

Hur som helst har jag haft grupparbete idag och när jag kom hem kilade jag och Tommy iväg för att köpa ett nytt täcke till Svea (hennes nuvarande täcke känns så stort) och vi kom hem med en klövjeväska och en dragsele, sådär 1300 :- fattigare. Det kostar att ha hund! Det är väldigt kul att hon äntligen får börja arbeta! Vi hörde oss för ordentligt och det är inga problem med att cykla eller springa med henne heller, skönt! Här ska jobbas, som vi längtat! :-)
 

Försökte få bilder på när hon har dragselen på sig och klövjeväskan (som hon bar hem från djurbutiken) men dom vart sådär. Lovar att ha med kameran när vi tränar med henne sen. 

Dagens promenad..

.. Med Matilda och Curre :-)
 
 
Ps. Jag klarade min första tenta, lycka och lättnad! Trevlig kväll. 

Måndag

Jösses, hej allihopa! nu har det gått flera dagar sedan jag bloggade. Vad har hänt? Jo, min fina har fyllt 23 år, ett stort grattis till honom! Vi har varit i sundsvall över helgen hos min moster och hennes familj. Det blev lite innebandy, sällskapsspel och mat. Det är alltid lika mysigt att vara där och träffa familjen, eller jag kanske borde säga släkten. När man säger släkten låter det som att det är hundra personer. Det låter mer opersonligt än när man säger familj, därför vill jag hellre säga familjen om min moster hennes familj också. 

Hur som helst har jag varit i skolan ca 2½ timme idag, jobbigt... Jag har egentligen ingenting att skriva men såhär har helgen varit iallafall :-)
 

Parken zoo...

Hur många var det som såg kalla fakta igår om Parken zoo? Ni som inte gjorde det tycker jag ska se vilket skämt den djurparken är. 

Parken Zoo avlivar utrotningshotade djur (bland annat pumor och bongoantiloper) för att få plats för nya djur. Dom har även avlivat två afrikanska vildhundar. Förklaringen på deras hemsida var att alla tre pumorna var sjuka (Jaha alla blev sjuka samtidigt?!), afrikanska vildhundarna visade beteendeförändring efter att ha blivit nedsövda. Enligt programmet igår framgick det tillslut efter att dom stått och ljugit ett bra tag att vildhundarna dog under nersövningen. Men om det nu stämmer vad som står på hemsidan, att både visade en sådan beteendeförändring så dom var tvungna att avlivas så är ju de väldigt märkligt tycker jag. Både två blev knäppa av att bli nersövda? Hmm.. 
 
Under programmet står djurparkschefen och ljuger hela svenska folket rakt i anstiktet och påstår att Afrikanska vildhundarna flyttats till en annan djurpark, att pumorna var gamla och dog av ålder (på hemsidan står de som sagt att dom blev sjuka och dog). DPC (djurparkschefen) uppger också att bongoantiloperna blev förflyttade till en annan djurpark. Vi får sedan följa med en föredetta djurpskötare "bakom kulisserna" och kolla in i två frysboxar. I ena frysboxen ligger pumorna och afrikanska vildhundarna (som skickats till andra djurparker?) och i andra frysboxen ligger rester från bongoantiloperna. 

Det här är så fruktansvärt pinsamt och sjukt. Är man mänsklig om man tar död på utrotningshotade djur för att kunna få in nya djur till djurparken? Usch vad arg och besviken jag blir! Jag hoppas innerligt att Parken zoo stängs ner och att dom som kläckte idén om att döda vissa djur så att man får plats med nya blir rejält bestraffade! 

Länk till parken zoos förklaringar.. 
http://parkenzoo.se/djuren/blogg/Uttalande-fran-Parken-Zoo-med-anledning-av-granskningen-av-djurparksverksamheten/

Här är gårdagens kalla fakta.. 

Onsdag

Dagens härliga höstpromenad med Matilda och Curre :-)

Måndag

Sitter på golvet med datorn i knät och en trogen varelse vid min sida.. Eller nej, nu gick hon till korgen, tusan också! Hon är iallafall trogen, trots att hon går och lägger sig i sin korg ibland. Vad vore livet utan hund? Nästintill värdelöst. Svea är liksom en stor del i mitt liv, i min vardag. Hon är en pusselbit som jag aldrig vill tappa bort. Sen har jag ju såklart en annan gigantisk pusselbit som jag absolut inte heller vill tappa bort, Tommy! Två viktiga pusselbitar i mitt liv som tillsammans blir min familj. 

Poetiskt skrivet va? Kände att jag svävade iväg lite, nästan lite långt så nog om detta svammel. Jag tror att jag hade mitt första seminarium idag. Ni vet den där "övningen" jag pratade om igår? Den gjorde vi idag och jag tror att de räknades som ett seminarium. För övrigt kändes det rätt så bra, vi var ju bara fem styckna i klassen idag liksom :-)

Nu är det dags för djurakuten (jag vet, jag är nörd) och sedan ensam mamma söker! 
 
 

Söndag.

Helgen har passerat och det är snart dags för solsidan, Hellenius hörna och partaj. Kvällen kommer bjuda på humor och ingenting annat, gillart! Det är fantastiskt bra att skratta såhär i slutet av helgen. (även fast jag sällan känner skillnad på helg och vardag)
 
Igår städade jag och T lägenheten, handlade, var ute på en långis med Svea och träffade då på en häst som Svea träffat en gång tidigare. Hon vart helt kär i den där hästen och kröp fram med en viftande svans. Hästen verkade också den förtjust i Svea. Roligt! Tim och Nina var även här på middag på kvällen och idag har T haft sina polers här på lite fifa. På seneftermiddagen kom min papi, Lena, Ronja, Stefan, Erika och Erikas syster hit och fikade innan dom åkte vidare till sthlm. Jag har varit ute en promenad med Matilda och hennes lilla Curre och nu gick luften verkligen ur mig! vad hände där? Ingen som vet. Det är iallafall skola imorgon, tjohoo! Dessutom står "övning" på schemat, bör jag bli nervös? Lite pirrigt är det allt. Det borde nog gå bra ändå. 
 
Har absolut inget kul att skriva, sjukt tråkigt. Min inspiration för att blogga har försvunnit. Därav kan blogginläggen bli lite tråkiga ibland, förlåt för de. Keep reading, jag lovar att bättre mig :-) 
 

Vårat fina hem!

Sveas nya vän


Svea har lärt sig ta av mig skorna :-)

 

Hard work..


Första lektionen för den här veckan är avklarad och även sista, nu är det alltså helg. Vad händer i helgen då? Nja, inget speciellt. Jag känner liksom ingen skillnad på helg och vardag längre. Mitt liv är för tillfället en lång ledighet med några få inslag av föreläsningar. Det blir faktiskt rätt så tråkigt i längden. Ni som jobbar och sliter häcken av er skulle säkert vilja sitta i min sits just nu och jag skulle vilja sitta i eran, nästan. Jag längtar tills jag får känna fredagskänsla, tills jag får känna på fredagsmorgonen att nu jäklar är det strax helg. Jag skulle vilja känna den där ångestkänslan på söndagskvällen. Men jag vill inte ha en sådan ångest som jag haft när jag jobbat senaste tiden - att jag inte vill gå till jobbet. Jag vill känna en ångest över att gå upp tidigt men samtidigt tycka så mycket om mitt jobb att när jag väl kommit upp och kommit iväg till jobbet känner jag mig nöjd och glad. 
 
Om fem år kommer jag förhoppningsvis att få känna den känslan. Kör hårt! 

Min duktiga hund!

 

 
Nu har jag varit på Sveas första fortsättningskurs i lydnad. Jag var jättenervös innan vi gick dit men vad hade jag att vara nervös över? Dessutom är kursledaren jättebra och ser verkligen till varje individ. Svea skötte sig kanon och jag blev återigen imponerad över hur duktig hon är. Det beror helt enkelt på den som håller i kopplet. På lydnadskurserna ger jag mig fan på att lyckas med Svea och det är full fokus på henne och inget annat. Detta måste jag föra över till vardagssituationer också. Nu är jag iallafall helt slut och fötterna värker! Det blir absolut inga problem att somna ikväll :-) 

Tisdag

Bilder från dagens skogstur med Madicken och hennes matte.
 
 

Måndag

Idag tog jag och Tommy en lång promenad till boulognern (ett stort grönområde här i Gävle). Vi började gå hemifrån vid två och kom hem för ca en halvtimme sedan. Snacka om bra motion för Svea! När jag ändå skriver om henne och den här promenaden kan jag passa på att meddela att hon kommit in i en ny trotsperiod, nu värre än på riktigt länge, om hon ens vart inne i en sån här trotsig period tidigare? Hon som just kommit ur sin trotsperiod från löpet har nu återigen knäck i öronen, är otroligt dragig, skäller på mycket och ja, är allmänt billig just nu. En femma kanske någon vill betala för henne? Nej skämt och sido, hon är inge rolig just nu. Jag hoppas verkligen att det är bättre på onsdag för då börjar vi fortsättningskurs, alltså vardagslydnad. Hur ska detta gå?!

Hur som helst var det en mysig promenad om man bortser från den första en och en halv timmen. Skönt att vara ute i friska luften med alla dessa färger som finns överallt just nu :-)
 
 
 

 

Agilityträning


Jag har improviserat en agilitybana här hemma. Första hindret (längstbak) är två cykelkorgar och en bandyklubba som hopphinder, nästa hinder är ett bord med en filt runt om som tunnel och till sist växter istället för slalompinnar. Jag vill verkligen sätta igång med någon hundsport! Men Svea måste vänta tills hon bli över året innan hon får börja träna agility med ordentliga hinder och någon freestylekurs startar inte upp förrän i april. Trist! Då får man träna hemma istället. 

Andra promenaden idag.

Jag och Matilda tog en mysig promenad till T-udden tidigare idag och smart som hon är tog Matilda med sig kameran! :) Svea fick även hälsa på en häst för första gången. Det blev skräckblandad förtjusning. Hon kröp fram till hästen och la sig nästan på rygg för varelsen som hade ett huvud som var större än Sveas kropp. Det såg väldigt roligt ut och hela vägen hem var Sveas nos i fullgång för att leta reda på hennes nya vän som var både läskig och spännande. 


Matildas bilder.

Bilder från förmiddagspromenaden

Jag, Tommy och Svea tog en härlig och uppfriskande höstpromenad till östers hundrastgårdar :-)


Pictures.


Igår gick jag en promenad med Matilda med kameran i högsta hugg. Idag bjuder jag på tre bilder. 

Tjena page!

 
Ursäkta att jag inte la upp någon bild igår. Jag var inte helt nöjd igår heller och är inte helt nöjd ännu. Däremot har jag fått väldigt mycket komplimanger för mitt hår så det vart ändå en lyckad affär. 
 
Idag har jag varit i skolan och våran nya kurs har startat vilket innebär ny lärare. Vilken skillnad det blev! Den här läraren är engagerad och pedagogisk. Många av dom orden vi lär oss har vi aldrig hört förut. Den här läraren förklarar verkligen vad orden betyder. Mycket bra! 

Ikväll blir det hockey för mig och min man, BIF-FBK. Heja! 
 

Veterinärbesök

Hur coolt är det inte att min hund kan dö på skoj? Från ståendes bara falla ner pladask! Jag tycker Svea är sjukt cool iallafall :) 
 
Vi var som sagt hos veterinären idag eftersom Svea slickar sig väldigt mycket trots att löpet tog slut för 3 veckor sedan. Igår när jag var in till Gävleborgs zoo (där dom även har veterinär) berättade jag hur det låg till och dom förklarade att de kunde vara början till livmoderinflamation och bad oss därför komma förbi idag när veterinären var där. Hjärtat hoppade nästan ur bröstet på mig kändes det som när jag fick höra just de ordet, L I V M O D E R I N F L A M A T I O N ! Tur i oturen fick vi idag veta att hon har urinvägsinfektion och ska äta antibiotika i 10 dagar. Puh! 
 
Imorgon ska jag för övrigt klippa mig. Tänkte våga mig på en ny frisyr, spännish! Om jag är nöjd kommer det nog upp en bild imorgon på hur resultatet blev. 
 
En halvtaskig bild från instagram. Vi köpte även ett nytt täcke till Svea idag eftersom vi går åt kallare tider. Svea höll på att skämmas ihjäl och la sig i skostället och deppade.
 



Sveas senaste trick.


 

Härlig måndagkväll

Ikväll har jag ätit med fyra nya vänner, nämligen mina klasskompisar. Vi bestämde oss för att gå ut och äta för att fira att vår första tenta äntligen är avklarad. Det blev en väldigt lyckad kväll med så mycket skratt att tårarna sprutade, sällskapet bredvid satt och stirrade på oss och tillslut lämnade restaurangen, haha!

Nu sitter jag i soffan med en snarkande hund i knät som ska besöka veterinären imorgon.