Trevlig Valborg!


29 April 2013

Bilden är tagen av Stina i Lördags.

Jaha då var det måndag. Idag har jag passat på att ta en låång sovmorgon. Jag och min fyrbenta vän sov enda till tio. Tommy har skola hela dagen och jag har ingen skola alls. På torsdag får vi ut våran hemtenta så fram till dess har jag inget plugg alls. Möjligtvis läsa någon bok men samtidigt är det svårt att lista ut vilka böcker som kommer på tentan. Vi har trots allt gått igenom 14 böcker den här kursen om jag inte minns fel. 
 
Nu börjar vi äntligen få tillbaka våran hund. I augusti förra året förvandlades Svea till en riktig buse. Hon fick lock för öronen, lyssnade bara när hon själv ville, var hopplös att gå ut med och skällde på allt och ingenting. Detta stegrades hela tiden och mitt och Tommys tålamod sattes på prov, ordentligt! Men nu har våran vanliga Svea kommit tillbaka. Puh! Självklart testar hon oss då och då  och drar fortfarande i kopplet men inte alls som förut. Mellan vårt hem och vår hundrastgård här på Brynäs hade vi henne alltid lös förr, men sen augusti har jag inte vågat ha henne lös där eftersom hon fullkomligt struntade i mig. Men nu, äntligen, får hon springa fritt längs den vägen igen. Det bästa är att hon oftast håller sig till mig och Tommy. Vi har väl också lärt oss hennes signaler och inser att en del gånger när hon är för exalterad är det bättre att gå med henne i koppel istället för att ha henne lös. Vi har också lärt oss att korrigera henne i rätt ögonblick när svansen börjar höja sig, öronen riktas framåt och blicken blir fokuserad. Då är det läge att peta till henne eller dra lite lätt i kopplet för att hon inte ska börja skälla på någon eller något. För att få en härlig hund krävs arbete! Ja, där fick ni lite hundsnack också. :-)

Bilder från helgen.

Den här killen slet tillsammans med sin far hela helgen lång i lägenheten medan jag och Stina roade oss. Bra jobbat snygging!

Överraskande nog hoppade även Yatzie upp på pilatesbollen!

Jag tillsammans med självaste fotografen, Stina! :)

Svea och Doris.

Helgen har varit kanon! Allt har gått superbra, förutom att vi inte fått tag i någon duschvägg ännu men det får vi istället beställa. Jag och Stina har latat oss, hängt på stan, tagit massa bilder med mera medan Tommy och Peter slitit med lägenheten. Bilder från helgen kommer senare. Nu på eftermiddagen har jag och Therese gått med hundarna till T-udden. Svea har tagit sitt första dopp i det blå och hundarna har busat järnet. Här kommer bilder från promenaden.
 

Fredag!

När som helst kommer vårt Stockholmsbesök. Stina, Peter och  Yatzie (Tommys syster, pappa och hund) kommer hit över helgen. Förhoppningsvis får vi ordning på vårt badrum. Håller tummarna!


Bildbomb på Svea och Doris från kvällspromenaden.


Morgonpromenad


Bläää !

 
Det är något som stör mig just nu. Vårt avlopp luktar verkligen hur illa som helst för tillfället och har gjort det sen i fredags då jag rensade avloppet i duschen. Tommy försökte även han få bukt med lukten genom att rensa avloppen men icke. Nu har det visserligen blivit bättre men till och från kan det lukta i hela lägenheten. Idag innan jag stack iväg till Friskis luktade det endast i badrummet men istället luktade det rök i resten av lägenheten. Tack grannar! Men nu ska jag inte klaga mer för jag är på riktigt inte bitter. I morgon är jag ledig och har endast ett träningspass inbokat. Det blir plugg och tid med Svea.

Rehabträning för hundar.

 
Tänkte skriva några rader om Svea. Ovanligt va?
 
Som många vet kör Svea lite rehab just nu och bygger upp sin bålstyrka. Jag visste inte ens att vi människor behövde tänka på hundens bålstyrka. Men många hundar bygger upp dom stora musklerna upp snabbt genom lek och spring, Lår och bog och på så sätt gör dom svaga musklerna ännu svagare. Svea har riktigt snygga lår och muskulöst framparti men tydligen har hon inte särskilt stark bål. Vi blev rekommenderade att köpa en pilatesboll. Jag trodde aldrig att Svea skulle gå med på att stå på den där otäcka, ostabila bollen, men jodå! Hon hoppar upp, via soffan, utan problem och sitter fint, ligger, kör give me five och allt vi säger till henne. Det är väldigt tacksamt att ha en hund som är villig att göra väldigt mycket för oss och godiset förstås! Kort inlägg och ointressant för dom som inte är hundintresserade. Hehe :-)

23 barre!

 
Idag är ingen vanlig dag för idag är det min födelsedag, hurra, hurra, hurra! I morse fick jag ett brev av Tommy där de stod att jag fått en summa pengar av honom att shoppa för. Givetvis har vi varit nere på stan och jag har hittat en body, en bikini och lite annat. Vilken lycka att få gå och handla för någon annans pengar och inte betala själv! Just nu har vi balkongdörren öppen för första gången i år. Gissa vem som njuter? Svea, såklart! Hon ligger i solen på balkongen och biter på någon av sina tennisbollar och smaskar i sig ett och annat löv som hamnat där. Ikväll ska vi iväg på grillkväll. Innan dess hade jag tänkt att träna lite hemma. Nu när vi har en pilatesboll hemma (Svea har den i sin rehabilitering) och även två stycken hantlar kan jag faktiskt träna lite grann utan friskis hjälp.
 

Hundbus!

Idag har Svea fått busa av sig med Doris. Lerigt och mysigt :-)
 

Svea.


Min skatt!

Varning för hundsnack!

 
Egentligen borde jag plugga just nu. Skriva om dramat Sanna kvinnor med Anna Charlotte Leffler men jag har verkligen ingen lust! Har googlat lite och hittat en bra sida där de stod lite om premiärpjäsen 1883 men jag har som sagt ingen lust. Jag är fortfarande upprymd av min och Sveas morgonpromenad. Vi tog sällskap med en labradorkompis och hennes husse och matte. Svea fick springa lös vissa stunder och då sprang hon verkligen! Hon fick världens tokryck och for fram och tillbaka och såg sådär sjukt lycklig ut. Det såg ut som hon sprang runt med ett leende. Sen att hon var väldigt duktig på inkallning gjorde allting så mycket bättre! Även fast det stod en främmande hund tio meter bort stod hon bara och tittade på den och kom direkt när jag ropade på henne. Vi träffade även en lite hundflock på fem små hundar och Svea la sig på rygg i mitten av alltihopa och lät alla hundarna komma fram och nosa på henne. Som sagt jag är så nöjd över vår morgonpromenad att jag bara vill ut igen och låta henne springa fritt tillsammans med någon hundkompis igen. Nej, nu SKA jag väl fortsätta mitt pluggeri med ett leende på läpparna innan vi ska iväg till veterinären för ett återbesök.
 

Barcelona!

Nu är jag hemma på svensk mark igen. Jag och Lena möttes av spöregn och rusk på Arlanda när vi landade vid 13-tiden men givetvis är det fint väder i Gävle, soft! Vi har haft riktigt härliga dagar med mycket sol och värme. Första dagen gick vi längs strandpromenaden, bara de tog sin lilla tid. Det kanske ska tilläggas att vi började varje dag med att sola uppe på vårt hotelltak där poolen var. Dag två var vi till en park som heter Güell Park. En park som låg uppe i bergen och gick sedan längs La Rambla ner till stranden och hem. Igår var vi till Camp Nou som jag tycker var det häftigaste på hela resan. Vi gick först igenom ett museum som låg inne i Camp Nou och sedan fick vi gå in på läktaren, ner i spelargången, gå ut vid avbytarbänkarna, omklädningsrummet, mm. Sjukt ballt! Vi besökte även katedralen innan det var dags för att gå hem till hotellet för att göra i ordning oss för middag som vi alltid åt i stan. Hotellet låg 45 minuters gångavstånd in till stan och ja, resan var riktigt bra! Tänkte ladda upp lite bilder så ni får ta del av min och Lenas resa i bilder också :-)

 
När vi skulle till hotellet från flygbussarna gick vi självklart åt fel håll vilket ledde till att vi svor som sjutton över vilket avstånd det var till stan från vårt hotell. När vi sedan gått den rätta vägen resten av dagarna insåg vi att det inte alls var så långt :-)

Första middagen, rå entrecote, mummmms..

Utsikt från poolen.

En del av den långa stranden.

Nu kommer hundnörden i mig fram igen. Halva stans befolkning hade hund (såg det ut som) och 50% av alla ägare hade sina hundar utan koppel oavsett om dom var på strandpromenaden, mitt i stan eller i nån park. Denna hund sprang lös vid triumfbågen medan husse åkte skateboard. Hunden sprang efter husse för det mesta men när husse stannade sprang den här hunden runt lite som den ville. Så var det med alla hundar som sprang löst. Dom kunde springa fram till en främmande hund i koppel utan att någon av ägarna tog illa upp. Inte heller blev det några sura miner på hundarna utan det var ständigt viftande svansar. Alla hälsade glatt på varandra och jag önskar att det var lite mer så i Sverige också. Väldigt bra hundliv i Barcelona måste jag säga!
På väg in i Barcelonas stora shop utanför Camp Nou.

Två dagar kvar!

 
Idag har jag kollat in mina leverfläckar. Eller egentligen var det inte jag utan en hudspecialist. Jag som trodde att jag skulle ta bort minst fyra stycken redan idag. Det blir endast en fläck som ska bort och detta kommer ske om 5-6 veckor. Då kan jag alltså sola loss i Barcelona utan att tänka på att det blir infektioner i nå sår. Gött! Nu ska jag snart iväg och träna en timme på Friskis och sedan sätta mig ner och läsa klart Trettondagsafton av William Shakespeare som för övrigt är dötrist och sedan några avsnitt Gossipgirl om det hinns med. T ska iväg och leka med sina vänner ikväll så det blir tjejkväll med hunden.

Söndag.

Idag fick Svea äntligen springa runt i hundrastgården här på Brynäs. Det har gått över två veckor utan att hon har fått springa av sig riktigt ordentligt. Det var som att släppa ut en ko på grönbete. Hon sprang och sprang och sprang!
 
Det går inte att inte se lyckan i den här bilden. Världens gladaste hund!
Sååå snygg! :)

Uppdatering!


Nu har jag varit sådär dålig på att blogga igen, fy på mig! Men nu är jag här inne på bloggen och tänkte berätta vad som hänt den senaste tiden. Först och främst kom Mikaela och Jens hit i måndags. De sov över här till tisdagen och sen åkte Jens till sin skola. Mikaela sov kvar ett dygn till så vi gick runt på stan, körde ett skivstång/intervall pass och slutligen gottade oss med chokladfondue och frukt. I torsdags var jag i skolan och hade en introduktionsföreläsning och sen blev det även jobb för min del på Afterschool på kåren. Kul att träffa lite nya människor men eftersom det är ideellt vet jag inte om jag vill jobba så mycket men någon gång ibland kan vara kul! Igår var det maskerad på kåren. Jag och Malin var där med fina masker :-) Idag blir det tvättstugan, en sväng cykelverkstaden och sen bara ta det lugnt.
 
Nu höll jag på glömma en viktig sak. Igår var jag och T till veterinären för återbesök där vi även fick träffa en sjukgymnast. Sjukgymnasten var väldigt trevlig och duktig. Hon konstaterade att Svea är överrörlig i sina leder samt har dålig bålstyrka. Nu är det bålträning som gäller här hemma. Visste inte att man behövde tänka på att träna en hunds bål. Jag trodde det kom av sig själv men tydligen inte!
 

April April!


God förmiddag! Ligger i soffan och vilar lite. Efter många, många avsnitt av GG igår natt lyckades jag somna. Jag blev väckt av att pappa skickade sms klockan klockan nio i morse. Han skickade ett sms om att Leksand inte kommer få spela i elitserien. Givetvis ringde jag, yrvaken, till pappa. "April, april!" hördes det på andra sidan luren. Puh! Somnade i alla fall om och vaknade sedan halv elva och mådde illa och nu, trots att jag har ätit två mackor och gått en promenad med Svea, mår jag fortfarande lite illa. Vad är detta? Jag hoppas på att det försvinner med lite fil i magen och ett avsnitt Gossip Girl för sen måste jag ta tag i städningen och handlingen här hemma innan Mikaela och Jens kommer :-)  Hörs!