Humöret har levt sitt eget liv idag.

Det blev ingen träning för min del idag, det funkade helt enkelt inte!
Istället får det bli en hemmakväll framför tvn och kanske lite egen träning här hemma. Synd att vi inte har en trapp jag kan hoppa i...
Det är otroligt skönt att den här jobbiga dagen snart är över!





Temakväll ikväll, Överklass/underklass.
Gissa vad Tommy är?


Dag 10 - Tung dag..

Idag är en riktig down-dag. Allt känns tungt idag men det måste få vara såna dagar också, speciellt nu.
Imorse kl 8 ringde vvs-killen och frågade om han kunde komma och fixa våran tvättmaskin redan då och inte kan man väl säga nej till de så 8.15 var han här och kopplade in våran tvättmaskin. Jag och T var lagom trötta men det är skönt att den funkar nu. Jag tror faktiskt att den kommer gå runt runt hela dagen.

Det känns ännu mer i kroppen idag, jag tror att min kropp snart kommer hamna i chock för den är aboslut inte van att träna såhär mycket! Men ikväll är det träning igen, 17.30 och sen tänker jag ta vila imorgon för T har antagligen ingen aktivitet på kvällen så vi ska ta en myskväll. Det kommer bli andra kvällen tillsammans på på 9 dagar här i Gävle. Dom andra kvällarna har varit helt värdelösa när jag vart hemma själv men det är tur att jag har börjat spela fotboll så några timmar försvinner på kvällarna iallafall.

Dagen är ganska oklar, jag har inte planerat någonting och jag har ingen större lust att göra någonting heller men en tripp till centrum ska det bli för mat behöver inhandlas. Annars blir det en seg hemmadag.
Morgondagen kommer bli desto lättare men just nu är det tungt..




Min älskade Ronja.
Tänk om jag kunde ha henne här!
Hundar är mer än bara fyrbenta djur som hänger med människor. Dom kan någonting som inte vi kan. Dom kan läsa av känslor och sinnestämning långt innan oss. När jag har varit ledsen eller nere har Ronja förstått det utan att jag visat något utåt. Då har hon överröst mig med pussar och lagt tassrna på mig.
Tänk om min älskade hund var här nu, vad allt skulle bli lättare!


Rubrik var det ja..

Tommy var och hämtade ut sina glasögon idag. Han är ju en sådan kille som passar i det mesta. Han passar i hatt, han passar i keps, han passar i glajjer och ja, han passar i det mesta.

Det har börjat bli två inlägg per dag nu, jag är alltså rätt så uttråkad. Mannen är iväg på fest som vanligt och jag sitter hemma och tittar på Cesar.
Träningarna går bättre och bättre men jag har aldrig någonsin spelat i ett sånt här bra lag som håller sån klass och sen har jag inte heller tränat på ett år, rätt bra kombination va? Det känns iallafall i kroppen och jag gillar de!
Vad är då skillnaden på detta lag och dom tidigare lag jag spelat i?
Jo det är ett helt annat tempo, skotten är sjukt mycket hårdare och placeringar av skott är klockrena. Detta är alltså ett lag som är påväg upp i div 1, divisionen under allsvenskan så dom ska hålla sådan klass men det är grymt ovant för min del.

Imorgon kommer förresten VVS-killarna och kopplar in våran tvättmaskin, jippi!! Slipper handtvätta mer nu :)  

Min snygging!


Dag 9

Jag tror inte jag har nämnt att detta är en hundtät stad?
Det kryllar av hundar! Bara de säger att detta är en stad för mig. När jag gick förbi wayne´s coffee låg det två hundar vid uteserveringen plus att det gick förbi en hund just där. Man möter hundar överallt och jag ÄLSKAR det! Det är inte heller så att alla är av ungefär samma ras, det är så många olika raser. Detta gillar jag starkt och jag längtar så tills vi kan köpa hund! Det svåraste kommer vara att välja ras för ena dagen vill jag ha en bullterrier medan jag vill ha en shetlands sheepdog andra dagen. Hur ska man kunna välja ras?! Det är visserligen inte aktuellt ännu men jag hoppas att det kommer bli aktuellt inom kort!

Träningsvärken sitter i och dagens träning kommer att bli tung till en början.
Har lite planer på att eventuellt gå och sola samt gå och shoppa men jag vet inte riktigt om jag gör något av det. Det kan bli så att det blir en hemmadag för lägenheten behövs fortsätta fixas.


TRÄNINGSVÄRK!!

Jag chansar på att jag kommer ha en otrolig träningsvärk imorgon.
Det känns nästan som att jag har blodstopp i låren och hela kroppen värker. Trapporna kändes verkligen och det är sjukt bra träning! Sen var det även annan fysträning också. Det känns så skönt att vara igång!


Jag längtar tillbaka till Rhodos, då var det bara vi två :) ♥


Dag 8

Sitter fortfarande och njuter av att gårdagen var så bra!
Vi tog en myspromenad, kollade pirates of the caribbean och njöt av att vara lediga tillsammans. Bra dag!
Idag följde jag med T när han skulle leta reda på en fiskare vid gavleån för det är nämligen så att han har i uppdrag att leta reda på en fiskare vid gavleån och ta ett kort på honom när han håller i en fisk. Tyvärr såg vi inte en enda fiskare men mysigt var det iallafall och nu är T iväg och kör summergames, vad de nu innebär..

Själv hade jag tänkt att sätta upp gardinerna idag för det ser förbannat tråkigt ut att inte ha nå gardiner alls. Sen tänkte jag även handtvätta våra kläder eftersom tvättmaskinen inte är inkopplad ännu och vi tyvärr inte har tillgång till tvättstugan, segt! Men kläderna måste bli rena! 
Ikväll är det förstås träning med Huge, andra träningen och jag har hört att vi bl a ska hoppa i läktarens trappor.. Vi får väl se om jag lever när jag kommer hem!


Mys!


Dag 7, helt klart bästa dagen hittills!

Idag har det varit en mycket bra dag, riktigt uppåt-dag för idag var T ledig hela dagen och kommer vara ledig hela kvällen också! Vilken jäkla lycka :) ♥
Därför tänker jag inte uppdatera så mycket mer idag för jag ska ta vara på den här kvällen!

Dag 6

Nu har mammsen åkt hem och T åkt iväg på festandet som är varje kväll (förutom imorgon).
Det har varit hur skönt som helst att ha haft mamma här, min mamma är bäst! Vi har shoppat lite, tagit en mysig promenad och kollat på när Tommy kört flottrace mot ca 10 andra flottar från skolan. Tyvärr kom T och deras flotte på fjärde plats men det var bra kämpat tycker jag! Långt var det också, ca 300 m (?) 

Förresten så kollade jag och mamma på De dimhöljda bergens gorillor. En verklighetsbaserad film som handlar om en kvinna som offrar sitt liv för att bevara bergsgorillorna. En riktgit bra film som är så otroligt hemsk med tanke på att den är sann. Det handlar om hur hon försvarar bergsgorillor mot tjuvjägarna och hur tjuvjägarna tar död på gorillor för att ha deras händer och huvuden som prydnader. Jag har vart på en föreläsning om detta på Djurgymnasiet för sisådär 5 år sedan och jag minns då hur illa jag mådde av att höra de. Människor är grymma!
 
Hur som helst så går dagarna upp och ner, ibland känns det bra och ibland känns allting så jobbigt så jag inte vet vart jag ska ta vägen. Men när jag har klarat av detta har jag förhoppningsvis blivit en starkare person än vad jag är nu.
Imorgon är iallafall Tommy ledig stora delar av dagen och HELA kvällen! Otroligt skönt att få en kväll tillsammans.
Min räddning under resterande dagar är skilda världar. Nostalgi-serie som skingrar tankarna.


Flottrace i Gavleån, Tommy är han med gröna badbrallor!

Tommys flotta påväg mot mål!

Dessa svartklädde människor är 2.or. Vad jag förstår så går dom runt i svarta rockar hela dagarna och dessa människor säger man inte emot. Alltid en hand på ryggen. Till och med när jag och mamma var på promenad igår kom de två styckna cyklandes en bit från skolan och båda två hade en arm på ryggen. Man ska ha respekt för åk två eleverna tydligen!

Trött men glad Tommy efter målgång!

Dags för min nolla att dra iväg på kvällen fest!


Dag 5

Träningen igår gick inge vidare. Laget är riktigt bra, jag har inte tränar ordentligt på ett år och det hade regnat så det var grymt halt. Men det kan ju bara bli bättre. Nästa vecka är det träning måndag, tisdag, onsdag och torsdag. Fullt upp med andra ord. Tommy har gått iväg på sin nollning och om två timmar ska jag gå och möta mammi :)


Såhär måste T se ut, alltså pannband och slips! Annars blir det poängavdrag, hårda bud i Gävle!

Jag har glömt att visa vårat salt- och peppearkar. Två styckna bullterrier!
Jag har blivit jättesugen på en Mini Bull Terrier! Dessutom är verkar dom riktigt roliga och charmiga.
Förra julen var jag på stockholmsmässan och såg dom för första gången på riktigt. Jag vart störtkär men jag glömde snabbt bort dom för jag fick höra att dom inte var nå fina. Men om jag tycker att dom är söta och charmiga borde jag inte lyssna på vad andra tycker. Självklart ska jag och T vara överens men inget annat spelar någon roll :)


Dag 4

Idag är det lite bättre!
Kanske för att Tommy började lite senare än igår. Träffade även en gammal fotbollskompis som går i Tommy klass. Tycker att det är mycket trevligt att dom går i samma klass. Tommy kom även hem en kortis och åt vilket var jättemysigt. 
Ikväll är det träning med Huge vilket ska bli jättespännande och skönt att få göra någonting annat än att gå runt i lägenheten. Jag är dock lite orolig för hur det ska gå för mina naglar. Det låter superduper larvigt men det gör faktiskt grymt ont att få något hårt mot naglarna. Det känns ju också lite sådär att säga första träningen att jag har ont i naglarna.. (har ju lösnaglar)

Imorgon kommer mamma upp! Så himla skönt att få sällskap imorgon och på lördag. Vi ska göra stan och så ska jag visa henne runt lite!

Var och indhandlade en vas med pinnar i för att göra bokhyllan lite mindre tråkig. Den ser dock lite larvig ut men de kan nog bli bra!


IK Huge

Jaha då har dag 3 passerat.
Det har tyvärr inte varit någon bra dag. För dom som inte vet de så hatar jag att vara hemma själv. Inte för att jag är rädd utan för att jag är social. Nu i två veckor framöver kommer jag vara ensam nästan varje dag och varje kväll. Det kommer bli så sjukt segt! Speciellt när jag inte känner någon och det är en helt ny stad. Jag vill bara att det ska bli vardag, Tommy går i som skolan vanligt och jag jobbar. Nu är det långt ifrån så. Tommy har nollning hela dagarna och varje kväll är det fest.
Men detta ska klaras av oavsett vad!
Ikväll var jag och tittade på ett div 2 lag, IK Huge, som jag har bestämt mig för att börja spela i.
Imorgon ska jag alltså träna med dom och det ska bli skönt! Dock lite nervöst för jag har inte spelat fotboll på riktigt länge! Men det ska nog gå bra.


Dag 3.

Jaha då var jag ensam i lägenheten och kommer så vara en del närmsta veckorna. Det måste jag erkänna är väldigt segt när vi precis flyttat till en helt ny stad där jag inte känner någon. Men men, det får gå.
Idag hade jag tänkt att packa upp lite till, gå till centrum och kolla runt lite och kanske träna. Tommy kommer nog inte hem så sent idag eftersom det bara var upprop och lite olika genomgångar av nollningen och kommande termin (antar jag). Vårat hem ser fortfarande ut som ett enda kaos men det blir bättre och bättre.

Jag känner att dagarna skulle bli så mycket roligare med en hund! Åh vad tusan, jag vill veta hur jag kommer jobba och hur Tommys schema komemr se ut nu nu nu! Så vi kanske kan pussla ihop det om jag inte får mer en några dagar i veckan. Vet att T inte går med på hund ännu men det skulle vara så bra för min del!

Dessutom såg det himla bra ut när Ronja var här i lägenheten! :)


Äntligen uppdatering!

Vi lever! Men vi har inte fått igång internet förrän nu.
Flytten har gått bra! Förutom att vi fick fel sänggavel av Ikea, en 160-säng istället för 180-säng! Detta såg vi när vi hade monterat upp sängen och la på bäddmadrasserna! Vi fick helt enkelt montera ner den igen igår och sova på bäddmadrasser. Men nu har vi en fin 180-säng! Jag är faktiskt riktigt stolt över våran lägenhet. Det känns verkligen som ett hem vilket inte den andra gjorde. Tänkte bara lägga upp lite bilder nu och uppdatera mer imorgon!



Här har vi precis kommit in i lägenheten och lastat in allting.

Tommy och Jacob lyckligt ovetande om att dom monterar upp en  160-säng..


Pizzapaus!

Stoooor klädkammare! :)


Snart är det bye Sthlm!

Då var det dags. Nu sitter vi bara och väntar på att pappa, Lena, Ronja och jacob ska komma med våra släp. Det tråkigaste som finns är verkligen att vänta men den som väntar på nå gott väntar aldrig för länge!

Sista kvällen i lägenheten!

Nu är vi snart helt klara med städningen. Mammorna har gått och det är bara lite småsaker kvar att göra.
Imorse smsade vi våran hyresvärd och berättade när vi skulle komma ungefär osv. Han var otroligt seg på att svara och när jag och mamma gick för att äta lunch på subway hade han fortfarande inte svarat!
Detta oroade mig sjukt mycket och jag kände en klump i magen av att det här kanske skiter sig!
Men så när vi kom hem igen hade han hört av sig till T.
Ja vad sa han då?

"Vi kommer inte in i lägenheten förrän på onsdag."
Jösses vad arg jag blev! Både Bitte och Tommy sa att hyresvärden inte godkände att vi flyttade in förrän på onsdag och jag höll på att koka! Vi hade ju förfan bestämt flyttdatum den 22!
Tillslut kunde varken Bitte eller Tommy hålla sig längre, det var alltså ett skämt men ojoj så arg jag blev innan jag fattade att det var ett skämt.

Soffan och allt är nerskruvat så kvällen kommer vi tillbringa på SF Sergel.


Mammorna städar och vi chillar :)



Bye bye Sergel.

Gårdagskvällen var supermysig!
Fick tillbringa den med dom jag tycker om så himla mycket. Det känns verkligen att lämna dom, känslan av att vi aldrig mer kommer jobba tillsammans, den känns så overklig. Men så är nu läget och jag ska snart lära känna nya arbetskamrater, livet går vidare.
Självklart kommer jag sakna sergel och självklart kommer jag att hälsa på!

Snart kommer våra mammor och hjälper oss att städa, så schysst!

Här kommer lite biler från igår.


 


2 Dagar kvar!

Packningen är i fullgång, garderoben är nästan helt tömd och lägenheten ser helt enkelt ut som ett bombnedslag! Men det är bra, det ska se ut så 2 dagar innan flytt.
Imorgon är det städning på schemat och på måndag är det den stora dagen!
Ikväll är det kräftskiva/avslutningsmiddag med jobbet, det ska bli grymt!!!




Fransk manikyr och glajjer!

Har precis varit och gjort fransk manikyr på en nagelsalong i solna.
Jag vart inte helt nöjd men jag hade presentkort på 750 kronor så jag betalade inte så mycket själv. En nagel är sne och just hon jag fick var inte så serviceinriktad men nu har jag iallafall längre naglar och om är ju faktiskt hyfsat snygga.

Tommy har precis varit hos optikern och fått reda på att han behöver glasögon.
Passar ju bra nu när han ska plugga, då ser han lite smartare ut!



Ikea-besök!

Tanken var att vi skulle handla resten av våra möbler på Jysk och Mio.
Men möbeln vi skulle ha på mio fanns inte i Gävle och Jyskmöblerna var på kampanj och kampanjen gällde inte längre. Därför bestämde vi oss för att köra helt på Ikea.
Vi handlade förstås inte möblerna idag utan de kommer vi göra på måndag när vi kommer fram men vi var och kollade läget idag och så här ser några av våra möbler ut!


Tv-bänk

Säng

Skänk

Spegel


5 dagar till flytt!

Nu har vi precis kommit hem från dagens äventyr.
Det började med att vi åkte till Sturebadet i Haga och tog oss en varsin behandling. Detta fick jag av T i födelsedagspresent men jag är inte den snabbaste på att utnyttja mina presentkort.
Det var iallafall jätteskönt med massage och skrubbning.
Sen åkte vi vidare till Tommys far för att äta middag med honom en sista gång innan vi flyttar.

Vet ni vad jag blir rätt så arg på?
Att fotbollsspelare i världen tjänar så sjukt mycket pengar! Det är inte bara fotbollsspelare men som exempel. Folk handlar med spelare för flera miljoner medan en stor del av världens befolkning inte ens har råd med mat! Människor svälter ihjäl medan exempelvis fotbollsspelare har lyxvillor lite överallt, kör runt i dom allra dyraste och flottaste bilarna och ändå har hur mycket pengar som helst över! Är det inte något fel på världen när det är så? Spelarna kommer inte ens kunna göra av med alla pengar innan dom dör. Som tur är skänker många kända och rika människor pengar till olika fonder och behövande runt om i världen men jag tycker ändå att det är helt sjukt!

Det var väl ungefär de jag hade att säga för dagen. På återseende!


Bjuder på en otroligt vacker bild på mig och min man från Sveg!




Måste bara ses!



Nu sticker jag och Tommy till sturebadet för att få oss en varsin behandling!

Första inlägget!

Det här kommer bli min nya blogg framöver.
Om mindre än en vecka kommer jag och Tommy att flytta till Gävle! Det ska bli sjukt spännande.
För er som inte följt min förra blogg så har jag alltid velat bo i en mindre stad, det har liksom alltid varit en liten dröm. Till största del beror det nog på att jag har varit i Leksand stora delar av mitt liv där jag stormtrivs.
Leksand kommer vi komma ännu närmre nu när vi flyttar till Gävle, ca 1½ timme istället för 3! Det kommer även bli närmre till Sundsvall där mina kusiner bor! och inte heller så tokigt långt ifrån Stockholm. Det är helt enkelt den perfekta staden att bo i (tror jag).  

Som sagt, än har vi inte flyttat men äventyret har redan börjat iallafall.
Igår var min sista dag på jobbet vilket betyder att jag nu är arbetslös! Jag har ingen aning om hur mycket jag kommer att få jobba på intersport i Gävle och jag vet inte när jag kommer börja jobba heller men det återstår att se.  Vi kommer iallafall bo 3 minuter från jobbet och vet ni vad de betyder? Att vi kan skaffa hund!
Hund längtar jag så sjukt mycket efter. Det där att gå ut och gå mysiga promenader i både regn, snö, solsken, och höstrugg. Att träna en massa olika aktiviteter med hunden och allt som hör hundar till. Tro för guds skull inte att jag kommer tröttna på hund och jag inte vet vad hund innebär. Jag har velat skaffa hund sen jag visste vad hund var för någonting och jag har även hund hos min far men när jag bodde varannan vecka blev det inte helt min hund. Hon följde liksom inte med till min mor när jag bodde där utan hon var alltid hos pappa.

Nog pratat om hund. Idag har jag, Tommy och lillebrorsan varit på Naturhistoriska Riksmuseét. Det var faktiskt roligare än jag minns det! Säkert för att jag endast varit där med skolan senaste gångerna och man fått tråkiga instuderingsfrågor om kroppen och metaller som man ville klara av på två minuter så man fick sluta!
Nu såg jag ju att det fanns massvis med djur, dock inte levande men ändå!

Från naturhistoriska

Edvin bestämmer vägen

Klassiska kalvarna. Jag känner mig lite som dom ibland. En kropp, två viljor!
Höjdpunkten för lilleman!

Rätt coolt!


Välkommen till min nya blogg!